reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Fioletowa
Przepraszam, z góry jeżeli Cie urażę albo moje pytanie będzie niestosowne ... babska ciekawość ... Ale co ty masz za podpis "Michałku śpij w pokoju" To dziecko kogoś z Ci bliskich ? :(

reklama
koleżanki z lipcówek... urodził się z ciężką wadą serca i zmarł po drugiej operacji, miał niewiele ponad pół roku...

Ojejku ... ściskam Twoją koleżankę... to koszmar nad koszmarami. Nie do pojęcia.
Czy mówiłam dlaczego jestem niewierząca....

No nic.
Fioletowa - Aldo ma rację, przynajmniej nie myślisz już co się wydarzy za dwa dni. Chociaż szkoda troszkę, myślałam że kolejna ciężarówka będzie fluidki wysyłać. Poszukam Ci które to są te testy i wyślę Ci linka :) Rysica odpoczywa od staraczek, więc pojawia się rzadziej niż kiedyś :) Może to i dobra taktyka???

A ja właśnie miałam taki chwilowy ból jajnika że szok. Jak ktoś by mi szpile wbijał, trwało z 5 sekund.

O nie Fioletowa - chyba Ci jednak nie pomogę :) bo na allegro są same buźki, brzuchy itp na zdjęciach. Te co Rysica miała były identyczne jak te co ja mam. Reszta (te też miałam) są beznadziejne. Musisz czekać na Rysicę.

Ostatnia edycja:
mou no to teraz twoja kolej ;-)

jeszcze ty będziesz nam tu fluidować

ja jestem niecierpliwa, ale kurde no nie oszukujmy się, te dwa cykle za mną to w sumie żadne starania... same tu wiecie niestety najlepiej...

Filoetowa to naprawde straszne, wspolczuje kolezance :-(

..a co do tych swietych imion, to ja tez nie zastanawialam sie czy Aleksander to swiete imie, tylko jak sie chce ochrzcic dziecko w kosciele, to drugie imie ma byc po swietym patronie. I tak jest Aleksander Lukasz (po swietym tatusiu hehe). :-)

A ja własnie wróciłam. Byłam po Piotrka w szkole, w drodze powrotnej zaliczyliśmy park, bo jutro mają robić w klasie jesienną kompozycję, ależ pięknie jest...
Aha przeczytałam sobie właśnie Instrukcję Episkopatu dot. udzielania chrztu, z ciekawości, bo mnie tymi imionami zaintrygowałyście, i mije dogie - nie ma wymogu aby którekolwiek z imion było imieniem świętego:http://www.kkbids.episkopat.pl/dokumentydlep/chrzest.htm.

Księża powinni zachęcać, aby nadawać dzieciom takie imiona, ale nie ma takiego obowiązku, aby dziecko zostało ochczone.

Normalnie zasypiam na stojąco dzisiaj...

Ostatnia edycja:
Filoetowa to naprawde straszne, wspolczuje kolezance :-(

..a co do tych swietych imion, to ja tez nie zastanawialam sie czy Aleksander to swiete imie, tylko jak sie chce ochrzcic dziecko w kosciele, to drugie imie ma byc po swietym patronie. I tak jest Aleksander Lukasz (po swietym tatusiu hehe). :-)

Aldo ale takim sposobem to 3/4 dzieci nie mialoby chrztu:) przynajmniej u nas się tgo nie praktykuje:)

Mou a ten castangus daje efekty dopiero po całej serii czy od razu?

Fioletowa tulam ;(ja w testy owu nie wierze :( kiedys kupilam dobre, ale na allegro ich nie ma a te co tam sa to pokazują, ze owu nie ma a byla...

Fioletowa - przykro mi :(
ja kupuję testy w aptece - domowe labolatorium. Są bardzo dobre. No ale już nie używam - teraz na wykres patrzę. Ale można testy plus wykres - im więcej danych tym lepiej ;)

MOU - nie odpoczywam oficjalnie ;P Po prostu i czasu jakoś mniej mam, i bardziej się akwarium zajmuję, jednym i drugim - dla mnie to czysta przyjemność :D No i poprawiam się w robieniu zdjęć rybkom czy innym akwariowym stworom ;P ale też już mniej emocjonalnie do tego podchodzę. I chyba to widać, nie? Ja to czuję w każdym bądź razie. No i zobaczymy co z takiego obrotu sprawy wyjdzie :)

a imiona - dla chłopca Piotr Wojciech albo Wojciech Piotr :) Piotr po moim bracie i dlatego, że bardzo lubię te imię, a Wojtek
a dla dziewczynki miało być Wiktoria Suzana, ale coraz bardziej się skłaniam do imienia Justyna ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry