reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hej dziewczynki
aldo moze wez luteine jak tak dlugo cykl trwa?
Rysica ja to mysle ze jednak jestes w ciazy....ja rozumiem ze jutro juz testujesz??
a ja jestem mega spiaca popoludniu;/ no i ciagle sie kluce z moim m;/ juz nie mam sily;/ jakies takie mamy dni ze nie umiem z nim w ogole normalnie rozmawiac tylko krzyki i zlosliwosci:(( ehhh moze jakos sie uspokoimy...
a w ogole to martwie sie czy z fasolka wszystko ok...kiedy na usg widac cokolwiek? tak zeby okreslil ze jest cioaza i nie ma zadnej pozamacicznej czy martwej czy cos??

reklama
Aha!!!
I gdzie są wszystkie???
Mnie jest ostatnio mało, bo próbuję się wyluzować i nie szaleć ze staraniami. Mam sporo domowej roboty, czytam książkę, i się odprężam... no i szyja już mnie nie boli od siedzenia przy komputerze :-D
Aldo - fajnie że się odezwałaś w końcu
Ullana - co się dzieje? Napisz cosik...
Ollena - miłego pobytu na Majorce!!!
Witam się i żegnam na razie.
Dziś znowu stek he he he he he he ... czy to można zaliczyć do uzależnienia??? :eek:

... no właśnie Rysica - testujesz jutro? Bo ta tempka jest na maxa obiecująca !!!

Trix - jak tam się czuje nowa ciężarówka??? :-D

Trix - czasami nawet w 7 tygodniu od daty ostatniej @, wcześniej nie co się stresować w razie czego...

Ostatnia edycja:
trix - w 5tc powinni być widać pęcherzyk, wtedy wiadomo, ze jest we właściwym miejscu, a tydzień później 6-7tc powinno być widać zarodek.
Też się denerwowałam, ze nie widać...ale ja z powodu plamień wylądowałam u gina już w 4tc, a na isg potem okazało się, że ciąża jest tydzień młodsza niz to wynika z ostatniej @. Nie ma co iść do gina wcześniej jak 2 tygodnie po spodziewanej @.
Bedzie ok. :-)

ale u mnie dziś zimno:( brrr a to dopiero początki tych mrozów muszę się przestawić że to Norwegia a nie ciepłe kraje:-D
Wczoraj upiekłam ciasto marchewkowe, zrobiłam sałatkę z kurczakiem. Ja z nudów odkrywam się kulinarnie:-)

Sweety - czasem nie widać w 5 tygodniu, a jak widać to przeważnie nie wiadomo czy to zarodek czy puste jajo płodowe, więc lepiej USG zrobić później dla swojego spokoju.
Trix - ja miałam USG w 14tc i było nie tylko widać serduszko - ale już dzieciątko !!! To były najpiękniejsze chwile za czasów ciąży, widzieć moje maleństwo - i jej bijące serduszko!
Karolla - ja uwielbiam gotować !!! dla mnie to coś superanckiego !!! Dziś powtórka z rozrywki i stek na obiad, ale tym razem nie rib eye tylko sirloin steak, mięsko jeszcze delikatniejsze. Ale robimy sobie nie jako obiad tylko kolację, z sałatką ze świeżych fig, ogórków i swoich pomidorków z miodowym sosem vinegret ... Już mnie język świerzbi.
Co do ciasta marchewkowego - dawno nie jadłam, a jest takie super soczyste ... mmmmm

Ostatnia edycja:
Karolla a gdzie mieszkasz w norwegii? ja przez 3 miesiace siedzialam w gudvangen i bardzo milo wspominam pomimo deszczu:)))ale te biale noce;)))
Mou czuje sie calkiem dobrze w zasadzie az sie martwie ze za dobrze bo prawie nic nie czuje ze jestem w ciazy i swiruje czy wszystko jest ok ..ide do gina w piatek wiec to raptem 5 dzien po spodziewanej miesiaczce ale kazal mi przyjsc...po prostu nie bede sie nastawiac na niewiadomo jakie inforamcje
a m wrocil z meczu z kwiatami mnie przeprosil:)) i oby juz bylo dobrze:) tak sie z nami zle dzieje jak razem pracujemy;/

hej dziewczynki
aldo moze wez luteine jak tak dlugo cykl trwa?
Rysica ja to mysle ze jednak jestes w ciazy....ja rozumiem ze jutro juz testujesz??
a ja jestem mega spiaca popoludniu;/ no i ciagle sie kluce z moim m;/ juz nie mam sily;/ jakies takie mamy dni ze nie umiem z nim w ogole normalnie rozmawiac tylko krzyki i zlosliwosci:(( ehhh moze jakos sie uspokoimy...
a w ogole to martwie sie czy z fasolka wszystko ok...kiedy na usg widac cokolwiek? tak zeby okreslil ze jest cioaza i nie ma zadnej pozamacicznej czy martwej czy cos??
Hej, Ja byłam u lekarza dokładnie w 35 dniu od ostatniej @ (to 5/6 tydzień od @) i już wtedy widziałam na USG pęcherzyk, moja gin. mówiła, że jest to jeszcze bardzo wcześnie ale już wtedy mogła stwierdzić, że ciąża jest i że jest wszystko ok i pęcherzyk jest we właściwym miejscu, czyli wykluczyła ciąże pozamaciczną.

Witam dziewczyny, jestem tu nowa. Poczytywałam sobie Was wcześniej jednak dopiero teraz postanowiłam się ujawnić.
Mam już 8 letniego synka. Wcześniej staraliśmy się z m o dzidziusia , ale jakoś nie wychodziło.... Staraliśmy się jak to się mówi bez "parcia", uważaliśmy , że jak będzie miało być to będzie ..... ale po roku starań doszliśmy do wniosku, że należałoby się przyłożyć do działania, a tu nadal nic... Poszłam do lekarza , stwierdził duże rozległe zrosty po CC i blokują mi jajowody. Dostałam skierowanie na HSG. Podczas badania udało się je udrożnić , dostałam Clostilbegyt + Pregnyl + Duphaston i nadciąga sądny dzień kiedy ma przyjść @. Miałby mieć to miejsce za 4 dni, a mnie już pobolewa brzuch jak na okres , czy to oznacza , że kolejny raz nam się nie udało? mam strasznego doła.

Cześć,
jestem Małgosia i mam synka Mateusza przedszkolaka.
Postanowiliśmy z mężem że od grudnia poważnie zaczynamy się starać a puki co już się nastawiam psychicznie i od dzisiaj oficjalnie już zaczęłam brać folik ;) mogę się do was przyłączyć?

reklama
trix mieszkam w Oslo:-) ktoś mi powiedział że w Norwegii nie ma złej pogody tylko są nieodpowiednie ubrania:-D
alebur witam serdecznie! pobolewanie brzucha nie musi oznaczać @ może to byc wczesny objaw ciąży ale tego żadna z nas ci nie powie musisz cierpliwie czekać:-)

a teraz pytanie do expertek:-) biorąc pod uwagę że ten mój cykl będzie trwal 28 dni więc @ powinnam dostać 23.09, mój ostatni cykl trwał 25 dni więc rozumiem że testować za 2 dni bez sensu...
powiedzcie mi czy mogę sobie mierzyć dalej temperaturę tym rtęciowym termometrem?? tzn żeby zobaczyć czy rośnie:-)

Do góry