reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

heh drugi dzień mdłości...
no ale staram się racjonalnie sobie tłumaczyć, że to dlatego że u nas w firmie śmierdzi... [to jest też powód dlaczego od razu pójdę na L4]

Gdyby mdłości były objawem ciąży to miałabym już co najmniej tuzin dzieci :D Ja przy najmniej raz w miesiącu mam książkowe objawy :D
Nie piszę tego, żeby Ci powiedzieć że to objawy subiektywne i potęguje je twoja chęć posiadania dzieciątka. Jak wiesz sama liczę na to że nie dostane 2 w tym miesiącu ... Gdyby sugerować się objawami to ja mam: mdłości, ból piersi, jakieś grudki na sutkach, skurcz łydki w nocy lub nad ranem, zawroty głowy, senność, ból w odcinku lędźwiowo - krzyżowym ... ale i tak uważam że to nie mam nic wspólnego z ewentualnym zafasolkowaniem, tak na zdrowy rozsądek szereg objawów pojawia się w późniejszym terminie i wraz z rozwojem ciąży. To kobieca wyobraźnia nakręca wszystkie objawy, czy nie jest tak, że jak przeczytasz artykuł odnośnie "pierwszych objawów ciąży" to zaraz wszystkie wyszczególnione możesz sobie przypisać ? Ja tak mam, dlatego się nie nakręcam. Pamietam jak byłam z Julą w ciązy, i za cholerę nie mogę sobie przypomniec pierwszych symptomów ciązy ... jedyne co pamietam to że bolał mnie odcinek lędźwiowo krzyżowy i spać mi się chciało. Wcześniej robiłam testy i zawsze były negatywne, kupiłam test ot, tak sobie z myślą że to ostatni i zrobiłam i zobaczyłam dwie grube krechy i mało nie padłam. Nic więcej nie pamiętam ;(

reklama
MOU fajne przedszkole. Nie wiem jak tu jest z toaleta, opis podobny, smierdzialo srodkami dezynfekujacymi, ale nie wiem jak i kied to robia. Boje sie zeby nie bylo tak jak u JaMamy z wycieraniem pupy:( bo moj wtedy bedzie brudny chodzil :(
Nasze przedszkole jest prywatne, tu nie ma panstwowych, przynajmniej ja nic o takich nie slyszalam.
Tez sie modle zeby P. zrobil kupke zanim pojdzie do przedszkola lub po...

czesc dziewczyny!
Mou a czemu spisujesz cykl na stracony? przeciez wykresik obiecujący
Fioletowa - mdlosci nie przeszly? ;-) a ktory masz dc?
Pajka - u mnie tez wszyscy jednym glosem wywrozyli cykl bezowulacyjny, a owulacja pojawila sie ok 40dc :-) i najlepsze jest to, ze nie mialam o tym pojecia i doszlo akurat wtedy do przytulania :-)
Ollena - o ktorej Twoj synek idzie do przedszkola? daj nam zaraz znac jak u niego :-) mnie tez to czeka za rok lub poltora :-)

co do tematu ubikacji, to ja nie mam tego problemu z moim synkiem, bo jest jeszcze za malutki, na razie powoli probujemy nocniczek, ale poki co tylko rano. a ja sama tez wszedzie na Malysza. wyjatek stanowila taka toaleta gdzies na postoju w niemczech, gdzie normalnie deska przed i po zalatwnieu sie do toalety okrecala sie wokol siebie , a spod niej wychodzily takie dezynfekujace 'rece' hehe, normalnie czystosc 100% ;-)

...a u mnie nadal mdlosci koszmarne :-( i odliczanie, jeszcze 19 dni........

JaM - heh no własnie dlatego się staram [usilnie] nie nakręcać... choć ja nigdy nie miałam takich objawów, prędzej w "urojonej" to mi się spać chciało [no ale jest jesień i chyba miało prawo mi się spać chcieć]
u mnie w pierwszej ciąży mdłości miałam bardzo późno, a z pierwszych objawów to spanie i siusianie, dżizzz wtedy mogłam niemalże spać na toalecie...
teraz to trochę mam zapachowstręt - wszystko mi śmierdzi, wszystko - to też miałam poprzednio, ale duuużo później... poprzednio mdłości miałam też dużo później....
wczoraj u moich rodziców były grzybki, ale jak podniosłam pokrywkę od garnka to mnie odrzuciło od tego....
wiadomo im bliżej @ tym człowiek bardziej na szpilkach siedzi, jakoś dam radę te 3 dni...

mou ja was podziwiam, te wasze wykresy... pewnie bym się też nauczyła, ale jak na razie to dla mnie kropki i kreski i niewiele więcej ;-)

aldo 28 dc

Aha - właśnie się cofnęłam do poprzedniego cyklu. I szyjka mi też tak poszła do góry i była spuchnięta w dniu @
No i dzisiaj też mi tak do góry poszła, ale jest dopiero 4 dni do @. Nic z tego nie rozumiem. Nic a nic !!!
Aldo - niby obiecujący, ale tempka jednak trochę spadła. Spójrz na mój wykres poprzedni. Też tak spadła, następne dwa dni była wyższa, i @ przyszła. Ten cykl wygląda identycznie tylko jest dłuższy od poprzedniego.
Tylko ta szyjka mnie dziwi bo tak mi się skracała w dzień @ a nie 4 dni przed...

MOU zaraz po owu mi sie zamknela (chyba) i spuchla i twarda byla bardzo. Do dzis taka jest.
aldo na 13 idzie do przedszkola, wiec jeszcze troche. Ale na pewno dam znac.
sweety super, ze mdlosci odeszly. Ja ciagle mam gorzki smak w ustach, wiec mam wrazenie ze ciagle cos musze jesc bo inaczej mi niedobrze. No a jak juz jem to byle czym tak szybko sie najadam, ze zaraz mam po kokarde i mi jeszcze gorzej...
No ale musze sie pochwalic, ze mozna powiedziec, ze doszlam do mojej wagi, nie jedzenie slodyczy, po 18 i cwiczenia nie ida na marne:) Zeby tylko w I trymestrze nic nie przytyc to bedzie wielki sukces:)

reklama
Do góry