reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja dzisiaj sięgnęłam po suszone morele...żeby było lepiej...i właśnie niestety po nich mnie tak zemdliło, że chyba zaraz sobie 2 palce do gardła wsadzę...wrrr.

Aldo - u Ciebie wyliczenie wieku ciąży na podstawie okresu chyba nie wchodzi w grę...tylko na podstawie usg:-).

reklama
my sweety masz racje, niestety jestem w UK i nie wiem co bym musiala zrobic zeby isc na scan, chyba tylko zaplacic 100 f i isc prywatnie :/ no, ale tak zrobie :-)

Aldo gratulacje!!!!!!!!!!! To nie moglo byc nic innego jak ciaza, czulam to!!!! :-))))))))))) Idz prywatnie, idz, ja tez zaplacilam 80eu za wizyte i za wiekszosc wizyt z USG bede tyle placic, ale warto:-)

Aldo, ale SUPER!!!!
A ja już sama nie wiem jak u mnie z tą owulacją. Wcześniej miałam ok 18 dc. A teraz po CLO to nie wiem, od niedzieli mnie boli prawy jajnik i nie wiem co to oznacza. Śluzu jako takiego nie mam, ale działamy od soboty codziennie. Aż mi się nie chce.....

Dziewczyny w ciazy jak Wasze brzuchy? czujecie tam 'cos'? Ja czuje, ze cos tam mam, chwilami mi to przeszkadza przy schylaniu czy kucaniu. Sponie mam ciasnawe, ale tez przez to ze przytylam w bokach. No i juz zaczelam sie smarowac oliwka po kapieli, czym szybciej tym lepiej.

Ollena - brzuszek jest, ale na skutek raczej tego, że od 5 tygodni nic nie robie tylko leżę i jem. A tak poważnie, dzisiaj czytałam, że właśnie w 8-9 tyg. zaczynają się problemy np, z dopinaniem się w spodniach (chociaż takowych nie mam jeszcze), bo powiększyła się macica, a poza tym organizm zatrzymuje teraz wiecej wody. Pewnie dlatego czuję się ciągle wzdęta i bardziej okrągła.
Zamierzam na dniach zacząć używać jakiegoś fajnego balsamu.
Czasem jak dłużej siedzę i potem gwałtownie wstanę, to pojawia się kłucie - o pewnie wiązadła macicy, które teraz też bardziej pracują i się rozciagają.

reklama
Aldo gratulacje!!!! trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok:))
Ollena ja dzisiaj zaczelam 6 tydzien a juz mnie cisnie w spodniach;p ale generlanie jem jem i jem;p tak mi sie strasznie chce ciagle cos ze szok!!! no i tez czuje jakby tam cos bylo jak sie schylam albo jak chce sie polozyc na brzuchu..ale to pewnie mojj tluszcz tylko;p

Do góry