reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć!
JESTEM!!!
Neta rano nie miałam...

a mój wykres mogę sobie do d... wsadzić... bezowulacyjny będzie na bank!!! zobaczcie jakie cuda się tam dzieją ;P czekam do prawie końca i idę do mojej pani dr po CLO.
Pajka - DZIĘKUJĘ za napisanie czegoś o CLO :)

reklama
sweety pocieszylas mnie ;-)
MOU tez sobie tlumacze, ze tak wczesnie....co poradze, ze zwariowalam?! no wlasnie oszalalam chyba! bo nie wytrzymam do terminu @, szlag mnie trafi, 3 razy dziennie licze dni ile to jeszcze zostalo....aaaaaaaaa jakbym miala sie tak starac kilka cyklow to bym osiwiala! to jest koszmar jakis!!
Wydaje mi sie, ze od owu minely wieki (jesli dobrze ocenilam), od przytulanek ostatnich tez wieki, wiec kolejnych wiekow ja nie zniese;-)
Nie no dobra, nie bede kupowala testu, wstrzymam sie :/ Ale ja juz tak nastawiona jestem, ze nie wiem co sie ze mna stanie jak dostane @ :(

MOU , ale Ollena miala owu w 9 dc :) wiec teoretycznie u niej moze juz byc zagniezdzenie:) mnie np wcale piersi nie bolaly jak bylam w ciazy... u mnie jedynym objawem byla sennosc :)

dobra spadam dziewczunki bede wieczorkiem :)

Pajkaa - proszę mi tu Olleny nie nakręcać jeszcze bardziej - przecież ona jak bomba zegarowa !!! Co do zagnieżdżenia to ja pamiętam że miała tak wcześnie owu, ale dziś dopiero 6 dzień po owu - plemniczek mógł się styknąć z komórką kilkanaście godzin później, czyli może to równie dobrze być 5dpo. Żaden test nie da rady wyjść. To nawet - ja wariatka po całości tak wcześnie nie robiłam :-D Ollena - powstrzymaj się jeszcze z 3 dni i kup ten najczulszy jak bardzo chcesz już robić teściory. Albo zamów sobie ze 20 tych tanich ale czułych na 10mIU na ebayu - to będziesz testować a testować, a kasy dużo nie wydasz :)

ooo... http://cgi.ebay.ie/20-ULTRA-EARLY-1...=UK_HealthBeauty_Other_RL&hash=item2c5d2bc00b

Ostatnia edycja:
MOU ten clearblue jest czuly na 20mIU...
Ja nie chce testowac a testowac tylko zatestowac max 2 razy zeby ten drugi potwierdzil ciaze i tyle. Po co testowac milion razy?
Nie no wstrzymam sie i tak bedzie co ma byc...wiedza o ciazy nic nie zmieni.. Ostatnio w czerwcu jak juz bylam pewna ciazy i kazalam mamie zarejestrowac sie u dr to mnie spytala co Ci to da, ze bedziesz wiedziec? przeciez nic, kilak dni Cie nie zbawi. I taka prawda, nie zbawi mnie nic, najwyzej bede sie kilka dni dluzej podniecac.

sweety calkiem normalny.

Ostatnia edycja:
Ollena nie marnuj dobrego testu !!! 20mIU - choćby nie wiem co nic Ci nie pokaże !!!
Rysica - naprawdę ten Twój wykres jak na niego spojrzałam to troszkę taki dziwny.
Już się nie czepiam Twojego termometru. Ale jakbym zmierzyła dziś elektroniczny i wpisała jego wynik - to mój wykres bardziej by skakał niż Twój... Dopiero rtęciowy 3 pomiary pod rząd pokazał zawsze to samo.

Ostatnia edycja:
MOU - ale mój termometr jak się mierzy i trzy razy pod rząd, to jest różnica może 0.02 tylko... ale to nawet podchodzi pod możliwość zaokrąglenia! Nigdy nie ma większej różnicy... Toż to taka różnica czy 36,20 czy 36,22 to jest żadna różnica... Ja rozumiem, jakby mi mierzył raz 36,20 a za kilka sekund 36,82, ale tak nie jest, różnice są tak małe, że nie warto ich brać pod uwagę wręcz... Poza tym, jak położyłam się spać i zmierzyłam po pół godzinie, to było tylko o 0,04 więcej niż pierwszy pomiar sprzed pół h, więc widać, że idealnie jest zachowana zasada, że co godzina o 0,1 stopień więcej, skoro po niecałych 30 minutch było więcej o 0,04... Więc ja po prostu mam taką temperaturę. Temperatura mi wariuje... Pomierzę jeszcze z tydzień i pójdę do ginki, niech mi da CLO. Bo już mnie wkurza ta sytuacja... Zobaczymy jak po CLO będzie... Bo jak na razie przez pół roku miałam JEDNĄ OWULACJĘ!!! i jak ja mam w ciążę zajść???

reklama
Rysica - dlatego napisałam, że nie czepiam się Twojego termometru - tylko mojego - bo on wariuje, różnice nie są w dziesiątych stopnia tylko w kilku stopniach. Ale ja wiem - bo już pisałaś że u Ciebie mierzy dobrze. Szkoda że nie mogłaś zrobić usg - miałabyś pewność - a tak tylko się stresujesz. No i jeszcze większa szkoda, że usg takie drogie u Ciebie... nie mówiąc już u mnie he he - ja to sobie mogę odpuścić zupełnie:-(

fajną stronkę znalazłam jak dziewczyna testy porównuje.
Test clearblue jej wyszedł o czułości 20mIU w 17dpo a ten o czułości 10mIU dopiero w 20dpo... także widzisz Ollena - masz dobry test to go nie marnuj. Konkretnie clearblue plus.

aha - przed okresem wszystkie były negatywne, w dniu @ też wszystkie negatywne, i dopiero 17dpo coś pokazało... podaję stronkę ale trzeba się zarejestrować żeby zdjęcia oglądać... ale rejestracja trwa pół minuty... http://www.babyandbump.com/pregnancy-tests/207924-hpt-tests-results-anyone-trying-decide-hpt.html

Ostatnia edycja:
Do góry