reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - ja tam mieszkałam w pokoju 3,5x4 m z bratem ;P aż do wyprowadzenia się z domu, i owszem, było to czasem wkurzające, ale też miało swój urok :)

fioletowa - glany, bojówki i rock - hell yeah!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

reklama
hej
ja tylko z szybkim pytaniem
mam 27 dc i mdłości takie że hej
w poprzedniej ciąży rzygałam od 13 tc, więc teraz chyba za wcześnie co?
oprócz tego nic, cycki nie bolą, nic mnie nie boli....
tylko od kilku dni wszystko mi śmierdzi i dziś te mdłości
a wczoraj nic takiego niezwykłego nie jadłam...

fioletowa - ja też miałam takie mdłości w 2ch cyklach, gdzie w ciąży nie byłam, IiM też miała takie mdłości w cyklu przed zajściem, ale i w cyklu, w którym zaszła. Ja szłyszałam, że często tak może być w fazie lutealnej, ze względu na wysoki progesteron.

Fioletowa - ja trzymam za Ciebie kciukale bardzo mocno. Wszystko jest możliwe. Jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni :) I nie nastawiaj się bardzo, żeby później nie być zawiedzioną. Mi to przeszło dwa cykle temu. Ale pierwsze 4 cykl to byłam bardzo zawiedziona kiedy się nie udawało. Teraz co będzie to będzie. Dwa razy byłam pewna ciąży. Wszystkie tu myślałyśmy że test u mnie to tylko formalność. Niestety nic z tego nie wyszło.
I nie sugeruj się jakie miałaś objawy w pierwszej ciąży, bo każdą przechodzi się inaczej :) Kiedy testujesz? Bo ja za 9 dni :)

aaa... i też mnie mdliło w którymś cyklu, tzn. rzygałam jak kocur :) no i ciąży niet :)
ale jak napisałam - trzymam kciuki tak czy siak :) oby to było na dwie kreseczki a nie na niestrawność :)

Ostatnia edycja:
no dobra, czyli na dwoje babka wróżyła
pożyjemy zobaczymy, mi w sumie zostały 4 dni do testów o ile nie będzie @
mou staram się nie nastawiać, bo z przytulankami w tym cyklu było biednie...

MOU chlopiec z dziewczynka tez moze mieszkac w pokoju przez pierwsze kilka lat:) pozniej byscie pomysleli o zmiane mieszkania na 3 pokojowe.
aldo suuuper, ze poszlas, przynajmniej wiesz na czym stoisz :) A ten minotor oddechu to co robi? ja na pierwsze 2 miesiace czy miesiac zrezygnowalam z korku do uszu do spania i slyszalam kazdy oddech patryka. co monitor by robil dodatkowo?

Fioletowa - no u mnie miesiąc jałowy że szok :-D jeszcze w życiu taki nie był :) a szkoda bo ładnie mam progesteron, co widać po tempce :)
Mówisz 4 dni ??? ja bym nie wytrzymała i zatestowała, no ale ja mam 17 testów ciążowych :-D Ty bądź twarda i czekaj spokojnie :)
Ollena - chyba że my się przeniesiemy w razie czego do mniejszej sypialni, a dzieciakom naszą dużą sypialnie podzielimy. Sypialnia nasza ma koło 20m2 i dwa oddzielone od siebie okna :) więc można by z tego zrobić dwa pokoje. i to wcale nie takie maleńkie :) Martwić się będziemy jakby się chłopiec urodził, ale zawsze jest jakieś rozwiązanie :)
Co do monitora to sprzedałam bo z niunią nie miałam problemów żadnych i spałam tuż koło mniej - dosłownie na wyciągnięcie ręki, i prawie całe noce przykładałam rękę do jej klatki piersiowej żeby czuć jej oddech - mała schiza, ale na szczęście nic się nie działo.

Dzień dobry:-)
Aldo - super, ze się zdecydowałaś i że wszystko ok.

Trix- nie świruj, do 13-go już niedługo, wytrzymasz.
Ja 10go jadę do Łodzi na usg genetyczne. Jest duża szansa, że poznam też wtedy płeć dzieciaczka, bo dr. Dudarewicz już w 12 tc jest w stanie to zrobić i ma opinię nieomylego...zobaczymy. Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.

Jeśli chodzi o pokój, to u nas ze wzgledu na różnicę wieku będą oddzielne pokoje. Piotruś odda siostrzyczce/braciszkowi swój obecny, a sam dostanie nowy - trochę większy. Teraz mamy w nim zrobiony gabinet z biblioteczką, ale trzeba to będzie przenieść.

Ostatnia edycja:
reklama
mou no staram się nie świrować, ale już miałam pomysł, żeby skoczyć na betkę... ale chyba dam sobie spokój... to tylko 4 dni, więc dam radę

my dwa lata temu zmieniliśmy dom i teraz mamy na górze 3 sypialnie [w jednej jest na razie magazyn] a na dole jeszcze "gabine" który jest nie wykończony - planujemy to zrobić w tym roku - musimy trochę tynku zbić, bo nam wilgocią podeszło od tarasu- ale taras mamy już zaizolowany więc pokój można skończyć - więc miejsca mamy hehe nawet na bliźniaki ;-)

Do góry