reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica - a więc takie buty... czyli dzisiaj powinnam jeszcze @ dostać, bo przy takim samym spadku w zeszłym cyklu pojawiła się @ tego samego dnia.
Mamma - o kant "..." można ten kalendarz internetowy. Ja dzięki mierzeniu tempki określam co do dnia (plus testy owu) kiedy wypadnie owulacja. NA chłopski rozum ten kalendarzyk działa, bo pokazuje, że dni płodne u mnie to 13 dni - to prawda - płodność się zaczyna już kilka dni po @ a do kilku dni po owu, późnij jest bezpłodność bezwzględna. O nie, nie, ten kalendarzyk to lipa :):):):) no i faktycznie pokryło mi się :) ale trudno żeby mi się z owu nie pokryło, skoro wyliczyło mi że moja płodność była od 19.09 do 02.10 hi hi
Nie używaj tego - tylko mierz tempkę tak jak my :)

reklama
Rysica - napiszę w oddzielnym poście żeby się nie pomyliło. Co sądzisz o tym, że w drugim pod rząd wykresie jest identyczny spadek, 10 września, i 2 października a później znów do góry??? To mi wygląda na spadek implantacyjny, a później na zupełnie nie udaną implantację. Bo to aż nazbyt prawie identyczne spadki i wzrosty...

ach! no i u Ciebie to chyba faktycznie po owu już :)no ale w końcu było ie? Czyli teraz 2 tygodnie do odliczania :)

MOU - według mnie jutro ;P
edit: a co do spadków - być może, że to spadek implantacyjny, a być może że niekoniecznie. Ciężko stwierdzić. Ale chyba coś tam miałaś w zanadrzu na lepszą implantację? Aspirynę?

czy ktoś potwierdzi moje przypuszczenia, że ja już po owu? ;P bo jakoś się nie spodziewałam tak szybko, ale w sumie tempka idzie w górę... a myślałam, że dziś będzie niska a jest sporo wyższa...

edit - a już odpisałaś :D
No włąśnei też mi się wydaje, ale chyba z za dużą rezerwą do tego cyklu podeszłam, skoro ten skok mnie zaskoczył ;P
no ale bzykanko na spontanie (no bo przecież tyle czasu do owu jeszcze :D) było w poniedziałek..
a dziś znów trochę jajnik kłuje. Czyżby jajnik produkował progesteron? Bo już chyba PO owu (bo od kilku dni mnie jajnik pokłuwał, ale jakoś tego nie skojarzyłam ;P)

a w ogóle to wykres mam trochę podobny tylko krótszy od tego przed-ostatniego ;P

Ostatnia edycja:
Mi też się tak wydaje że to jutro, może nawet dziś wieczorkiem :)
Muszę gdzieś wstawić ten mój wykres. Naprawdę nie rozumiem co się dzieje z tymi spadkami... 2-3 dni przed @ zazwyczaj.
Chyba sobie clo kupię od tego gościa. Może jeszcze dziś zdąży mi wysłać... co Wy na to? Nie mam kasy jakoś, ale zależy mi no... :(

Rysica - post temu napisałam przypuszczenia co do Twojej owu :)
Może jeszcze się nie orientuję co się dzieje po owu, ale czas owu już opanowałam. Jeszcze tylko dwa dni wyższych temperatur u Ciebie i będziesz miała pewność czy to już po owu :)

a tak - aspirynę. Dokładnie Acard. Dawka musi być dokładna - do 82. Acard ma 75, więc jest idealny. Muszę poprosić babcię żeby mi kupiła, bo brat szykuje nam meble do wysłania w sobotę, to i doklei paczuszkę leków :) a tu u mnie nie ma acardu :) Zacznę łykać w przyszłym cyklu.

M wyraził zgodę na to żebym kupiła to clo...
Wyczytałam że clo podaje się również facetom na poprawę plemników, ale trzeba mieć zdrową wątrobę. Jutro zrobimy mu próby wątrobowe.

Ostatnia edycja:
Alebur - Ty bierzesz clo bez monitoringu???

... najlepsze będzie to, że kupię ten clomid - wydam kupę kasy, a @ nie przyjdzie he he he he heheh

Ostatnia edycja:
Czesc laski
Rysica, no no owu to chyba lada dzien u Ciebie ?
Mou cos slyszalam o tej aspirynie :-) w zeszlym cyklu to u Ciebie faktycznie chyba cos sie zaplodnilo, ale nie zagniezdzilo, pamietam, oby w tym uwilo cieple gniaz`dko :-) ```

U mnie okropnie, dzis juz z 10 razy bylam w lazience na rzyg...ko... :/ ale mnie wzielo :/ ale nie narzekam :-) Zarezerwowalismy juz prom na za miesiac i Polska sie zbliza :-) moj L. juz ma prace, a ja nie wiem co teraz, moze macie jakies pomysly na zajecie z domu, cos z wlasna dzialalnoscia gosp.??? bo w ciazy to mnie "raczej" nikt nie zatrudni :p

reklama
Aldo - no my z Rysicą postawiłyśmy wyrok nade mną :) Jutro @ do mnie zawita.
Właśnie napisałam do gościa o clo... jak mi dziś lub jutro wyśle - to jeszcze zdążę wziąć od 3dc. Albo się stanie cud i jutro tempka pójdzie w gorę. Może do jutra poczekać z zapłatą temu człowiekowi???
Rysica - jak myślisz, jest szansa że pójdzie do góry? Czy Twoje trzecie oko już zawyrokowało ???

Do góry