reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Iza wlasnie nie rozumiem co z ta beta.. No i testy w PL tez negatywne mi wychodzily... No nic, chyba tylko usg pomoze ;-) A u mnie dzis pierwszy dzien powaznych mdlosci i pierwszy 'ciazowy' dzien, bo dopiero od dzis wiem :-)
Ollena moj brzuch jakby go ktos napompowal, czuje tam kogoś w środku :-)

Rysica a nie jest Szymek na cos uczulony? Moja siostra jest uczulona na jakies tam meszki czy cos takiego i tez jej po ich ugryzieniach placki wielkie wychodzily. Widze, ze ruszasz z nowym cyklem, trzymam kciuki!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
aldo mam to samo :-) i jesli masz mdlosci to tez mysle, ze to pozniejsza ciaza, mi sie dopiero teraz zaczely...
IiM witamy!!!!! Wpyatrywalam twjego zdjecia na wakacyjnych ale widzialam chyba tylko 3 Melisy i tate na jednym. Zaraz pojde jeszze raz zobaczyc. Ja tez mam takie klopoty z cisnieniem, ogolnie zawsze mam bardzo niskie a teraz masakra ciagle mi sie kreci w glowie, nawet jak siedze. Ciagle czuje sie slaba jakby z glodu a po zjedzeniu czegos nic a nic sie nie zmienia:( Matko IiM Ty juz 12 tydz!!

Kurcze Rysia mam nadzieje, ze szyzbko sie uporacie, swoja droga to juz kolejny raz kiedy tak ostro reaguje na jakies ukaszenia. Moze trzeba zrobic jakies badania u alergologa...

Ollenka na tym zdjeciu to jakos wyjatkowo mnie wzdelo, na nastepnym wygladam juz "normalniej", ale nie ma co ukrywac, brzuchol rosnie...

A co tam MOu u Ciebie, pisz bo sie stesknilam:-)))

Ostatnia edycja:
nie wiem czy pisać, bo znów wam będę smęcić, a u Was tu takie fajne, radosne wieści.
Aldo gratuluje z całego serca i życzę żeby wszystko było dobrze.
Ja już po wizycie u gin. Wszystko się potwierdziło, zrobiła mi USG i ...... pusto, tak jak było niecałe dwa miesiące temu...........
NIe ma dzidzi, nie ma nic :-(
Jeden plus w tej sytuacji, że wszystko oczyściło się samo, czyli poronienie samoistne i na szczęscie obędzie się bez zabiegu...

Aldo - dzięki :)
Wiesz, myślę, że to mogły być meszki, bo na komary tak nie reaguje, a osy już u nas nie latają...

a ja myślę, że z tą betą to mogło być tak, że zrobłaś o jeden dzień za wcześnie ;) Może się późno zagnieździło, i Ty akurat trafiłaś na ten moment, gdzie się już zagnieździło i szykowało do produkcji bety...

IiM - dobrze, że jesteś :) cieszę się, że już się lepiej czujesz, a z tym zemdleniem, to niezła jesteś!!! szok...

Ja idę spać kobitki, więc miłej nocki życzę :)
Sweety - Ana może starać się od razu - tak mi się wydaje, bo nie miała zabiegu, a organizm po prostu przeszedł okres :):):)

Słuchajcie. Szyjka mi się zamyka twardnieje... dziwna sprawa, bo w sumie otwarta i śluzowa była przez dwa dni... ciekawe czy to normalne ???

witam sie

z dnia na dzien łapie coraz wiekszego doła :/

Witam, jestem tutaj nowa. Od 6 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko, ale nic z tego nie wychodzi. Widzę, że tu na forum część już oczekujących mam! Mam nadzieję, że niedlugo też będę się tu cieszyć i liczę na Wasze wsparcie!
witaj

My sweety masz racje. Jestem juz umowiona d lekarza, ale sprobuje wczesniej prywatnie usg zrobic, obstawiam teraz okolo 6tyg.
IiM dzieki:) Jak sie czujesz?:)
Rysica noooo gdzie Ty sie podziewasz??? czekam na wiesci od Ciebie :-)

milutka witaj :-) ja tez ze slaska :-) tzn juz niedlugo bede tez ze slaska :-)

a gdzie to bedziesz mieszkała?

Aldo - na jakie wieści ode mnie??
Czy ja o czymś nie wiem??
mój cykl chyba mówi wszystko sam za siebie ;P

Siedzę w necie i szukam jak wyglądają ślady po ugryzieniach owadów, słuchajcie, zdejmuję Szymkowi bluzkę a on ma całe plecy, klatę, brzuch i biodra w różowych plamach wielkości mojej ręki i pojedyncze małe ukąszenia jak po komarach. Mało zawału nie dostałam... Dałam mu wapno i Claritine, posmarowałam, zobaczymy jutro... Na spacerze byliśmy o 14:00, więc jakby miał ostać jakiegoś wstrząsu anafilaktycznego to by dostał już dawno, miał jedno ugryzienie na szyi i jedno na policzku, ale że takie coś pod bluzką zobaczę, to bym się nie spodziewała... Nic spod bluzki nie wystawało...
Jak mu do rana nie zniknie to rano do lekarza jedziemy.

Powiem Wam, że wkurzona jestem na maxa, tyle tu takiego gówna za przeproszeniem lata, tyle robali, owadów, muszek, meszek, że się w głowie nie mieści. Oszaleć można... I nigdy nie wiadomo co dziecko ugryzło, jak się nie złapie na gorącym uczynku...

i jak Szymocha??

nie wiem czy pisać, bo znów wam będę smęcić, a u Was tu takie fajne, radosne wieści.
Aldo gratuluje z całego serca i życzę żeby wszystko było dobrze.
Ja już po wizycie u gin. Wszystko się potwierdziło, zrobiła mi USG i ...... pusto, tak jak było niecałe dwa miesiące temu...........
NIe ma dzidzi, nie ma nic :-(
Jeden plus w tej sytuacji, że wszystko oczyściło się samo, czyli poronienie samoistne i na szczęscie obędzie się bez zabiegu...

tulam mocno :(

Ja idę spać kobitki, więc miłej nocki życzę :)
Sweety - Ana może starać się od razu - tak mi się wydaje, bo nie miała zabiegu, a organizm po prostu przeszedł okres :):):)

Słuchajcie. Szyjka mi się zamyka twardnieje... dziwna sprawa, bo w sumie otwarta i śluzowa była przez dwa dni... ciekawe czy to normalne ???

tak normalne:)

chyba od dzisiaj zacznę luteinę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja gin. stwierdziła, że mam poczekać za pażdziernikową i listopadową @ i potem możemy się starać. Na razie nie wiem jak to będzie, na pewno chcę sobie porobić kilka badań.
Poza tym ja chyba bardzo chcę dzidzie, nie mogę przestać o tym myśleć, ale strach tez jest ogromny! Nie wiem co z moim mężem, na razie to widzę, że on nie jest gotowy, żeby nawet o tym pogadać.
Podobno czas leczy rany, więc poczekamy, zobaczymy.................

reklama
Moja gin. stwierdziła, że mam poczekać za pażdziernikową i listopadową @ i potem możemy się starać. Na razie nie wiem jak to będzie, na pewno chcę sobie porobić kilka badań.
Poza tym ja chyba bardzo chcę dzidzie, nie mogę przestać o tym myśleć, ale strach tez jest ogromny! Nie wiem co z moim mężem, na razie to widzę, że on nie jest gotowy, żeby nawet o tym pogadać.
Podobno czas leczy rany, więc poczekamy, zobaczymy.................

Ana posłuchaj lekarki, niech wszystko się tam zagoi

ja czuje, ze u mnie bez leków nie da rady :/ a to mnie doluje bardzo :/ mam wizytę u ginka 19 października moze gdzies uda mi się wczesniej do niej zapisać ...poproszę o leki na stymulację :/ na razie mam doła więc będzie mnie mniej :/

Do góry