reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Lorelain i alebur witajcie :-) zycze powodzenia w starankach!
trix - jestem w UK, nie mam teraz zbyt wiele mozliwosci co do lutki... :/ mam troche ze soba, ale wolalabym zatrzymac jakby jednak fasolka nam wyszla, a nastepnym razem do PL w lutym:( ech zaluje, ale jeszcze troche, bo w czerwcu 2012 nasz wielki polski powrot :-) mam nadzieje, ze dzidzia juz bedzie w drodze :-)
Mou - noooo kope lat ;-) :p a na jakim etapie jestes ?;-) zaje...sty masz suwak ;-):cool:
Rysica - kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&

Karollaa - Twoja córcia ma sliczne imie :-) co do odp na Twoje pytanie, to ja expertem nie jestem, ale duzo tu takich ;-)

reklama
oj Dziewczynki - mówię Wam, że nie jestem w ciąży - jutro pewnie tempka spadnie i @ przyjdzie.
testu nie robię, bo kompletnie nie wierzę, że w ciąży jestem. Ani się nie czuję w ciąży, a nie chcę znowu "cieni" oglądać - jak będę miała 18 dni wyższych temperatur, to wtedy zatestuję licząc na to, że kreska będzie mocna. Nie chcę się znów nakręcać niepotrzebnie cieniami i znów się zawieść...

Karolla - ja tu u Ciebie na tym wykresie jeszcze owulacji nie zobaczyłam...

Sweety - czasem nie widać w 5 tygodniu, a jak widać to przeważnie nie wiadomo czy to zarodek czy puste jajo płodowe, więc lepiej USG zrobić później dla swojego spokoju.

MOU - no przecież napisałam, że w 5tc widać tylko pęcherzyk bez zarodka:-)

ale u mnie dziś zimno:( brrr a to dopiero początki tych mrozów muszę się przestawić że to Norwegia a nie ciepłe kraje:-D
Wczoraj upiekłam ciasto marchewkowe, zrobiłam sałatkę z kurczakiem. Ja z nudów odkrywam się kulinarnie:-)

Karollaaa - a czy ja mogłabym poprosić o przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe? :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam,
malo mnie bo czas spedzam z M i synkiem
Boziu moj maz był wczoraj niezniszczalny 4 razy było :p ale jak przyjemnie bez parcia :)

Cześć,
jestem Małgosia i mam synka Mateusza przedszkolaka.
Postanowiliśmy z mężem że od grudnia poważnie zaczynamy się starać a puki co już się nastawiam psychicznie i od dzisiaj oficjalnie już zaczęłam brać folik ;) mogę się do was przyłączyć?

Witaj

Alebur równiez witaj :)

trix mieszkam w Oslo:-) ktoś mi powiedział że w Norwegii nie ma złej pogody tylko są nieodpowiednie ubrania:-D
alebur witam serdecznie! pobolewanie brzucha nie musi oznaczać @ może to byc wczesny objaw ciąży ale tego żadna z nas ci nie powie musisz cierpliwie czekać:-)

a teraz pytanie do expertek:-) biorąc pod uwagę że ten mój cykl będzie trwal 28 dni więc @ powinnam dostać 23.09, mój ostatni cykl trwał 25 dni więc rozumiem że testować za 2 dni bez sensu...
powiedzcie mi czy mogę sobie mierzyć dalej temperaturę tym rtęciowym termometrem?? tzn żeby zobaczyć czy rośnie:-)

wg mnie owu nie miałas, albo cos nie tak z termometrem...

oj Dziewczynki - mówię Wam, że nie jestem w ciąży - jutro pewnie tempka spadnie i @ przyjdzie.
testu nie robię, bo kompletnie nie wierzę, że w ciąży jestem. Ani się nie czuję w ciąży, a nie chcę znowu "cieni" oglądać - jak będę miała 18 dni wyższych temperatur, to wtedy zatestuję licząc na to, że kreska będzie mocna. Nie chcę się znów nakręcać niepotrzebnie cieniami i znów się zawieść...

Karolla - ja tu u Ciebie na tym wykresie jeszcze owulacji nie zobaczyłam...

czekam na tempke :)

u mnie jakis dziwny wykres Kasiurek zerknij :)

Witam :-D
Rysica - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!
... i skoro dziś przyszła @ - to też nie jest źle - bo nowiusieńki cykl zaczniesz w dzień urodzin, i może właśnie nowy cykl dostałaś w prezencie ??? :tak:
u mnie też zimno - ale tylko z rana, bo później w krótkich rękawkach chodzimy :)
U mnie z kolei wykres szaleje, ale już drugą noc wstawałam co chwila, a dziś tempka zaburzona bo zmierzyłam po wstaniu z łóżka. Niunia miała "kuku" na rączce i zdrapała sobie dość sporego strupka - więc leciałam po plaster, no i tempka nie wiadomo jaka jest naprawdę. No i wydaje mi się że błędem było mierzenie w ustach w tym cyklu. W zeszłym jakiś ten wykres wyraźny był, a teraz taki nijaki, i mam dziwne przeczucie że to wina mierzenia w ustach.

Rysica sto lat i fasolki :)

Mou to przejdz z mierzeniem w inne miejsce:p

ja mierze w jednym i tym samnym i co? cos czuje, ze to cykl bezowulacyjny bedzie

hej...ja na moment, więc nie nadrobię

jestem w domu....byłam na Karowej...kiepsko jest ale walczymy

A. był chory i go do mnie nie wpuszczali
koleżanka mnie odwiedzała, ale nie chciałam jej juz fatygować bardziej, żeby do Was napisała

rodzice zabrali Lili do siebie, bo znajoma Mamy jest dyr.przedszkola i przechowają mi dziecko jakiś czas, więc będzie chodziła na 5h...bardzo się cieszę, bo to Mamę trochę odciąży

leżę plackiem....straszne.....nawet kaczkę mi podawali :-:)-:)-:)-(
nie dają mi dużych szans....ale mnie zaszyli, bo krążka nie dało się założyć
w pt mam wizytę kontrolną....a do pt pozwolili mi w domu poleżeć

nie będę często zaglądać, ale postaram się raz dziennie odwiedzić BB

pozdrawiam

reklama
Do góry