reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajka - odpowiem za Kasiurka, bo to akurat wiem ;)
Castagnusa bierze się 3 cykle pełne, chyba, że wcześniej zajdziesz w ciążę, to odstawiasz.
Na śluz jest wiesiołek (np. Oeparol) i bierze się go DO OWULACJI oraz siemie lniane ale to nie wiem jak się bierze - to już Kasiurek musi się wypowiedzieć

a u mnie to jeszcze nie owu ;P fałszywy alarm. ale tak myślałam, bo za wcześnie jest i śluzu odpowiedniego jeszcze brak ;)

to na co on dokładnie jest??

Kasiurek :) - ale czy się utrzyma to już druga sprawa :) w poprzednim (głupim zresztą) cyklu też tak było. Spadek, dwa dni do góry, i nagle spadek zupełny i @ :) Fajnie by było gdyby się utrzymało... no ale jakim cudem po jednym serduszkowaniu w trakcie owulacji...
Pajkaa - jeśli to zagnieżdżenie to nie powinno być spadku poniżej linii podstawowej?
Co do śluzu, to ja już szalałam z tym tematem :-) i na mnie najlepiej podziałał syrop, którego tutaj musiałam się naszukać :) ale w PL jest pod dostatkiem. Tu w uk jest polecany przez lekarzy dla starających się. Jest i na spermę dobry i na śluz. Kilka dni się go łyka przed owu. Rozrzedza i zwiększa jego ilość, ja pływałam w śluzie po tym syropie. GUAJAZYL
No a standardowo tak jak Ci Rysica napisała :)

... a no i mam cały czas wrażenie że ten jajnik mnie z prawej strony czasami ciągnie:)
Pajkaa - jak Ty to czujesz - tego swojego jajnika, on cały czas Cię boli i czasami w ciągu dnia? Bo u mnie to jest tak, że kilkadziesiąt razy w ciągu dnia. Szczególnie jak się ruszam i nagle usiądę, albo w ogóle jak siedzę. To nie boli ale jakbym miała tam "pełno" coś rozpierało w okolicy jajnika. To takie jest uczucie wtedy? Pytam bo nigdy nie "czułam" jajnika...
tzn... nigdy wcześniej nie czułam... hi hi

mnie juz boli sporadycznie, ale to taki chwilowy ból, taki ciagnacy:)

mnie dopadła jakas infekcja wiec powinnam chyba dac zaburzona tempke? katar mam, zimno mi :/

reklama
Pajkaa - ja brałam castagnusa kilka dni. Przede wszystkim ma wyrównać gospodarkę hormonalną. Przeznaczony jest na zmniejszenie dolegliwości miesiączkowych. Dodatkowo obniża prolaktynę i reguluje cykle. Ponoć po kuracji nawet na wykresie można zauważyć zmiany, temperatura jest bardziej czytelna.

mou ja się zastanawiam czy tych mdłości sobie sama nie zaczęłam już wkręcać... cycki zaraz będą mnie boleć od obmacywania czy mam już bolesne czy jeszcze nie... ;-)
kurde cały cykl w miarę na luzie, ale finisz przed terminem @ to jakaś masakra
jak ma przyjść niech przychodzi... a tu jeszcze dwa dni, a że mam cykle raczej dłuższe niż krótsze to nie mam co się spodziewać że dziś czy jutro...

Fioletowa - idz na bete, juz !!! :-) po co masz sie np. niepotrzebnie nakrecac jeszcze 2 dni i potem rozczarowac albo jezeli jestes w ciazy, to juz bedzesz wiedziec !:-) Ja testowalam dokladnie niecale 2 tyg. od poczecia :-)
Mou jestem juz nakrecona 'na Ciebie' jak nie wiem, tempka super obiecujaca :D
Rysica owu pewnie lada dzien :-)
Ollena w ktorym tyg ciazy bylas na usg i co widzialas?

Dzis dzien z nieco mniejszymi mdlosciami uff :-)

Aldo - oj nie nie nie :) nie ma opcji :p ja w ciąży na pewno nie jestem :) tempka jest śliczna, wiem. Jakby świadczyła o wysokim poziomie progesteronu, ale to na tyle. Pewnie że bym chciała ale to jeszcze nie ten cykl. w kościach to czuję :)

chyba macie rację
szefa nie ma w firmie, to wyskoczę i jeszcze dziś będę mieć wynik....
w sumie blisko mam do laboratorium, a wyniki mogę sprawdzić przez neta, to będę wiedzieć jeszcze zanim wyjdę z pracy... to lecę...

aldo bylam w tym momencie co Ty teraz. myslalam, ze jeste w 4.2 dni ale lekarz stwierdzil, ze ciaza jest starsza ze wzgledu na owulacje wczesniejsza ktora idealnie zaobserwowalam:) no wiec widac bylo takie kolko male i nic wiecej. ;)
fioletowa trzyumam!!

reklama
Fioletowa kciuki za dzidziusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Ollena - czyli tylko pecherzyk widzialas? Ja tez tylko pecherzyk, napisala mi, ze widac tam "fetal pole" czyli zalazek juz zarodka:-) ale i tak sie martwie, czy wszystko w porzadku...
Mou ale Ty negatywnie nastawiona, to juz Twoj ktorys tam cykl, musi sie udac ! :-)

Dziewczyny, a macie juz powymyslane imiona dla Waszych fasolek, albo fasolek w przyszlosci ? :D

Do góry