reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aldo ciesze sie, ze wracacie! Macie juz jakis widok na prace w PL? Ja jak sie wkurze to zostane juz po nastepnych wakacjach na stale:) zobaczymy na jakim etapie bedzie nasz domek itd. Ale tez juz licze dni do powrotu bo moj Patryk tez bardzo odchorowuje powroty tutaj :-( Nie mowiac o mnie...

Patryk jeszcze spi, a ja juz na lozku mialam mdlosci... teraz mnie mocno brzuch boli, jakas taka chora sie czuje...cos mi sie wydaje, ze dopiero teraz zaczna sie u mnie ciazowe objawy :-(

Kasiurku zdrowka!!!!!!

reklama
Kasiurek - no to kuruj się kuruj :)
Fioletowa - teraz kolejny cykl przed Tobą, w końcu dacie radę. U mnie 7 miesiąc leci, a na samym początku byłam pewna że zaskoczymy max w 3 cyklu, a tu zonk, więc już przywykłam. Dołączło tu do nas mnóstwo dziewczyn które odchodziły z wątku dość szybko bo udawało się za pierwszym drugim razem. Trzeba po prostu trafić i tyle.
U mnie w tym cyklu owu przypada na 13-14dc czyli idealnie!!! :-D pierwszy raz. Zawsze (nie licząc poprzedniego 14 dniowego cyklu) miałam owu w 16 dniu cyklu. Bardzo późno jak na 25 dniowe cykle. Ale po poprzednim cyklu takim dziwnym mam nadzieję, że organizm mi teraz nadrabia zaległości i tym razem owu będzie poprawna. W zeszłym cyklu udało mi się złapać owulację jak tampka dziwnie spadła miałam dużo śluzu i test to potwierdził. Teraz złapałam owulację dzień przed spadkiem tempki więc większe szanse automatycznie bo wczoraj od razu dorwałam lubego... co prawda usnął, ale go obudziłam hi hi hi :evil: no takiego pięknego śluzowego dnia nie mogłam przepuścić :-)
Pajkaa - właśnie odkryłam inne testy owu które mam i o dziwo mają czułość 10mIU, byłam pewna że kobita złe mi wysłała i wysłała ciążowe, bo rzadko się 10mIU w owulacyjnych trafia, szczerze mówiąc nie słyszałam o tak czułych wcześniej. Dziś zrobiłam przed chwilą i kreska testowa wyskoczyła od razu bez czekania nawet kilku sekund. Trochę się zdziwiłam, bo na testach nie ma informacji czy to na plik LH czy HCG a wyglądają identycznie jak moje ciążowe :)

Ollena
- ciesz się tymi objawami :) Opaliłaś się cosik ???

Hejka
MOU - piękny spadek tempki :)to co, jutro skok?? Swoją drogą, to jaka z Ciebie gorąca laska! Wysoko masz tempkę ogólnie. ;P Ja mam owu na poziomie 36-36,15 ;P

Kasiurek - zdrówka! Nie daj się chorobie!

Ollena - oby mdłości były słabe jednak i ustępowały jak coś zjesz :)
a pytałaś kto zaciążył - Trix zaciążyła

ja ostatnio nie mam czasu na neta...
tempkę już mierzę (darowałam sobie podczas @)

Rysica - myślałam że znów pływasz z rybkami w akwarium i dlatego Cię nie ma :-D .. no i faktycznie u mnie ta tempka jest zawsze wysoka w granicach 37.00 ale ja mierzę - wiesz gdzie :):):):) Ty mierzysz w ustach, a tam tempka jest zawsze niższa. Zobacz - 7dc zrezygnowałam z mierzenia temki w ustach bo było mi z tym bardzo niewygodnie i od razu poszła do góry o dwie kreseczki. Ale tego dnia zapisałam w wykresie że zmieniam miejsce pomiaru i zaznaczyłam jako zaburzona. W sumie te 3 dni po @ to i tak nie są bardzo istotne. Ale teraz faktycznie ładny spadek plus testy pozytywne, no i ten śluz. Wczoraj jak byłam w toalecie miałam wrażenie jakby coś rodziła, taką gulę ... dziwne uczucie. Ja patrze a na papierze ilość BJ taka że szok!!! normalnie jak z całego jajka! Nigdy przenigdy tak nie miałam. Zobaczymy co z tego wyjdzie. No i ciekawe co Tobie wyjdzie :) staraj się nie przeziębić żeby Ci wykres nie szalał jak poprzednio :)

MOU mam nadzieje , że tym razem zobaczysz swoje II, po takim śluzie... hoho musi się udać:tak:

Ollena- mam nadzieję , że obiawy nie będą bardzo dokuczliwe, a nawet jeśli to wiesz czemu je masz i to wszystko chyba wynagradza :-D

Katollaaa a jak u ciebie? nadal brak @?

Ja od jutra zaczynam brać Clo , ale tym razem 2x1 , czyli podwójna dawka , może i wynik dzieła będzie podwójny (byłoby bosko) , muszę tylko skoczyć do mojego gina po receptę , bo dał mi Pregnyl i Duphaston tylko na jeden cykl. A orientujecie się może czy lekarz pierwszego kontaktu może przepisać taki lek? Bo mój gin zawsze , nawet za wypisanie recepty bierze 100zł, a to mi się nie uśmiecha :cool:

Alebur - mam taką nadzieję, bo najpierw 4 lata , teraz już siódmy miesiąc leci... ach! Co prawda już się nie nakręcam i nawet zmuszam się co rano do mierzenia tempki żeby wiedzieć co i jak i w razie czego przedstawić to lekarzowi. Ale żeby mi się chciało - to bym skłamała :)

Rysica - myślałam że znów pływasz z rybkami w akwarium i dlatego Cię nie ma :-D .. no i faktycznie u mnie ta tempka jest zawsze wysoka w granicach 37.00 ale ja mierzę - wiesz gdzie :):):):) Ty mierzysz w ustach, a tam tempka jest zawsze niższa. Zobacz - 7dc zrezygnowałam z mierzenia temki w ustach bo było mi z tym bardzo niewygodnie i od razu poszła do góry o dwie kreseczki. Ale tego dnia zapisałam w wykresie że zmieniam miejsce pomiaru i zaznaczyłam jako zaburzona. W sumie te 3 dni po @ to i tak nie są bardzo istotne. Ale teraz faktycznie ładny spadek plus testy pozytywne, no i ten śluz. Wczoraj jak byłam w toalecie miałam wrażenie jakby coś rodziła, taką gulę ... dziwne uczucie. Ja patrze a na papierze ilość BJ taka że szok!!! normalnie jak z całego jajka! Nigdy przenigdy tak nie miałam. Zobaczymy co z tego wyjdzie. No i ciekawe co Tobie wyjdzie :) staraj się nie przeziębić żeby Ci wykres nie szalał jak poprzednio :)

w akwarium nie pływam ;P rozrasta się akwa samo ;P
ja dziś w domu, bo Szymek zakatarzony cały - do przedszkola nie poszedł, a tak to ja na rehabilitację jeżdżę,stąd mało czasu... Bo wracam to o Szymka idę, potem obiad, zabawa, i tak ten czas leci...
A jak pod koniec października do roboty wrócę, to już w ogóle... Jak o 5:30 będę wstawać, to usypiać będę o 22 góra... więc będę coraz rzadziej... Nie udało się zaciążyć przed powrotem... to już 7 m-cy... ehhh
powiem szczerze, że już się tym kompletnie nie ekscytuję - mierzę bo mierzę, ale jakoś nie wierzę... Może to i dobrze, może się uda jak nie będę się kompletnie nastawiać?

Dzień dobry:-),
po wczorajszym masakrycznym dniu dzisiaj jest ok...i oby tak zostało do wieczora. Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, ze zobaczę zdrową fasolkę.

Ollena - mam nadzieję, ze nie będziesz miała tak koszmarnych mdłosci jak moje. U mnie chyba trochę spotęgował objawy duphaston, mam nadzieję, ze jutro powie mi lekarz, że mogę zmniejszyć dawkę z 3 do 2 tabletek dziennie.

Alebour - lekarz pierwszeg kontaktu moze bez problemu przepisać te leki.

reklama
Dzieki dziewczyny... Niestety wlasnie objawy oslabienia i mdlosci mijaja jak cos jem, wiec co chwile musze cos jesc, ale staram sie dietetycznie i bez syfow, wiec mam nadzieje, ze schudne jeszcze zanim zaczne tyc ciazowo..
MOU opalilam sie bardzo, mm sie smieje, ze jestem latynoska;) dziecko moje tez brazowe i tylko stopy ma biale:)
JaMama ja bardziej w domu odpoczywam. Na takich wczasach czlowiek jest pod presja zeby ciagle cos robic, ciagle gdzies chodzic zeby tylko w hotelu nie siedziec i po 3 dnia ma sie serdecznie dosc.. Oj dlugo nie pojedziemy juz na wakacje, ja sie nie pisze. Wole do PL latac.. Nastepne nasze 'wczasy' beda w USA za kilka lat:-)

Do góry