reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja dzisiaj sięgnęłam po suszone morele...żeby było lepiej...i właśnie niestety po nich mnie tak zemdliło, że chyba zaraz sobie 2 palce do gardła wsadzę...wrrr.

Aldo - u Ciebie wyliczenie wieku ciąży na podstawie okresu chyba nie wchodzi w grę...tylko na podstawie usg:-).

reklama
my sweety masz racje, niestety jestem w UK i nie wiem co bym musiala zrobic zeby isc na scan, chyba tylko zaplacic 100 f i isc prywatnie :/ no, ale tak zrobie :-)

Aldo gratulacje!!!!!!!!!!! To nie moglo byc nic innego jak ciaza, czulam to!!!! :-))))))))))) Idz prywatnie, idz, ja tez zaplacilam 80eu za wizyte i za wiekszosc wizyt z USG bede tyle placic, ale warto:-)

Aldo, ale SUPER!!!!
A ja już sama nie wiem jak u mnie z tą owulacją. Wcześniej miałam ok 18 dc. A teraz po CLO to nie wiem, od niedzieli mnie boli prawy jajnik i nie wiem co to oznacza. Śluzu jako takiego nie mam, ale działamy od soboty codziennie. Aż mi się nie chce.....

Dziewczyny w ciazy jak Wasze brzuchy? czujecie tam 'cos'? Ja czuje, ze cos tam mam, chwilami mi to przeszkadza przy schylaniu czy kucaniu. Sponie mam ciasnawe, ale tez przez to ze przytylam w bokach. No i juz zaczelam sie smarowac oliwka po kapieli, czym szybciej tym lepiej.

Ollena - brzuszek jest, ale na skutek raczej tego, że od 5 tygodni nic nie robie tylko leżę i jem. A tak poważnie, dzisiaj czytałam, że właśnie w 8-9 tyg. zaczynają się problemy np, z dopinaniem się w spodniach (chociaż takowych nie mam jeszcze), bo powiększyła się macica, a poza tym organizm zatrzymuje teraz wiecej wody. Pewnie dlatego czuję się ciągle wzdęta i bardziej okrągła.
Zamierzam na dniach zacząć używać jakiegoś fajnego balsamu.
Czasem jak dłużej siedzę i potem gwałtownie wstanę, to pojawia się kłucie - o pewnie wiązadła macicy, które teraz też bardziej pracują i się rozciagają.

reklama
Aldo gratulacje!!!! trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok:))
Ollena ja dzisiaj zaczelam 6 tydzien a juz mnie cisnie w spodniach;p ale generlanie jem jem i jem;p tak mi sie strasznie chce ciagle cos ze szok!!! no i tez czuje jakby tam cos bylo jak sie schylam albo jak chce sie polozyc na brzuchu..ale to pewnie mojj tluszcz tylko;p

Do góry