reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Karolla jak bralas lutke to cykl moze Ci sie wydlużyć ja dostawalam 7 dni po odstawieniu lutki:)

TRIX powodzenia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anna ja bym brala...ja przy 1 ciazy bralam i musialam az do momentu jak lozysko sie wyksztalci bo inaczej mogl byc nagly soadek progesteronu i poronienie wiec dopoki nie zobaczysz innego lekarza i nie potwierdzisz ze tym razem sie nie udalo to ja bym nie odstawiala..
a kiedy masz kolejna wizyte??

A ja już nie biorę od wtorku wieczorem i wczoraj znów miałam krew a dziś brązowe upławy. Teraz myślę że źle zrobiłam, że nie brałam, tylko czy nie jest juz teraz za późno. A może wszystko przez to spieprzyłam!!! Do mojej gin. mam jechać w czwartek, a w poniedzialek wybieram się jeszcze do innego. Podbrzusze mnie boli, myślę że jest już za późno.... :-:)-:)-:)-:)-(

Anna - niestety krew i upławy nie wróżą dobrze. Ja od początku ciąży jestem na duphastonie ze względu na plamienia. I nawet jak nie było wiadomo, czy w pęcherzyku pojawi się zarodek, to lekarz kazał mi cały czas to brać. Na tym etapie ciaży to jedyne co można zrobić.
Ja na twoim miejscu zrobiłabym betę, wynik powinien pokazać co się dzieje.
A tak poza tym, jeśli krwawisz, masz bóle podbrzusza, to ja nie czekałabym na wizytę u lekarza, ale jechała do szpitala, na pomoc doraźną, ginekolog Cię zbada i będzie wiadomo.
Moja stara położna twierdzi, ze jeśli coś się dzieje, to nigdy nie można czekać.

Karollaaa kochana mam nadzieję , że jednak się udało i , że opóźnienie to nie zasługa lutki.

U mnie @ nie przyszła, ale temp spada, na tą chwilę mam 1 dzień spóźnienia. Podbrzusze od czasu do czasu pobolewa. Nie testowałam , bo boję się ... obawiam się , że opóźnienie wynika z brania tych leków....

anagrzymis mam nadzieję , że wszystko będzie ok, leć czym prędzej do szpitala , nie ma na co czekać.

Ostatnia edycja:
Pajkaa - no szkoda, stało się ale i tak wystarczy do przedłużenia o kilka dni fazy lutealnej a o to najbardziej chodzi.
Ja też myślę o clo, ale oczywiście bez monitoringu, co kilka jajeczek to nie jedno przecież?:):):) Na ebayu jest taki jeden polak co sprzedaje clo z przeznaczeniem jako steryd dla facetów. ale nieźle sobie liczy za to, więc muszę uzbierać najpierw, do tego lutka się przyda Pajkaa od Ciebie, może ją zostawię na czas kiedy wezmę clo... bo po clo endometrium jest bardzo słabe i nie ma bata bez luteiny... KURCZE !!! CZEMU JA NIE JESTEM TERAZ W PL !!!! WRRRRR
Ana - no nie ciekawie z tymi plamieniami, ale skoro piszesz że są brązowe, znaczy że to niski poziom progesteronu. O tym właśnie świadczą brązowe upławy, a skoro przestałaś brać lutkę znaczy że masz nagły spadek progesteronu, i oto w czym rzecz. Ale ja bym leciała do lekarza wcześniej, nawet dzisiaj. Niech jeszcze zrobi usg na cito i sprawdzi czy pęcherzyk dalej się trzyma. Poza tym to dla mnie masło maślane, skoro lekarz daje Ci nadzieje a z drugiej strony każe odstawić luteinę... po co? żeby zobaczyć czy pęcherzyk się utrzyma??? Ja już nie rozumiem.... :eek:

Aldo - gdzie się podziewasz co? Jak tam Twój cykl... skończył się?

Ja zmykam kobitki :) muszę posprzątać w chałupce :) i na spacerek :)
Dodam, że właśnie sprawdzałam szyjkę - zaczyna się otwierać i pojawiło się białko jajka, więc do dzieła ... M chyba coś wyczuwa, bo wczoraj chciał mnie dopaść, ale się nie dałam... bo zwyczajnie mi się nie chciało... oczy same mi się zamykały. A szkoda :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja nie biore luteiny ani niczego podobnego:) wszystko toczy się samo:) i oby w dobrą stronę...
ale cholerka nie testuję bo się boję że okaże się tylko jakieś drobne opóźnienie i że cykl ma 31 dni bo tak też może być. Na razie mierzę tempkę rtęciowym i zastanawiam się czy on mi się nie zaciął bo od kilku dni pokazuje 36,9. Nic mniej i nic więcej

Mou ja na 99% mam jeszcze jedno opakowanie clo ...starczylo by ci na 2 cykle tylko musisz poczekac az wroce do domu pewnie we wtorek i sie ogarne z bagazami bo musze znalezc ale jestem prawie pewna ze mam ...jak zawiesilam monitoring poprosilam o wieksza dawke lekow na zapas a mam nadzieje ze z obecna ciaza wsio jest ok i juz nie bede tego potrezbowala wiec moge ci wyslac ...tylko zastanow sie czy bez kontroli lekarza brac...ja bralam bo mi nic nie roslo ale jak u ciebie normalnie jest jajeczko to mozesz przestymulowac jajnik...no ale jak cos to pisz:)

karolla, alebur ja nie wiem jak wy mozecie wytrzymac bez testowania;pp ja dzisiaj ostatni test zuzylam tak dla wszystkiegi clear blue i pionowa kreska wyszla w sekundzie i to tak mega gruba i ciemna ze az milo popatrzec:)))

juz nie moge doczekac sie wizyty:)))

Mou powiem i tak bez kontroli lekarza balabym się bo jest to lek, który równie dorze może spowodować torbiele i przestymulowanie jajników a wtedy narobisz sobie szkody... bo n jak bedziesz miała torbiel dostaniesz @ zaczniesz brac kolejne clo to sobie napytasz biedy...
przy clo mi roslo super endometrium :) :)

Ana bierz luteine nie przerywaj! jak ma dojść do poronienia to dojdzie luteina tego nie zablokuje, ale moze pomoc ja brałam do 20 tc dlaczego przestalas brac?

reklama
Pajkaa - myślę o tym od trzech cykli. Rozmawiam z dziewczynami które brały clo bez monitoringu gdzie lekarz zdecydował na taki krok, i dopiero miały mieć monitoring jak się nie udało po pierwszym cyklu. Wiem że to ryzyko, ale jak nie zaryzykuję to się nie dowiem. Wiem tylko że u mnie w rodzinie nikt nigdy nie miał problemów z jajnikami, a ja sama miałam usg jamy brzusznej w tym macicy i jajników jakieś 6 miesięcy temu, i było idealnie. Jestem zdesperowana, bo astma nie maleje, latka lecą, na wizytę u gina czekasz tutaj minimum 3 miesiące, a lekarz pierwszego kontaktu nie może przepisać takich leków, chyba że jako kontynuację. MAm plan - gdyby mi Trix wysłała to clo, to od razu przyznam się lekarzowi do brania, wtedy będzie postawiona pod murem i będzie musiała mnie na usg wysłać - nie ma bata :-D Poza tym mam dziwne przeczucie że po clo nam się uda. Już dawno uzbierałabym na to clo od tego polaka, ale cały czas się wstrzymuję bo się po prostu boję co on tam tak naprawdę ma... przecież nigdy nie ma pewności na 100% że to prawdziwe clo...
Pajkaa - a Ty byś brała pod kontrolą w pierszym cyklu? i kiedy brałaś clo? w poprzedniej ciąży czy podczas tych starań?
Trix - Tobie się udało właśnie z clo?

Także Trix - naprawdę byś mi wysłała???

Do góry