reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja z kolei siedzę sobie, czytam i czytam, (zaraz lecę sprzątać) ale jak tak siedzę to od czasu do czasu coś mnie w cyckach zakłuje! W podbrzuszu też czuję takie tępe ciągnięcie i kłucie co jakiś czas. Do tego - podczas korzystania z toalety jakby mi ciągnęło prawy jajnik.
No i jedna rzecz która mnie denerwuje od dwóch dni. Ja już biorę prysznic dwa razy dziennie, używam tego samego antyperspirantu od kilku miesięcy, czasami na zmianę z innym. Obydwa są rewelacyjne i zawsze działają calusieńki dzień. NAwet jak się spocę, to pot nie ma nieprzyjemnego zapachu. A od dwóch dni - no normalnie wytrzymać sama ze sobą nie mogę, antyperspirant działa może z pół godziny, a później zaczynam czuć swój pot! I to po nic nierobieniu - siedzę przy kompie albo na kanapie. Już nie chcę myśleć jak zaraz zacznę sprzątać.
Czy to może być wina rosnącego progesteronu??? Nigdy nie miałam problemu z przykrym zapachem swojego potu. Zaraz zwariuję, bo aż głupio mi do autobusu wsiadać.

reklama
MOU mialam tak samo zaraz na poczatku ciazy, musi to byc zwiazane z hormonami. Ja tez nigdy nie mialam takiego klopotu, a nagle musialam brac prysznic 3 razy dziennie. Teraz juz wszystko wrocilo do normy, ale faktycznie jest to bardzo nieprzyjemne uczucie, wspolczuje osobom, ktore musza sie z tym zmagac na codzien...

Ollenka pochwal sie gdzie jedziesz na wakacje, masz jakas stronke hotelu - ja uwielbiam ogladac wakacyjne oferty:-) Mi wlasnie maz powiedzial, ze jego wujek jest szefem kuchni w fajnym hotelu w miescie, do ktorego sie wybieramy i mozliwe, ze jednak tam sie zatrzymamy - moze nam zalatwic lepsza cene no i hotel wyglada fajnie:-)

Hej,
IiM witamy z powrotem, mam nadzieje ze na dluzej. Co do wagi to kazdy organizm ma inaczej...Ty przy wymiotach nie schudlas nic a ja bez wymiotow przed pierwsze tyg ciazy schudlam 2kg. Ty to masz ciagle jakies zajecia, zazdroszcze spotkan, rodzinki, znajomych itd. No ale juz niedlugo wroce do PL to bedzie lepiej. Booking.com: hotel Sea Club Alcudia, Port d'Alcudia, Hiszpania - 131 Opinie Gości. Zarezerwuj hotel już teraz! to ten hotel na Majorce:-)

MOU nie wiem co z tym potem Twoim, nie znam sie, nie mialam tak nigdy.

JaMama okazalo sie, ze piesek nalezy do organizacji, jakby schroniska o nazwie EGAR i kazdy z psow z tej organizacji jest wziety przez pracownika jako rodzina zastepcza na czas wyleczenia, odchowania itd. Phoenixa dopadla ta choroba skory jak byl szczeniakiem i jego wlasciciel mial to w dupie i zaniedbal strasznie. Chyba go oddal, nie wiem. Ta dziewczyna go wziela wlasnie z tego schroniska bo tam pracuje, odratowala, wyleczyla, zreszta byla akcja na fb, wiele osob skladalo sie na jego leczenie i dzis jest zdrowy, nie bierze zadnych lekow oprocz kapania w specjalnym szamponie. TO moze wrocic ale nie jest to jakies straszne leczenie, kazdy weterynarz moze pomoc dajac leki ktore pies chetnie bierze.
Teraz kwestia czy nam go dadza, bo najpierw bedzie wizyta w domu, ona oceni nasze warunki mieszkaniowe (napisala w mailu ze chce ogladac ogrod i mam nadzieje, ze nie bedzie to wielki problem, ze go nie mamy) i mamy poznac wtey psa a on nas:-) Mam tez nadzieje, ze nie bedzie wymagala (tak jak w innych schroniskach) zgody wlasciela mieszkania bo takowej nie mamy, ale w wymaganiach adopcyjnych tego nie ma wiec jestesmy dobrej mysli. W kazdym razie strasznego stresa mam czy nam sie uda :-) Czekam na maila od niej i mam nadzieje, ze brak ogrodu nas nie zdyskwalifikuje i umowi sie z nami na spotkanie:-)

Poza tym cycki mnie dzis bola strasznie, jeszcze bardziej jak wczoraj, brzuch jak na @, no i wczoraj 2 lapmki wina wypilam wiec dzis mam brzuch jak balon wzdety :/ Czekam na @ i patrzac na objawy powinan przyjsc niedlugo. PMS tez juz mam, wszystko mnie wku.... wiec nie widze opcji ciazowej;-)

No i dupa, wlasnie mi dziewczyna napisala ze musimy miec zgode wlasciela mieszkania :-(((( oj jak mi przykro

Ostatnia edycja:
Aldo kobieto idź na betę , bo my tu wszystkie czekamy na twoj wynik:D

Ollena nie możecie postarać sie o zgodę?:-)

Hania dziś oka, nic ją nie boli, nic nie mówi. Chyba samo minęło... oby. Dziś kupię sok z żurawiny i będzie pić:-)
dziś nasza 3 rocznica ślubu i gdzie ta moja owulacja?? prezent ślubny by się przydał więc jajeczko rośnij:-D a wy żołnierzyki do celu;-D

hej, ja sie witam
dziś znowu na chwilę, bo mam trochę roboty - szukam innego przedszkola dla Lilki, bo straszliwą miałam kłótnię z dyr. i mam dość takiego traktowania dzieci

chodzi o to, że dzieci nie mają na zajęciach muzyki, bo nauczyciele nie grają i nie śpiewają z dziećmi, bo nie umieją :szok: i są dodatkowe płatne zajęcia 2x tyg, po 20 min.- przychodzi pani z własnym sprzętem i gra, i uczy dzieci piosenek do przedstawień
jak nie zapłacę, to moje dziecko nie będzie brało udziału w przedstawieniach :no:
poza tym są zajęcia dodatkowe po 15.00 np.jęz angielski czy taniec i odbywają się w tej samej sali, w której normalnie są dzieci
więc, jak nie opłacę, to moje dziecko będzie musiało siedzieć w kącie cicho i układać puzzle, albo rysować, żeby nie przeszkadzać innym, bo np 5 os.będzie się uczyło języka
no dla mnie jest to jakaś pomyłka, żeby tak organizować zajęcia w przedszkolu
jak policzyłam sobie godziny 8-16, kiedy Lila będzie w przedszkolu, jedzenie i zajęcia dodatkowe, żeby nie czuła się źle, to mi wyszło, że będę dopłacać jeszcze 450zł, czyli w sumie jakieś 660zł
za takie warunki !!! :szok:

wygarnęłam p. dyr, co o tym myślę
inni mnie [popierają, ale tylko 3 os. się odważyły pójść ze mną, bo się boją, że nie przyjmą im dziecka za rok....ja to rozumiem, ale nie zamierzam karać swojego dziecka tak po prostu, bo się czegoś boję !

soooorry za taki wywód, ale mnie poniosło :sorry::eek:

ale leżę, żeby nie było...;-) i jak mi cholera minie, to się przygotuję do zajęć na jutro :cool2:

nawet zapominam, że mi niedobrze :-p
ale w sumie jest lepiej, bo już sie do tego przyzwyczaiłam i jakoś sobie radzę
jem więcej...tzn kisiel, czy galaretkę, ciastka i czekoladę, bo to mi wchodzi :confused:
no i napoje gazowane :confused: i jestem w szoku, bo słodycze i wszystko co gazowane dla mnie nie istniało wcześniej

no i brzuch mi rośnie :cool2: smaruję się oliwką, żeby jakoś się łagodnie rozchodziło
nic więcej mnie nie boli
skóra na brzuchu i na piersiach też już mnie nie boli
noszę spódnice i sukienki, bo w spodniach mi ciasno, ale na razie w obwodzie mam 2 cm więcej - wiem, bo latem Mama mnie wymierzyła, żeby mi uszyć spódnicę :-) no i już jej chyba nie założę......

a i jeszcze ....wybraliśmy już imiona :cool: no wiem, że to za wcześnie, ale A. już mnie męczył od kilku dni
a że przy Lilce wybraliśmy top5 to już mamy :tak: łatwo poszło, ale zdradzę później, bo już i tak mega posta strzeliłam :-D

Ollena - a nie dostaniecie zgody??? Dzwoniliście do właściciela? Powiedzcie mu że synek jest tu sam i bardzo samotny. Czy będziecie mieć większe opłaty za mieszkanie wtedy ???

IM - ale to w tej ciąży tak miałaś??? czy poprzedniej? Ja w poprzedniej nic takiego nie odczułam. A teraz nie wiem co robić, bo nie działa nawet ten do stosowania co 3 dni. Teraz go używam jako zwykłego antyperspirantu, a i tak nici z tego. Nie pocę się znacznie, prawie w ogóle, tylko ten zapach jest nieprzyjemny. Antyperspirant działa, bo w ogóle nawt nie mam wilgotnej skóry pod pachami - sucha jak wiór, ale pomimo antyperspirantu, prysznica, zapach wraca po pół godzinie, po godzinie. Jeżeli szaleją mi hormony i coś się kluje, to będę najbardziej śmierdzącą ciężarną w historii...
Sorka że ja o tym piszę, ale może ktoś miał na to sposoby... jakieś ziółka do picia cy cuś...

Ja tu sobie piszę a normalnie cała strona się zapełniła :):):)
Ollena - śliczny hotel, i synuś ma placyk zabaw...
Ullana - racja z tym przedszkolem, jeszcze jak wymienisz jakie to - to może ktoś się powstrzyma puścić dziecko do takowego...

Ostatnia edycja:
MOU zgody nie dostaniemy, bo agencja oficjalnie nie zezwala na trzymanie zwierzat. Mnostwo ludzi ma ale kupionych, nie ze schroniska wiec nie mieli problemu z niczym. To ze synus sam, czy chec naszej doplaty nie pomoze bo takie maja przepisy.
Co do hotelu to Patryk nawet nie bedzie czasu mial na place zabaw bo tam sa ogromne baseny, aquapark maly dla dzieci wiec on pewnie caly czas bedzie w wodzie siedzial jesli akurat bedziemy w hotelu.

Ale sie zle czuje dzis, slabo mi, kreci mi sie w glowie, leb mi peka... moi pojechali na basen, mam cisze i spokoj, ale nie zasne :-(
Dodatkowo dola zlapalam przez tego psa:-((

MOU a ktory tom dzien cyklu, ze juz ciazowe objawy masz? ;-))

Risica ja robilam test wyszed l negat... czekam na @ pownna pojawić sie za 2-3 dni...

jestem u mammy wiec bedde mogła popisać wieczorem dopiero

DZIEWCZYNKI WIEM ze ja tak zadko tu zagladam ale na prawde strasznie mam duzo pracy jeszcze do konca wrzesnia ale oczywiscie ciagle probujemy zaciazyc;p ale baaardzo potrzebuje waszej opinii na temat tych testow owu ...juz raz pislalam ale gdzies zniknal moj post w natloku tematow ...moze tym razem ktos zorientowany sie ywpowie bo juz swiruje...mam cykle 28 dniowe od 11 cyklu robie testy 11 - wyszy 2 kreski ale ta testowa min. slabsza, to samo 12 dnia ale roznica mniejsza i 13 dnia obie troche sabsze ale wydawalo mi sie ze rowne ..14 dnia praktycznie nie bylo 2 kreski a 15 dnia znow 2 i testowa min slabsza no i dzis 16 dc obie rowne albo bardzo min slabsza testowa ...juz sama nie wiem co widzel/ od 14 dc powinnam brac luteine ale wiem zeona blokuje owulacje wiec sama sobie troche przesuwam termin do 19dc tak jak bralam przed pierwsza ciaza...NO ALE NAPISZCIE O CO CHODZI Z TYMI TESTAMI? BYLA OWULKA CZY NIE? I JAK DLUGO ONE TAK POWINNY SI EPOJAWIAC? U MNIE GLOWNY PROBLEM Z ZAJSCIEM TO BARK OWULAC JI PRZEZ PCO I JUZ SAMA NIE WIEM CZY BYLA CZY NIE/ BUUUUU

reklama
Ollena - każda agencja ma to standardowo w kontrakcie, że nie wolno trzymać zwierząt. Ale czasami zgadzają się.
... i to mój 8dc... ale ja nie doszukuję się objawów ciążowych, tylko dowiaduję czy ciałko żółte, które wytwarza progesteron może to powodować... Dziś z kolei 3 dzień po owu - w razie czego, jajeczko jest już zapłodnione, i siedzi w jajowodzie. Pierwszych objawów ciążowych będę szukać za 10 dni :) Teraz doszukuję się co z ciałem robi progesteron, a nie ciąża ;-)

Trix - na teście owulacyjnym musi być testowa ciemniejsza od kontrolnej albo identyczna. Specjalnie wcześniej fotkę wstawiłam. Musisz się cofnąć o kilka stron, tam będzie fotka.
Skoro nie miałaś ciemniejszej, znaczy że wyrzut pliku LH nie był na tyle wysoki żeby jajeczko pękło. Może za późno zaczęłaś robić testy? Może zacznij mierzyć temperaturę, będziesz wiedziała czy owulacja była. Zobacz - ja miałam owulację 5dc w tym miesiącu ! przy cyklach 25-29 dniowych. I w życiu bym jej testem nie wykryła, gdybym nie mierzyła temperatury. Może miałaś owu przed 11 dc. albo 11 dnia, a LH może się długo jeszcze utrzymywać. Ważne żebyś robiła popołudniu, i nie piła nic 2 godziny przed testem.
No i jeszcze jedno pytanie: jakie masz testy?

Napisałaś też że raz wydawały się takie same. Ale one nie mogą się "wydawać" takie same, mają być identyczne na 100% Nie doszukuj się czy są takie same - one mają takie być bez żadnych wątpliwości z Twojej strony.

Ostatnia edycja:
Do góry