reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

dziękuję za pomoc w suwaczku:) a teraz powiedzcie mi jak ja mam te moje cykle liczyć???
cykle wygladają tak :
styczeń 28 dni
luty 25
marzec 31
kwiecień 28
maj 28
czerwiec 28
lipiec 31
sierpień 25 ( 1.08-25.08)
teraz 26.08 dostałam @ i ile dni mam się spodziewać bo już zgłupiałam

reklama
Czyli test Clearblue wykazuje ciaze szybciej jak te inne? a co to znaczy 17Dpl?

Ok wstrzymam sie, w sumie z Patrykiem test wyszedl mi 2 tyg po terminie @, wiec co ja chce zobaczyc..?

Dziewczyny wyobrazacie sobie golic malemu chlopcu glowe?! Nasi znajomi chyba z 5ty raz z kolei gola synkowi glowe, skonczyl niedawno rok i dzis pierwszy raz zobaczylam go z wlosami! Az sie zachwycilam mowiac, ze wreszcie zmadrzeliscie a ona ze o co mi chodzi, ze i tak na dniach planuja go golic bo dla niego to nie ma zadnej roznicy... No dobra! ale to chore! on teraz cudnie wyglada a jak jest lysy to wyglada jak chory:(

Moj brat do 2 lat byl lysy, ludzie sie ogladali na ulicy i komentowali a moja mama plakala w domu...po 2 roku zycia zaczely mu wlosy rosnac! Opowiedzialam to znajomej, ale sie nie przejela...

Ostatnia edycja:
Karolaa - wszystkie sobie dodaj, podziel przez ilość miesięcy tych (8) i wpisz średnią... ale test zrób powiedzmy po 30dc. Będzie najpewniej.
Pajkaa - ale w moim żadnym poście nie napisałam że każesz Ollenie testować, tylko że ją nakręcasz mówiąc że byłaś senna tylko - tak jak ona ... Widzę że się obruszyłaś... zupełnie niepotrzebnie, bo nic złego nie napisałam. Wczytaj się jeszcze raz.

Ollena - 17dpo - może jest błąd. 17 dzień po owulacji :) i na to wychodzi że one są dobre, bo to nie pierwszy taki test testów na necie jaki oglądałam. Na polskich stronach jest tego mało niestety, więc szperam na angielskich, i dużo jest takich porównań. Ja już teraz licytuję kilka testów clearblue na ebayu :)

.. he he - i jak jakiś wygram to każę sobie wysłać dzień przed terminem @ .... co by nie kusić ... :-D:-D:-D jak chcesz zatestować to kup jakiś tani w aptece - a ten sobie zostaw. Który clearblue masz???

Ollena - siostra mojej koleżanki robiła to z dziewczynką... to dopiero sobie wyobraź!!! też ze 3razy - za każdym razem mówiąc że włosy odrastają bardziej gęste.
A ten mit został ostatnio obalony - bo to tylko się wydaje że są bardziej gęste. Małemu dziecku włosy gęstnieją z miesiąca na miesiąc, i jak odrastają nowe - wydają się bardziej gęste... i rodzice w tych czasach dalej to robią...

Ostatnia edycja:
MOU ja juz dawno im mowilam, ze to mit!! Ja dlugo obcinalam wlosy z mysla, ze beda gesciejsze a to pic na wode! Powiedzialam im 'popatrzcie na mnie, jestem przykladem obcinania wlosow co chwile bez zadnego skutku!' Ale chyba sie nie przejeli...

Dziewczynka to dla mnie calkowity kosmos...Gdyby mu nie rosly to by docenili... Mielismy tu takich znajomych ktorych coreczce bardzo wolno rosly wlosy i miala ich bardzo malutko, oni wrecz pielegnowali jej te wloski i czekali z utesknieniem az zaczna rosnac...
Niektorzy nie umieja docenic...

No i ja clearblue chcialam zostawic bo i tak by nie wyszedl, tam wychodzi albo Ciaza albo NIe, musze miec test z paskami zeby mi jakis cien wyszedl chociaz;)

No cóż - to oni z siebie durni robią, więc się nie przejmuj... moje małe było zupełnie łysiutkie :) tylko meszek taki - wejdź na mój profil - tam jest zdjęcie niuni jak miała ze 4 miesiące wtedy :)

Kasiurek - owulator się spierniczył - ale Rysica pisała że na 28 dni na wykres drugi...

MOU wlasnie mialam pytac czy Ty masz fejsbuka? chcialabym Was zobaczyc:)

Planujemy kupic Mopsika :-) tylko jeszcze nie wiem kiedy...jak nie bede w ciazy to na pewno niedlugo :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena - nie nie mam, nie bawię się w to... kiedyś na naszej klasie - ale już z rok na nie nie wchodzę...

Ollena - kochana - zielony świadczy o infekcji więc radzę do lekarza i to dziś się udać, bo jeśli będzie fasolka to trza działać od razu !!!!!

Do góry