reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ollena - mi to się wydaje że brzusio (dla nas) będzie widoczny nieco później na zdjęciach ;-)ja u siebie też widziałam zmiany, a nikt inny nie widział...
Chyba że widać już konkretnie??? Co? Ullana? - to wtedy wstawiaj, będziemy głaskać monitory .. a głaskanie "podwójnego" szczęścia na 100% przyniesie efekty :):):)
... no, mi ten mój wykresik też się podoba ;-)jak na razie. Wszystko przede mną.... no ale takie serduszkowanie przy tym - to już by było przekleństwo straszne ! i to spontanicznym serduszkowaniu, no i nawet M się nie sprzeciwia... wręcz przeciwnie.. hi hi :)
No mówię - to pierwszy od przeszło 5 miesięcy, że serduszkujemy sobie codziennie w każdy dzień płodny, czasem dwa razy dziennie :-D w poprzednich jakoś tak wypadało, że dzień przed lub dwa dni przed owu - ale nie w sam dzień owulacji. Teraz nam się trafiło, zobaczymy z jakim skutkiem... sama jestem teraz bardziej ciekawa wyniku za 11 dni, niż tego że jestem nastawiona na "tak" Tym razem ciekawość mnie zżera :)

Ollena - ja nie mam miłych skojarzeń co do tych piesków. Szczególnie że w UK to jeden z najulubieńszych psów - ale szkolą je tylko wiesz do czego... no i jak idę z niunią na spacer - i idzie taki dresiarz z amstaffem - to niunię biorę na ręce i omijam ich szerokim łukiem...

Ojojojoj - ale wieje i leje teraz... szok!
Aldo - czekamy na Ciebie... spiesz do nas z nowinami... :tak:
Sweety - Ty już spokojniejsza???

Ostatnia edycja:
MOU mylisz pojecia:/ Staffik to nie amstaff. Amstaff to American Staffordshire terrier http://www.google.cz/search?q=american+staffordshire+terrier&biw=1366&bih=616&tbm=isch Staffik to stafforshire bull terrier http://www.google.cz/search?q=ameri...gc.r_pw.&fp=93b2b2f461b0751f&biw=1366&bih=616 To psy dawno temu rozmnazane to zabijania szczurow i tego typu zwierzat. Teraz to sa psy typowo rodzinne, uwielbiajace dzieci, nazywane w uk 'psia niania', nie agresywne wcale, nigdy same nie zaczynajace walki z innymi psami, wrecz biegna zeby sie przywitac a jak inny pies chce je zaatakowac to odchodza bez zaiteresowania.
Naszych kilku sasiadow ma tu staffiki i sa wspaniale. Polecaja z calego serca.
No i wracajac do Twojego stwierdzenia...amstaffa NIGDY bym nie kupila.
Ludzie wlasnie myla te dwie rasy i szufladkuja bardzo...

Ostatnia edycja:
Ollena - moja pomyłka - ale właśnie chodzi mi o tego "Twojego" bo amstaff wygląda nieco inaczej, ale chodzi mi właśnie stafforshire bull terriera. Chodzi mi o to że mam złe skojarzenia, bo dużo anglików hoduje je jako psy agresywne - i tak są uczone - agresji.
Wiadomo że jak się wychowa - taki będzie, jak się wychowa pieska tak jak powinno, to będzie najlepszym przyjacielem. Anglicy (duża ich część) hoduje je na psy agresywne.
Ale faktycznie słyszałam że to rasa bardzo spokojna. Mówię tylko o moich skojarzeniach z tą rasą. Bo jak idzie jakiś dresiarz a pies idzie obok z wyszczerzonymi zębami... to... aż mi włosy stają ... wszędzie :-D

... zobacz jakie śliczne są amstaffki http://gostynin.olx.pl/szczeniaki-amstaff-iid-102636174 hi hi hi :-D

Ostatnia edycja:
Ollena Stafek WOW :D Dopytaj dokładnie o wszystko zanim podejmiecie ostateczną decyzję. Stafki mające problemy behawioralne mogą wykazywać nietolerancję dla innych zwierząt a te psy mają skłonność do "nieodpuszczania wrogowi". Zobacz czy nie broni zasobów, czy chętnie oddaje przedmioty, czy będzie potrafił się podporządkować jak dotychczas z nim postępowano, jak z nim pracowali, dlaczego został oddany do schronu... Wiesz cokolwiek by się nie czytało o "przeznaczeniu rasy i jej cechach charakteru" to może się to mieć nijak do psa o którym wiesz od przyjaciółki. Teraz ludzie mnożą psy na potęgę i jest ogromna rozbieżność w tym czego powinno się spodziewać od danej rasy ... Gdybyś potrzebowała pomocy to daj znać, kiedyś opracowałam szereg pytań które warto zadać zanim adoptujesz psa.

My już wyspacerowani. Byłam na zakupach z Julką i rowerkiem i to nie jest najlepsze rozwiązanie :D Następnym razem bez roweru. Chciałam kupić jej jesienne buty i lipa, w sumie nic nie kupiłam, ma wysokie podbicie i jak but mi odpowiada to stópka za chiny ludowe nie wejdzie :p A mnie bierze choróbsko.

I moje poweekendowo :D
P1180232.JPG

Ostatnia edycja:
lolcia a no 13 wlasciwie to juz 14 bo jak siezacyzna jakis tydzien ...... no czas leci nawte niewiem kiedy ;] moj gin chce zlaozyc po 20 tygodniu ten krazek na podtrzymanie zeby mi sie historia nie powtorzyla ;]

dziewcyzny lece czytac co u was- ryska moze fakycznie choroba ci wykres psuje oby tempka szla do gory ;]

JaM - nasz Piotrek ma ze stopą te same problemy z butami - w zeszłym tygodniu zmierzyliśmy chyba 10 różnych par, zanim znaleźliśmy takie które pasowały i które spokojnie mógł włożyć.

reklama
JaM - nasz Piotrek ma ze stopą te same problemy z butami - w zeszłym tygodniu zmierzyliśmy chyba 10 różnych par, zanim znaleźliśmy takie które pasowały i które spokojnie mógł włożyć.
:D i ja się nachodze za butami że hej Dlatego, tez nie mogę kupić butów np na allegro
Ale to chyba tylko taki problem wieku dziecięcego - mam nadzieję.

Do góry