reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ullana, podziwiam, ja mogę i lubię gotować, wszystko z wyjątkiem ciast i przetworów, te zawszę sępię od Mamy :) Ostatnio jestem mistrzem indyka ze szpinakiem (w dwóch odsłonach:) i różnych wersji sałat z vinegretem :-)
Mdłości po poludniu na szczęście minęły i mam nadzieję, że nie wrócą. Zwłaszcza, ze dla mnie to nowość, w poprzednich ciążach tak nie miałam. Piszę ciążach, bo pierwszą straciłam, a potem urodził się Pietruszek :)

MOU nie znikaj!!
Przykro mi z powodu tego wszystkiego, dziwne zachowanie jak na dorosla kobiete:( no i wlasna corke tak traktowac? co teraz bedzie? gdzie bedzie mieszkala Twoja mama?
Glowa do gory, jestesmy myslami z Toba!

MOU - współczuję! Bardzo dziwne i niedojrzałe to zachowanie Twojej mamy :( gorzej jak nastolatka...

IiM - współczuję mdłości - jak zafasolkuję chętnie wezmę :D

sweety - gratuluję betki :D jak ja bym chciała takie piękne wyniki odebrać

Kala - gratuluję dwóch kreseczek!!! :D

Ollena - ja Ci z całego serca życzę, żeby Ci się córcia udała :)

Pajka, MOU, Karolla - odpędzam Wasze @ - a kysz, a kysz!!!

aldo - mam nadzieję, że jednak @ nie przyjdzie w ogóle!

a u mnie cisza, nic się nie dzieje... poza porannym serduszkowaniem ;P
długie to czekanie na dni płodne...

o kim zapomniałam?

Ostatnia edycja:
Rysica dziekuje :*

Dziewczyny szyjke mam nisko, chyba zamknieta, bardzo nisko...jesli mozna ufac mojemu sprawdzeniu...co to znaczy?

Jak nasz Pietruszek był mały, to przed zaśnieciem było: abrakadabra...czary mary...wszystkie złe sny...a siooo :))
Dziewczyny, a sio kłopotom, wątpliwościom, @

Rysica - na każdą jest pora :), będzie dobrze :)

Ja się na tym zupełnie nie wyznaję, ale w necie znalazła, takie coś, ale to na pewno wiesz:
OBSERWACJA SZYJKI MACICY
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

Instrukcja interpretacji kart z obserwacji typowego cyklu - reguły typowe
1. Należy zawsze:
• sprawdzić numer cyklu,
• znaleźć i zakreślić kółkiem wszystkie zakłócenia,
• odnotować, czy w poprzednim cyklu krzywa termiczna była dwufazowa.

2. Interpretacja zmian szyjki macicy
• Po miesiączce przez kilka dni szyjka jest zwykle twarda, zamknięta i usytuowana nisko. W miarę zbliżania się jajeczkowania szyjka zmienia położenie, unosi się do góry lub wykonuje zwrot od kości krzyżowej od tyłu, ku spojeniu łonowemu do przodu (sprawia wrażenie, że jest bliżej i wyżej), otwiera się i mięknie. Dzień szczytu objawu szyjki to ostatni dzień, w którym jest ona najwyżej, najbardziej otwarta i miękka.

Ja nigdy nie badałam szyjki.

nie wiem co z tą moją regularnością, wcześniej miałam z reguły 31 dni ale licząc od stycznia tego roku to było 28 dni, jeden cykl był 25 dniowy i teraz ten ostatni 31 dni a tak wszystkie 28 dni...

to teoretycznie masz regularne bo przyjmuje się do 5 dni opoznienia jako normalne cykle...
u mnie teraz jest tak jak mam długą @ to długi cykl jak mam 4 dniową @ to cykl 31 dniowy... nie wiem od czego to zależy...

Pajkaa - a no własnie z ciekawosci hi hi hi hi :) teraz tez zmirzylam jak juz sobie odpoczelam i jest 37,8 ... hi hi . w razie gdyby to bede encyklopedia objawow ciazowo przedmiesiaczkowych :p szyjka caly czas wysoko i twarda ale z tego kombinowania to @ sie pewnie jutro nie pojawi tylko sie spózni hi hi . ale powiem Ci ze jakos frajde mi to sprawia i najlepsze ze sie wcale przy tym juz nie stresuje. to jak ukladanie puzzli, bede sobie mierzyc tempke, badac szyjke itp i w razie czego bede albo tlumic zapaly kolejnych staraczek albo je podsycac.... :p ROBIE TO DLA POTOMNYCH !!!!!

... uwaga - pierwszą część pisałam z komórki więc brak polskich znaków :)
i teraz tak:

Aldo - tempka Ci pięknie pnie się do góry a Ty o @ mówisz??? Do polski będziesz jechać zafasolkowana - z nowiną dla rodziny !!! :tak::tak:;-)

Mou, ale na wykresie wpisujesz ranną :)n bo sie gubie u Ciebie juz :p

beta hcg we wtorek 24/08 - 134
beta dzisiaj rano - 394

Qrcze...ale się bałam spojrzeć na wynik

ślicznie:) to teraz się nie stresuj i dużo odpoczywaj po cichutku gratuluję:)

Pajka i Mou - bardzo bym chciala, ale nie czuje tego :/ Test robilam 2 dni temu i negatywny wiec raczej nici z tego i jutro lub pojutrze tempka spadnie :/

my sweety gratuluje fasolki:-) pieeekna betka :-)

Aldo jak byłam w ciąży z Sebkiem test w dniu @ wyszedł negat pozytywny wyszedł dopiero po 6 dniach od terminu @... to wsio zależy od zagnieżdżenia a to moze trwać nawet do 12 dni od owulki...

...moja matka powiedziała że powinnam się urodzić w lutym, bo jestem zimna jak ryba - spakowała się i obrobiła mi d... u mojej ciotki, której każdy nienawidzi - własny jej syn który tu mieszka odwiedza ją tylko wtedy kiedy musi.
Wszem i wobec. Nie mam już matki. Powiedziała że się powiesi i będzie to moja wina.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ***** MAĆ - NIE BĘDZIE TO MOJA WINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest mi cholernie ciężko. Przykro mi że piszę to do Was... ale zżyłam się z Wami...
I wybaczcie mi jeśli nie będę się pojawiać w najbliższych dniach... nie jestem w stanie normalnie funkcjonować... to co opisywałam to tylko takie szczątki, nie chciałam i chcę pisać wszystkiego...
To że teraz to piszę - to tylko wina albo zasługa adrenaliny...

o matko... hmmm ja jestem ze stycznia... a zimna nie jestem... przykre to co piszesz :(:( współczuję i tulam nie znikaj:(:(

Rysica dziekuje :*

Dziewczyny szyjke mam nisko, chyba zamknieta, bardzo nisko...jesli mozna ufac mojemu sprawdzeniu...co to znaczy?

kurde nie pamiętam jak miałam w ciąży :(

reklama
Do góry