reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - patrząc na schemat, pewnie za początek cyklu SZYJKOWEGO (tak to nazwijmy) biorą pierwszy dzień po krwawieniu. No bo w sumie to jest początek, nie koniec ;P Pewnie chodzi o pierwszą fazę ;)

reklama
Witam się :)
Mogę spać mogę, ale M się tak budzi to ja od razu tempkę mierzę bo i tak się budzę.
Spałam od 9 bez budzenia w nocy i tempka 37.12
Szyjka twarda lekko opuchnięta czyli jak zwykle. Sprawdzę jeszcze wieczorem.

MOU - patrząc na schemat, pewnie za początek cyklu SZYJKOWEGO (tak to nazwijmy) biorą pierwszy dzień po krwawieniu. No bo w sumie to jest początek, nie koniec ;P Pewnie chodzi o pierwszą fazę ;)

aaa - no i właśnie. Nigdzie nie ma w schematach jak szyjka zachowuje tuż przed krwawieniem "przy końcu cyklu". W schemacie powinno być 5 podpunktów a nie 4 :-)

witam sie;)

Rysica kciuki zaciskam za serduszka:)

Mou a moze u Ciebie zagniezdżenie bylo wczoraj co:)

Kasiurek a Castangus pomaga tez na śluz??mżna go brać cały cykl??

Pajka - odpowiem za Kasiurka, bo to akurat wiem ;)
Castagnusa bierze się 3 cykle pełne, chyba, że wcześniej zajdziesz w ciążę, to odstawiasz.
Na śluz jest wiesiołek (np. Oeparol) i bierze się go DO OWULACJI oraz siemie lniane ale to nie wiem jak się bierze - to już Kasiurek musi się wypowiedzieć

a u mnie to jeszcze nie owu ;P fałszywy alarm. ale tak myślałam, bo za wcześnie jest i śluzu odpowiedniego jeszcze brak ;)

A moje dziecko nie chcialo wychodzic z przedszkola! Pani powiedziala, ze zjadl caly obiad (baranine z ryzem), na co zrobilam wielkie oczy bo on nie tyka takich rzeczy. No i chyba mam racje, bo wsiadl do samochodu i wolal, ze chce mieso i ziemniaki, mowi, ze nic nie jadl, ze dzieci jadly a on nie jadl i pani go nie karmila, podchodzilam go z roznych stron i caly czas zaprzecza zeby cos jadl. Wiec nie wiem za bardzo co robic, pytac jutro i drazyc temat? co byscie zrobily?

Nie chciał wychodzić, ale sukces odnieśliście :p Mojej Julci to się jeszcze nie zdarzyło, zawsze do nas biegnie i się tuli :D Ollena moja Julka i wiele innych dzieci w przedszkolu w pierwszych dniach nie chciały jeść przedszkolnych dań, to wynik stresu, nowego miejsca, nowego smaku etc ... Ale to też działa w drugą stronę, w przedszkolu je takie potrawy których nie tykała w domu, jak dziecko widzi że inne zajadają to tez próbuje. Pani mówiła, że Julka ledwo skubnęła obiad a śniadanie w pierwszych dniach przepłakała. Teraz je posiłki. Julka zawsze je z nami obiad drugi w domu. U nas w przedszkolu obiad jest 12:15 a o 14:15 podwieczorek, zatem ma prawo zgłodnieć :D I pytaj jak najwięcej bez krępacji, ja pytałam, chodziłam do przedszkolanki i zdawałam szereg pytań i zupełnie mnie nie obchodziło i nie obchodzi co ona pomyśli i czy się "obrazi" że matka tak ją męczy. Ona tam pracuje i ma za to płacone w związku z tym musi Ci udzielić wyczerpujących informacji. Łaski nikt nie robi. Ja zrobiłam raban jak zobaczyłam moją Julkę nieubraną na placu zabaw a było chłodno, była bez kurtki i odtąd ma ubierane to co naszykuje :p Warto się interesować i zadawać pytania. Ja pytam, jak sobie radzi, czy podejmuje zabawy z dziećmi, czy chętnie uczestniczy w zabawach z Panią, czy sama się "obsługuje" w toalecie, czy ma problem z ubraniem się w szatni, czy jest komunikatywna czy sygnalizuje swoje potrzeby etc ...

Kasiurek :) - ale czy się utrzyma to już druga sprawa :) w poprzednim (głupim zresztą) cyklu też tak było. Spadek, dwa dni do góry, i nagle spadek zupełny i @ :) Fajnie by było gdyby się utrzymało... no ale jakim cudem po jednym serduszkowaniu w trakcie owulacji...
Pajkaa - jeśli to zagnieżdżenie to nie powinno być spadku poniżej linii podstawowej?
Co do śluzu, to ja już szalałam z tym tematem :-) i na mnie najlepiej podziałał syrop, którego tutaj musiałam się naszukać :) ale w PL jest pod dostatkiem. Tu w uk jest polecany przez lekarzy dla starających się. Jest i na spermę dobry i na śluz. Kilka dni się go łyka przed owu. Rozrzedza i zwiększa jego ilość, ja pływałam w śluzie po tym syropie. GUAJAZYL
No a standardowo tak jak Ci Rysica napisała :)

... a no i mam cały czas wrażenie że ten jajnik mnie z prawej strony czasami ciągnie:)
Pajkaa - jak Ty to czujesz - tego swojego jajnika, on cały czas Cię boli i czasami w ciągu dnia? Bo u mnie to jest tak, że kilkadziesiąt razy w ciągu dnia. Szczególnie jak się ruszam i nagle usiądę, albo w ogóle jak siedzę. To nie boli ale jakbym miała tam "pełno" coś rozpierało w okolicy jajnika. To takie jest uczucie wtedy? Pytam bo nigdy nie "czułam" jajnika...
tzn... nigdy wcześniej nie czułam... hi hi

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
u mnie bez zmian, trochę mdli i nic więcej.... osiwieję
ale babcia mnie wczoraj zaskoczyła, tak patrzy na mnie i mówi "dobrze wyglądasz, piersi takie pełne, może ty w ciąży jesteś"
;-)
niby fajnie, ale jak tu się nie nakręcać.... a wczoraj na mieście widziałam babkę w ciąży - myślałam że jej strzelę, patrzę brzuszek uśmiechnęłam się, a potem patrzę a ona fajkę pali.... wrrrr ja wszystko rozumiem, nałóg itd, ale bez jaj... myślę sobie teraz masz problem żeby rzucić, a potem będziesz marudzić jak będziesz z dzieciakiem po lekarzach jeździć i narzekać jak to wszystko niesprawiedliwe....

reklama
hej dziewczyny
u mnie bez zmian, trochę mdli i nic więcej.... osiwieję
ale babcia mnie wczoraj zaskoczyła, tak patrzy na mnie i mówi "dobrze wyglądasz, piersi takie pełne, może ty w ciąży jesteś"
;-)
niby fajnie, ale jak tu się nie nakręcać.... a wczoraj na mieście widziałam babkę w ciąży - myślałam że jej strzelę, patrzę brzuszek uśmiechnęłam się, a potem patrzę a ona fajkę pali.... wrrrr ja wszystko rozumiem, nałóg itd, ale bez jaj... myślę sobie teraz masz problem żeby rzucić, a potem będziesz marudzić jak będziesz z dzieciakiem po lekarzach jeździć i narzekać jak to wszystko niesprawiedliwe....

Święta racja - też bym takiej w łeb z płaskiej... dosłownie, jakkolwiek to zabrzmiało :-D

Fioletowa - ja bym na betkę skoczyła hi hi ... trzeci dzień dłości... wzrok i doświadczenie babci... no no no :):):):) ( no nie no bądź twarda) ja tylko próbuję bezskutecznie Cię złamać :-D

Ostatnia edycja:
Do góry