reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - chyba nie ma niczego takiego. Za psa ze schroniska też się płaci - chyba 100F
Mój kuzyn chciał adoptować ze schroniska - to najpierw coś koło 2 miesięcy czekali jak przyjdzie komisja ustalić czy ich dom nadaje się dla psa... no i dostali... odmowę... Tu wcale nie jest łatwo.
On w końcu kupił psa - jacka russela. Później suczkę, i teraz próbuje je rozmnażać i sprzedaje, żeby mu się zwracało. Powiedziałam teraz mojemu M o tej naszej psiej rozmowie... on ma lepszą pamięć do liczb. Okazuje się że ten jego russel jak złamał nóżkę - za nocnego weterynarza zapłacił 700 funtów !!!

ooo oto mój ptaszek: (znaczy się jak komisja ze schroniska uzna warunki nasze za odpowiednie ) :-D:-D:-D http://www.google.pl/imgres?q=kogut...&tbnw=226&start=0&ndsp=37&ved=1t:429,r:11,s:0

ale owieczkę lub małą kózkę byśmy chcieli (tak naprawdę)

Ostatnia edycja:
reklama
NO tu tez procedura schroniskowa jest dluga ale to bardzo dobrze, ja jestem jak najbardziej ZA... U nas w PL nigdy czegos takiego nie bedzie dlatego psy wiele razy sa wyrzucane, zwracane do schronisk, i nie powiem co jeszcze bo mi sie nawet myslec nie chce o tym...
Co do kuzyna to widocznie musi to lubic jesli jezdzi po wystawach, itd. 700funtow to faktycznie duzo, ale moze trzeba sie dowiedziec o jakims ubezpieczeniu dla psa i wtedy byloby taniej? NO i ta sa konsekwencje hodowli, bo hodowla nigdy nie moze byc na zarobek tylko dla hobby.

Ostatnia edycja:
JaM - CUDNY !!! Dokładnie o takie psie spojrzenie mi chodzi!!! Ach....

a ja wybiegać psa miałabym gdzie :) mamy takie ulubione miejsce na spacery gdzie jest mnóstwo miejsca!!! :D I często tam chodzimy, nawet zimą :)
najgorzej to by było, jakby chory był Szymek... Jakby mąż miał pracę biurową i zarabiał tak, żeby nam spokojnie starczało bez mojej pensji, to bez mrugnięcia okiem bym takiego wzięła już teraz zaraz :)

MOU - ja dziękuję za pięcioraczki! ;P jedno starczy ;P
oj kombinujesz, laska, kombinujesz z tą tempką...

aja się musiałam zdrzemnąć bo nieprzytomna jestem... Pewnie przez chorobę i to, że późno spać poszłam...

wiecie co no chyba odpuszczę tego lekarza bo obejrzałam tą moją Hanię dokładnie ( dała się teraz) nic tam nie ma czerwonego ani nic. Wszystko wygląda normalnie. Siusia też normalnie, pytam boli cię? odpowiada że nie. Hm.. no sama nie wiem. Kupię ten rumianek i jak dziś się powtórzy to jutro do lekarza, bo nie lubię tak bez sensu latać

Karolaa własnie mialam pisać sok żurawinowy najlepszy :)

MOU no tempka mi dzisiaj skoczyla zaraz wkleje wykres...

kuknijcie na moj wykres jakis dziwny jest... chyba przez lutkę...jak myslicie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajka - mi już na drugi dzień po odstawieniu lutki spadła tempka, a Tobie na trzeci dzień wzrosła... Może jednak powinnaś jutro zrobić test?
Ja wiem, że akurat teraz, wolałabyś jedną kreskę, ale jak na mój gust, będą dwie.....

Pajkaa - jak ja tak sobie patrzę na Twój wykres - i wykresy wstecz... to wiem, że nic nie wiem :-D Ty mierzysz codziennie rano? czy jak sobie przypomnisz? en wykres raczej nic mi nie mówi, może KAsiurek coś rozgryzie...

Mou nie ten obecny nmierzę systematycznie od owulacji... codziennie ranop przed wstaniem z łoża...

Rysica no własnie ja juz wczoraj nie brałam lutki i w sobote tez... ostatni raz brałam w piątek... bo mi się te plamy na twarzy zrobiły i odstawiłam...

reklama
no i nie wiem czy jest sens robienia testu bo jakby nie juło jutro bedzie albo 13 albo 14 dzien od owu...
a czułośc testów to 25 ...

ale ja sie nie nastawiam bo wiadomo dlaczego...
no a tempka juz kiedys miałam wysoką a potem nagly spadek w dniu @, ale wtedy bezowulacyjne cykle miałam...

proszę się nie śmiać :p ja już wybieram prezenty świateczne:p dla rodziny oczywiście:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry