reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

alebur hehe i tak to jest na tym pokreconym świecie... jedne się starają i nie mogą, inne nie chcą a zachodzą...

mou - no nie wiem, czemu nie pomyślałaś...

mi się śmiać chce, bo jak człowiek był młodszy to chciał w końcu mieć @ a teraz to się nienawidzi tego z całych sił - bo albo dolegliwości albo chce się dziecka...
po połogu to był najlepszy czas dla mnie w życiu - pięć miechów bez @ bajka....

Ostatnia edycja:
reklama
Fioletowa, ja nie miałam @ 6 miesięcy przy implancie :) - też cudny czas :) no a teraz to tym bardziej nie chcę żeby przylazła :)
Jak 7 lat temu brałam pigułki, to też czasami nie robiłam przerw, żeby @ nie było. I teraz pewnie usłyszę że nie powinno się tak robić ;-) a wcale że nie ( robienie przerw ma jeden cel - taki żeby kobieta nie odzwyczaiła się od krwawień miesiączkowych ) Miałam ponoć o tym nikomu nie mówić, ale było to ponad 7 lat temu, więc gin który mi to powiedział o niczym się nie dowie :) (inny gin to potwierdził) hi hi

Po implancie czułam się fatalnie - za duża dawka na raz.
Po tabletkach było ok. Ale ważyłam wtedy 58kg. przy 176cm i miałam Novynette czy jakoś tak. Żadnych skutków ubocznych przez cały okres brania (5 lat)

... kurczaczek - nie mogę znaleźć księgi :-D

Fioletowa - w razie czego, gdyby jednak @ się pojawiła - to kup sobie ten termometr co dziewczyny go używają - 15-20 s dziennie, i przynajmniej będziesz wiedziała kiedy spodziewać się owu.. co Ty na to?
Zobacz - ja mierzę rtęciowym, i poświęcam 7 minut dziennie. Tyle czasu zawsze mierzę :)

Ostatnia edycja:
o matko, ale się rozpisałyście!!! :D
cześć :)

MOU - Rybki które kupiłam to skalary i otoski - skalary to pewnie wiesz które, te duże "trójkątne", a otoski to takie małe jakby glonojady - mają przyssawkę i siedzą na liściach albo do szyby przyklejone ;P
a u Ciebie na bank @ się zbliża, przykro mi :(

Pajkaa - może to w końcu owu? Progesteron wzrósł i wyregulował tempkę i pnie ją do góry??

Fioletowa - ginka nie może Ci odmówić przepisania hormonów - może PROPONOWAĆ co innego, ale odmówić nie może!!!

a ja chyba owu już miałam ;P wczoraj... No i dobrze, bo bzykanko było wcześniej i jak to owu, to już będę odliczać czas do @ ;P Zobaczymy co tempka powie przez najbliższe kilka dni. Tylko śluzu coś mniej miałam ale rozciągliwy na szczęście był, ale nie tylko tam, bo w nosie też mam problem ze śluzówką... bo strasznie mi wysycha, ale niczym nie psikam.

Rysica - a czemu na bank się zbliża ? To znaczy ja też wiem że nici z tego, tylko czemu Ty myślisz że na bank? ;-)
Te przyssawki zawsze mi się podobały he he

rysica może może u mnie zdanie z odmową brzmiało tak "mogę pani wypisać receptę, ale podpisze mi pani oświadczenie że to na własną odpowiedzialność"
ja mam niewielką wadę serca ze strumieniem zwrotnym w sercu, drobnostka, kosmetyka na serio, nie leczy się, nie daje objawów, mam się czuc zdrowa [słowa mojej kardiolożki]... tylko... hormony zagęszczają krew, wir w sercu powoduje spowolnienie krwi - to wszystko razem podnosi trochę ryzyko skrzepu i jak to powiedziała ciąża to jednak chyba lepsza opcja

mou ja mam jakiś jeden termometr owulacyjny, chyba go po prostu odkopię i zacznę mierzyć...

reklama
JaM - takie kalendarze to moim zdaniem są tylko poglądowe, a nie ma to jak wykres - bo w każdym cyklu może zdarzyć się coś, co przesunie owulację, a poza tym tam liczą fazę lutealną 14 dni, a czasem kobieta (np MOU) ma fazę lutealną ok 10 dni - a to daje już owu 4 dni później niż przewidywana...

Fioletowa - aha, no to co innego, to rozumiem...

Do góry