reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

"Mou szyjka jak sama wiesz przed @ nie musi byc nisko... co do śluzu to roznie bywa ja np przed samą @ mam BJ:)"
a no właśnie - ja tak mam od owulacji. cały czas jakieś ciągnące BJ się pojawia. Tylko przy szyjce, ale jest, czyli @ ja w mordę strzelił :-D

Ollena - w święta robimy zawsze jakąś kolację - obiad. W Boże Narodzenie ubieramy choinkę, ale traktujemy to jako rytuał z dzieciństwa - a nie jako związek z bogiem. W końcu obchodzenie świąt nie ma nic wspólnego z boskością, tylko w czczeniu pamięci. A dla nas ta pamięć - to błogie dzieciństwo. No i nie chcemy niuni pozbawiać takich uroczystości, w końcu może być nawet zakonnicą jak sobie tak zażyczy :) niczego jej zabraniać nie będę co do wyboru "zawodu" ( no oczywiście bez przesady - tak... :) )

Mou ja mam tak samo przy szyjce BJ a normalnie biay grudkowy ciągnący sie... i tez mam takie bóle jajników:p tylko, ze u mnie raczej owu brak:p Mou a ten syrop działa od razu na śluz czy tez jakis czas?

reklama
Pajkaa - ten syrop łykasz ok 4-5 dni przed owu. Jak masz ochotę to nawet wcześniej skoro nie wiesz kiedy masz mieć owulację. Ja zaczęłam łykać jakieś 3 dni przed owu i pływałam w śluzie. Możesz nawet zacząć łykać w dzień pozytywnego testu owu, tylko powiedzmy 5 razy dziennie po łyżce stołowej, też wtedy zadziała. Śluz się robi płynny, absolutnie przepuszczalny. Jak najbardziej płodny. Syrop w gwajafenyzyną działa na rozpuszczenie śluzu, a taki nie tylko znajduje się w oskrzelach. Działa na każdy śluz w organizmie, w tym szyjkowy i na spermę. Bardzo fajny sposób. Spróbuj w ciągu każdego dnia cyklu a zobaczysz. Syrop jest tani jak barszcz. Wypróbuj :tak:

Pajkaa - ten syrop łykasz ok 4-5 dni przed owu. Jak masz ochotę to nawet wcześniej skoro nie wiesz kiedy masz mieć owulację. Ja zaczęłam łykać jakieś 3 dni przed owu i pływałam w śluzie. Możesz nawet zacząć łykać w dzień pozytywnego testu owu, tylko powiedzmy 5 razy dziennie po łyżce stołowej, też wtedy zadziała. Śluz się robi płynny, absolutnie przepuszczalny. Jak najbardziej płodny. Syrop w gwajafenyzyną działa na rozpuszczenie śluzu, a taki nie tylko znajduje się w oskrzelach. Działa na każdy śluz w organizmie, w tym szyjkowy i na spermę. Bardzo fajny sposób. Spróbuj w ciągu każdego dnia cyklu a zobaczysz. Syrop jest tani jak barszcz. Wypróbuj :tak:

podaj mi jeszcze raz prosze ta nazwe
no szkoda, ze Castangus dziala dopiero po calej kuracji:/
myślałam, ze szybciej wiec zacznę clo w tym miesiacu tzn w nowym cyklu

Oo, religijna dyskusja sie nam wywiazala, to i ja dorzuce swoje trzy grosiki :p do kosciola chodze i w Boga wierze, ale szanuje, jak ktos ma inne poglady i potrafi je np. ta jak Mou poprzec przykladami i postawami. W koncu to nie od tego czy wierzymy zalezy, czy jestesmy dobrymi ludzmi czy nie, tylko od nas samych :-)
Ollena tez marzy sie nam piesek :-) a ile placiliscie jesli mozna spytac? imie Pola mi sie tez bardzo podoba, za duzo chyyba 'przepisu na zycie' sie naogladalam :p

...a co do syropu polecanego przez Mou - tez polecam, kto wie, moze dzieki niemu zaszlam??????? powaznie - w PL dopadl mnie straszny kaszel i akurat mialam ten syrop i lykalam :-D i tam tez zaszlam :-) hihihi

Ollena - to cierpliwości na początku życzę. Jak przywieźliśmy naszego Rngo do domu, to przez pierwsze dwa tygodnie najcześciej pierwsza rzecz jaka mnie spotykała rano po wyjściu z sypialni, to wdepnięcie w kałużę. Na szczęście my nie mamy nigdzie dywanów, więc odpadło pranie:-).
Ale po treningu Ringo nauczył się sygnalizować, że chce wyjść - wtedy siadał pod drzwiami.
Super, ze się zdcydowaliście, ja mam psy od 12 lat, z małą przerwą, najpier były chow-chow'y, bernardyny, potem owczarek niemiecki, potem przerwa i znów od 3 lat owczarek niemiecki.

Odebrałam wyniki badań...oj zaczyna mi się anemia chyba :-(, hemoglobina i hematokryt na dolnej granicy....brrr

Ostatnia edycja:
Pajkaa - guajazyl ten syrop w PL się nazywa. I faktycznie Aldo też o ile dobrze pamiętam - pływała w śluzie, bo ją namówiłam na syrop z tym składnikiem - czyli gwajafenezyną :) prawda Aldo ???

Guaifenesin (gwajafenezyna) – jest to składnik popularnych syropów od kaszlu, takich, jak Guajazyl i Robitussin. Ma on działanie rozwadniające wydzieliny ciała. Dlatego jest pomocny w rozrzedzeniu śluzu szyjkowego. Pamiętajmy, aby kupować tylko takie syropy, których jedynym składnikiem aktywnym jest guaifenesin – wiele syropów zawiera też substancje redukujące ilość wydzielin, a to jest przecież ostatnią rzeczą, której chcemy w tej sytuacji.

Pajkaa - oby Ci pomógł ten syrop na śluz. Nie było chyba takiego człeka, który by nie zareagował na gwajafenezynę :) Idę się położyć kochane. Ja jakoś zawsze tak wcześnie... no i ciekawa jestem końca książki którą czytam od soboty - "Sezon czarownicy" Mostert Natasha ... całkiem wciunga he he :)

Pajkaa - dokładnie GUAJAZYL się nazywa, my kupowałyśmy z Albo syrop bootsowski ( boots to nazwa apteki ) Ty kup GUAJAZYL - jest w każdej polskiej aptece, tani jak barszcz :)

Dobranoc :)
DOKŁADNIE TEN DO KTÓREGO LINK PODAŁAŚ :)

reklama
Do góry