reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU -
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

trzymam bardzo mocno kciuki!!!
Mówisz, że był cień cienia? a wcześniej nigdy takiego cienia cienia nie miałaś, prawda?? ;]

reklama
MOU no nie wiem, wzielam jedna tabletke, druga mam wziac na wieczor, oby zastopowalo przeziebienie, tyle wymagam;)
A co do kropli to u mnie nie ma opcji nie brania, ani woda morska ani inne specyfiki mi nie pomoga, biore Sudafed, inne juz mi nie pomagaja. tamta ciaze tez cala bralam i bylo ok. No i na niektorych stronach czytam, ze nos w ciazy zatyka sie czesciej bla, bla i zeby uzywac na to kropli do nosa. Wiec rozne sa opcje..
W kazdym razie ja krople MUSZE uzywac wiec nawet nie moge sie nad tym zastanawiac..

Ollena - bo sudafed uzależnia i to bardzo, dlatego nie możesz się bez nich obejść, potrzeba dużo czasu do odzwyczajenia. Niestety.

A ja zrobiłam test owu i jest negatywny, więc już zupełnie się nie nastawiam... :no:
Ollena - masz jakiś test owu niepotrzebny??? ciekawa jestem czy u każdej ciężarnej testy owu wychodzą pozytywnie....

dobra -my zmykamy na spacerek. Będę później

Dzień dobry:-)
a ja dzisiaj umówiłam się rano z kumplem i pojechałam na spacer do lasu. Co prawa ciepło nie jest, ale jest takie rześkie powietrze:-). A potem kupiłam sobie taką fajną dłuższą bluzkę w kratkę.
Jeszcze po południu zawiozę Piotrka na konie:-).
Ollena - herbata z miodem i cytryną, dobrze rozgrzeje i będzie lepiej. W ciąży można też stosować tantum verde - to jakby zaczęło Cię gardło boleć.

MOU Sudafed uzaleznia jak kazde inne krople. A ja nie zaczynalam od Sudafedu bo dawniej go nie bylo, dopiero od niedawna w PL jest. Ja juz wszystkie mozliwe krople uzywalam, na ta chwile tylko Sudafed na mnie dziala, na tyle ze moge uzywac co 2h a nie co 15min.
Nie mam zadnego testu owu, obylam sie bez nich podczas staranek, bo ich nie mialam.
No i po co testy owu robisz? rob ciazowy i nie wymyslaj;)
sweety nie mam Tantum Verde ale mama ma sie dowiedziec na ginekologii czy moge tabletki do ssania.

Mou Ty masz cień cienia ???
Lecę na spotkanie i kupie jednak test. Przy wstawaniu i zmianie pozycji mam taki ostry ból jajnika prawego - ogólnie w pachwinie i nie wiem czy to na @ czy też nie ...
Mam w pip roboty a musiałam się zdrzemnąć bo nie strzymałam ;-)
Pa kobietki :-)

Mama czekamy na Twoj wynik testu!!! :))

Dowiedzialam sie od mamy, ze moge Rutinacea i wszelakie tabletki do ssania na gardlo:)

MOU jak Ty masz cien cienia to moze jakas szansa jest... zrob jeszcze raz? ile do domniemanej @ zostalo?

Ollena - ty na pierwszym teście też miałaś cień, prawda?
Jejku jakiego ja mam teraz lenia, najchętniej (po porannej dawce tlenu:-)) położyłabym sie teraz pod kocykiem...ale niestety, muszę jakiś obiad upichcić, może zapiekankę ziemniaczaną zrobię...

reklama
no a teraz u mnie 37.69...

ja Cie!!!! MOU mam straszną nadzieję , że się jednak udało.... Trzymam mocno &&&&&&&& , a cień cienia hmmmmmmm ja byłabym już w 7 niebie :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)a ja robiłam kolejny test owu , po 2 godzinach bez picia , wyszedł pozytywny , choć mniej wyraźny niż z rana , czy jest w takim razie miarodajny????

Ollena a ja słyszałam , że w ciąży nie wolno żadnych tabl do ssania na gardło. Można zaszkodzić, ja jak by łam chora w ciąży dostałam hasko sept bo działa miejscowo na gardło, czyli yantum verde i inne psikacze miejscowe jak najbardziej. No i żebyś żanych polopiryn czy aspiryn nie brała , nbo tego absolutnie nie wolno!!!!
Posłuchaj my_sweety herbatka z miodem podstawa i dorzucić możesz jakiś zasmażany chlebek wysmarowany czosnkiem :)

Ostatnia edycja:
Do góry