reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

fioletowa straszne.... no i MOU ja do kosciola nie chodze ale w Boga wierze, bo jednak gdzie te ukochane osoby ida po smierci jak nie do Niego? Dzieki tej wierze, moge sie czuc bezpieczniej i rozmawiac z moja ukochana osoba...

A teraz sluchajcie... Nabylismy piesa! A dokladnie suczke! Staffika 12 tyg, bylo szybko i spontanicznie, szukalam przez hodowle, a znalazlam ogloszenie i jest! Spora, biegajaca po domu i nie rozumiejaca polskiego;) Nie wiem jak przezyjemy ta noc, ale moze damy rade... hahah

reklama
... a ja znów głupieję. Ja po prostu nie wiem co się dzieje. Jajnik prawy cały czas pobolewa - szczególnie jak siedzę i go spodniami uciskam. Naprawdę go czuję. Szyjka znów pojechała wysoko, jest zamknięta i twarda. Ja już nic nie kumam. Badanie szyjki dla mnie to czarna magia. Ponoć przed @ jest sucho, a u mnie sporo gęstego mlecznego śluzu. No i ten jajnik cały czas kuje. Nigdy w życiu mnie nie kuł tak jak w tym cyklu.
I teraz tak, ja nie doszukuję się objawów ciążowych, bo to niemożliwe, ale nie wiem w tym momencie nic o NPR. Zero na to wychodzi. Czemu moja szyjka jest taka zwariowana??? No gorzej niż ja sama. Ja wiem że to moja zintegrowana część, ale czemu ona się nie słucha ??? !!! :-D No, a teraz mnie lewy jajnik ciungnie.
Jak się zdenerwuję, to wytnę wszystko w p...du he he i kłopot z głowy będzie !
Ale mnie naprawdę te jajniki kują. A prawy czasami jakby się robił większy - uciskający. No szok. Jak mój organizm po 16 latach miesiączkowania ma być wrażliwy na przedmiesiączkowanie, to ja dziękuję, bo ja nigdy nie mam objawów przed miesiączką !

MOU to nie zwracaj uwagi na to klucie, bolesci i cale te objawy to bedzie ok.

o to to! dobra rada :)

a ja właśnie Szymka maszynką do włosów pojechałam na 15 mm ;] był bardzo grzeczniutki, nie bał się i nie płakał - i pięknie prosto trzymał głowę, prosto albo tak, jak mu akrat przekrzywiłam :-D jestem z niego dumna :-)

Ollena - doczytałam o piesku - SUPER!!!!!!!!!!!!!! A jak się nazywa? :D I jakie ma kolory? : No pokazałabyś jakieś fotki :)
My niedługo będziemy mieć drugiego kota :) NEKO - kot mojego brata...

Ostatnia edycja:
"fioletowa straszne.... no i MOU ja do kosciola nie chodze ale w Boga wierze, bo jednak gdzie te ukochane osoby ida po smierci jak nie do Niego? Dzieki tej wierze, moge sie czuc bezpieczniej i rozmawiac z moja ukochana osoba..."

No ja myślę, że zostają w naszych sercach... ich energia... a nasza miłość wszechwielka ich w tych naszych sercach ożywia. (w tym można widzieć również boga)
To moja wiara. Niczyja inna. I nigdy nie powiem nikomu żeby nie wierzył w boga. Bo sprawy religii to tylko nasze wewnętrzne sprawy. Ja po prostu nie ukrywam że w "boga-osobę-wszechmocnego" nie wierzę. Bóg to dla mnie radzenie sobie z własnymi problemami. Słabościami. Ale na pewno nie jest to dla mnie osoba myśląca, a tym bardziej osoba z "sercem". Nie kształtuję tego w ten sposób - w sposób kształtowany przez kościół. Ja wierzę, że potrafię sobie poradzić z własnymi problemami bez obwiniania kogoś lub dziękowania komuś... bo coś mi się udało, albo coś mi się nie udało. Dla mnie osoba która odeszła żyje w moim sercu. I właśnie tam żyje wiecznie, nigdzie indziej :):):)

Fioletowa - przykro mi :(
ja kupuję testy w aptece - domowe labolatorium. Są bardzo dobre. No ale już nie używam - teraz na wykres patrzę. Ale można testy plus wykres - im więcej danych tym lepiej ;)

MOU - nie odpoczywam oficjalnie ;P Po prostu i czasu jakoś mniej mam, i bardziej się akwarium zajmuję, jednym i drugim - dla mnie to czysta przyjemność :D No i poprawiam się w robieniu zdjęć rybkom czy innym akwariowym stworom ;P ale też już mniej emocjonalnie do tego podchodzę. I chyba to widać, nie? Ja to czuję w każdym bądź razie. No i zobaczymy co z takiego obrotu sprawy wyjdzie :)

a imiona - dla chłopca Piotr Wojciech albo Wojciech Piotr :) Piotr po moim bracie i dlatego, że bardzo lubię te imię, a Wojtek
a dla dziewczynki miało być Wiktoria Suzana, ale coraz bardziej się skłaniam do imienia Justyna ;)

a powiedz mi jakiej firmy i ile placilas za te testy:)

... a ja znów głupieję. Ja po prostu nie wiem co się dzieje. Jajnik prawy cały czas pobolewa - szczególnie jak siedzę i go spodniami uciskam. Naprawdę go czuję. Szyjka znów pojechała wysoko, jest zamknięta i twarda. Ja już nic nie kumam. Badanie szyjki dla mnie to czarna magia. Ponoć przed @ jest sucho, a u mnie sporo gęstego mlecznego śluzu. No i ten jajnik cały czas kuje. Nigdy w życiu mnie nie kuł tak jak w tym cyklu.
I teraz tak, ja nie doszukuję się objawów ciążowych, bo to niemożliwe, ale nie wiem w tym momencie nic o NPR. Zero na to wychodzi. Czemu moja szyjka jest taka zwariowana??? No gorzej niż ja sama. Ja wiem że to moja zintegrowana część, ale czemu ona się nie słucha ??? !!! :-D No, a teraz mnie lewy jajnik ciungnie.
Jak się zdenerwuję, to wytnę wszystko w p...du he he i kłopot z głowy będzie !
Ale mnie naprawdę te jajniki kują. A prawy czasami jakby się robił większy - uciskający. No szok. Jak mój organizm po 16 latach miesiączkowania ma być wrażliwy na przedmiesiączkowanie, to ja dziękuję, bo ja nigdy nie mam objawów przed miesiączką !

Mou szyjka jak sama wiesz przed @ nie musi byc nisko... co do śluzu to roznie bywa ja np przed samą @ mam BJ:)

Rysica... jest pregowana, z bialymi plamami na szyji i na lapkach. Mm ja orzchcil Pola. Fotki beda, ale narazie cykamy sie przed rodzina, bo jak zobacza foty to bedzie dym, ze zwariowalismy! A czemu kota brata bedziecie miec?
MOU rozumiem Cie i nie neguje. A obchodzisz swieta?

MOU to nie zwracaj uwagi na to klucie, bolesci i cale te objawy to bedzie ok.

no nieeee.... jak mam nie zwracać, jak dzisiaj po południu to mnie aż skręca czasami, bo nie kuje ale jakby ktoś mi szpile wbijał. No nie ma bata żeby tego nie czuć. Nie ma...
no i na 100% nie ma ciąży. To na bank, nic sobie nie wkręcam. Na pewno nie wkręcam sobie ciąży. BO JEJ PO PROSTU TAM NIE MA. JA czekam na @, i tyle.

reklama
"Mou szyjka jak sama wiesz przed @ nie musi byc nisko... co do śluzu to roznie bywa ja np przed samą @ mam BJ:)"
a no właśnie - ja tak mam od owulacji. cały czas jakieś ciągnące BJ się pojawia. Tylko przy szyjce, ale jest, czyli @ ja w mordę strzelił :-D

Ollena - w święta robimy zawsze jakąś kolację - obiad. W Boże Narodzenie ubieramy choinkę, ale traktujemy to jako rytuał z dzieciństwa - a nie jako związek z bogiem. W końcu obchodzenie świąt nie ma nic wspólnego z boskością, tylko w czczeniu pamięci. A dla nas ta pamięć - to błogie dzieciństwo. No i nie chcemy niuni pozbawiać takich uroczystości, w końcu może być nawet zakonnicą jak sobie tak zażyczy :) niczego jej zabraniać nie będę co do wyboru "zawodu" ( no oczywiście bez przesady - tak... :) )

Do góry