reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou ja brałam podczas tamtych starań przez 4 cykle jeden miesiąc mialam przerwy.
Mou nie jest ważne czy miałaś problemy z jajnikami czy nie...to jest lek na stymulacje i nigdy nie wiesz jak zachowa sie Twoj organizm...u mnie przez 2 cykle było ok w 3 cyklu zrobila sie gigantyczna torbiel i musialam odstawic clo na 1 cykl a w nastepnym zaszlamw ciaze

ja bym bez usg nie brala

reklama
Pajkaa - dlatego powiem lekarzowi że biorę, i będzie musiała dla własnego czystego sumienia wysłać mnie na usg :-D nie ma to jak dobrze przyszpilić lekarza i zapędzić go w kozi róg, żeby nie miał innego wyjścia jak to sugerowane przeze mnie :-D ...czyli usg. JA sobie krzywdy nie dam zrobić na pewno. Mogę nawet po wzięciu clo udać się na izbę i udać że mnie strasznie brzuch boli - w UK to jedyny sposób. Muszę tylko odsiedzieć wtedy kilka godzin w poczekalni... ale co to jest kilka godzin w porównaniu z dzidziusiem który może się w końcu wykluje... :)

Jesuuu...znowu mdłości... głowa zaczyna boleć...dlaczego nie może być lżej? Jeden dzień w tygodniu super, reszta pod znakiem mdłości i zupełnego braku sił... Ale cóż, byle do przodu.

Mou jak tylko wroce do domu iz najde to oczywiscie ze wysle ...chyba list do anglii majatku nie kosztuje nie?:p a clo i tak mam i tak mam to co ma sie marnowac jak ci moze pomoc ...tylko na prawde uwazaj zebys nie przedobrzyla...ja bralam clo poniewaz przez moj pco nie mialam owulacji w ogole takze u mnie stymulacj byla potrzebna zeby cos w koncu uroslo..i bralam 4 cykle no i w piatym sie udalo:)ale 6 poprzednich cykli bylo bezowulacyjnych ...ja bralam od 3dc przez 5 dni ale nie wiem, czy to norma ..w srodku jest 10 tabletek czyli na 2 cykle

Mou ja na 99% mam jeszcze jedno opakowanie clo ...starczylo by ci na 2 cykle tylko musisz poczekac az wroce do domu pewnie we wtorek i sie ogarne z bagazami bo musze znalezc ale jestem prawie pewna ze mam ...jak zawiesilam monitoring poprosilam o wieksza dawke lekow na zapas a mam nadzieje ze z obecna ciaza wsio jest ok i juz nie bede tego potrezbowala wiec moge ci wyslac ...tylko zastanow sie czy bez kontroli lekarza brac...ja bralam bo mi nic nie roslo ale jak u ciebie normalnie jest jajeczko to mozesz przestymulowac jajnik...no ale jak cos to pisz:)

karolla, alebur ja nie wiem jak wy mozecie wytrzymac bez testowania;pp ja dzisiaj ostatni test zuzylam tak dla wszystkiegi clear blue i pionowa kreska wyszla w sekundzie i to tak mega gruba i ciemna ze az milo popatrzec:)))

juz nie moge doczekac sie wizyty:)))

No a jak nie korci.... pokorciło i zrobiłam test i co? i nic poryczałam się jak głupia..... można było się tego spodziewać.

Karollaaa czekam na twój wynik

Alebur wiem że Ci przykro, ja też sobie zawsze mówiłam, nie nastawiam się ale po cichu liczyłam na pozytywny wynik.
Głowa do góry:-) przytulam jeszcze raz mocno. Nie poddawaj się;-)

Dziewczyny poczytałam w necie , że po duphastonie może opóźniać się okres ... macie z tym jakieś doświadczenie. Ja po HSG dostałam komplet: CLO potem Pregnyl i Duphaston. Czy może te leki zaburzyłu mi cykl, bo zawsze miałam regularny. Dziś jest 28 dc , ja mam zawsze 26 , ale testy nadal negatywne wychodzą , więc raczej ciąży brak... co o tym myślicie? Duphaston winny?

Alebur - pewnie że się nie poddawaj :) mi leci właśnie 7 miesiąc starań. Może w końcu niedługo się uda dzięki Pajce i Trix.
Trix -
ja się nie martwię że przestymuluję jajniki, bardziej się martwię że bez tych wspomagaczy mogłabym znów czekać 4 lata jak na pierwsze dziecko. Zresztą wrzucę lekarza mojego na głęboką wodę i powiem od razu o tym że biorę clo. Będzie musiała zacząć mnie prowadzić pod tym kątem, nie będzie miała wyboru - hi hi :)
Pajkaa - mówisz że po clo miałaś piękne endo... rosło normalnie? nie potrzebowałaś do tego lutki?

Alebur - duphaston to prawie to samo co luteina. Działanie mają identyczne, więc @ nie przyjdzie póki bierzesz duphaston ;) jak odstawisz powinna się pojawić do tygodnia czasu, kiedy progesteron opadnie.
Co do tego że cykle masz 26 dniowe a teraz masz 28... to...
ja zawsze miałam 25 dniowe. Dwa razy spóźniła mi się o 4 dni i były wtedy 29 dniowe, wtedy byłam pewna ciąży, ale testy oczywiście negatywne. Ostatnio pobiłam rekord świata i miałam 14-sto dniowy cykl, a owulację 5dc. To stało się po raz pierwszy odkąd miesiączkuję. Cykle przed spiralką miałam 28 dniowe zawsze - bez zmian, po spiralce zmieniły się w 25 dniowe, więc odstępstwo 4 dni, to żadne odstępstwo i mieści się w normie. Dopóki nie masz pewności co do ciąży, nie odstawiaj duphastonu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry