reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
dżizzz ja mam cały barek wynalazków i nie moglam tego ruszyć, bo najpierw ciąża, potem karmienie, a potem jeden browar wystarczał żebym była pijaniutka, więc nawet nie zaczynałam... a teraz mi się drugiej ciąży zachciało...

JaM doskonały gust :-D ;-)
hehe poczeeeekaaaj ;-)

dżizzz ja mam cały barek wynalazków i nie moglam tego ruszyć, bo najpierw ciąża, potem karmienie, a potem jeden browar wystarczał żebym była pijaniutka, więc nawet nie zaczynałam... a teraz mi się drugiej ciąży zachciało...

a ja bardzo sporadycznie piję alkohol, wódki nie ruszę, drinka to nie piłam 100 lat, piwa nie cierpię ewentualnie piwko ale tylko owocowe :D Chlipnę sobie za to winko czerwone od czasu do czasu do obiadu :p albo z M jak dziecko śpi :D :D

my mamy jakieś takie wynalazki, że chętnie choćby tylko spróbować... jakiś absynt, śliwowica itp ja pijam drinki, ale czystej nie lubię, najchętniej to wino wytrawne... a w sumie jak jakieś grille czy coś to jedno dwa piwka
ale ostatnio w sumie też niezbyt często i jakoś nie przeraża mnie wizja całkowitej abstynencji
jakbym zaszła w najbliższym cyklu - to się boję powtórki z rozrywki - rodzinie powiedzieliśmy na imieninach mojego taty, ja nie piłam a mój mąż z moim tatą tak dali w palnik że szok... teraz może szybciej by się udało, to przetrawiliby tę wiadomość do imienin i może nie byłoby takiej biby...

Fioletowa - oj, szkoda, moze to marne pocieszenie, ale przynajmniej masz o dwa dni mniej nakrecania sie i przez te dwa dni mozesz sporo poplanowac, zreszta juz to robisz, zaloz sobie wykres na enpr :-), kup testy owul i kieruj sie radami dziewczyn tutaj, zobaczysz teraz sukces murowany :-) powodzenia na nastepny cykl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Mou jak zwykle realistka ;-)

...a co do alkoholu, to ja ...w ogole ! :-) ani rusz! :p pierwsze tez ciaza, potem karmienie, ktore skonczylam jak Aleks mial rok, teraz znow fasolka :-) a poza tym nie ciagnie mnie w ogole...

...a jeszcze co do imion, to ja dalam Aleksander troche po mojej siostrze Oli :-) jakby byla dziewczynka to na pierwsze w ogole sie nie zgodzilismy ze soba, a na drugie mialaby Aleksandra - nie moge dac mojego imienia (Aldona) bo chrzcze w kosciele i Aldona to swieckie imie LOL :p
teraz dla chlopca chcialabym Adrian albo Artur, a dla dziewczynki Liliana, Adriana albo Matylda :D

apropos Lili, to co u Ullany?

aldo trochę nie rozumiem dlaczego nie Aldona, w końcu jakoś musi być ta pierwsza święta ;-) u nas młody dostał na drugie [tylko w kościele] Kazimierz [po moich obu dziadkach i po teściowej] ale nikt nic nie syczał, że Artur nie może być bo to świeckie imię [chyba nie ma takiego świętego - eee sprawdziłam, a jednak jest]

no trochę to ciśnienie jednak powstaje, a tak przynajmniej nie będę się zadręczać...

jak wybierzesz Artura to licz się z wulkanem energii, charakterkiem i tym że będzie wiedział lepiej - ja mówię "nie wolno" a on "wolno" ja mówię "nie gryź to boli" a on "nie boli" i tak w kółko ;-)

JaM oprócz tych mdłości to nie mam jakichś innych objawów niż zwykle, trochę coś mnie tam w podbrzuszu zakuło, mam jakieś lekkie napięcie podbrzusza, ale nie jakoś specjalnie... ja mam chyba więcej objawów przed owulką niż przed @
gdyby nie to że mam regularne to bym pewnie nawet nie wiedziała że idzie
z tą regularnością to też śmiesznie było - po Arturze [ur. 09.08] dostałam @ 10.01. i przez chyba 5 miesięcy zawsze miałam 10.

Ostatnia edycja:
Fioletowa - podobno tylko drugie imie wg kosciola ma byc po swietym, ze patron, a pierwsze obojetne. No, raczej watpie ze bede pierwsza sw Aldona hihihi :p

Fioletowa - podobno tylko drugie imie wg kosciola ma byc po swietym, ze patron, a pierwsze obojetne. No, raczej watpie ze bede pierwsza sw Aldona hihihi :p

ja jak wybierałam mojej córci imię nie zastanawiałam się czy po świętej czy tez nie :D
Ma Julia, Joanna. Przy drugim dziecku tez nie będę sobie tym głowy zaprzątać. Musiałabym się w końcu do kościoła zacząć wybierać ... :zawstydzona/y:Musimy zacząć chodzić na msze dziecięce. Teraz ma religię w przedszkolu i katechetka zapyta czy chodzisz Julcia do kościółka z rodzicami i będzie wstyd że hej

reklama
szczerze mówiąc pierwsze słyszę... no ale podobno mieszkam a najbardziej laickim województwie w tym kraju ;-)
muszę mamy spytać, ona lepiej się zna na tym...

Do góry