reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Amna - nie zauważyłam ;P
poza tym, po co jak i tam mi się niedługo darmowe skończy. I będę tylko na ENPR prowadziła...
Chyba, że uda się na inny adres e-mail założyć - a jeśli tak to i tak zaproszenie będzie na stare konto...
Szkoda mi kasy na 28dni

MOU - Emil to pierwsze co mi przyszło do głowy i szukałam innego imienia, ale Emil mi najbardziej podpasował...
a Akwarium morskie to już duuuuży koszt, nawet małe akwarium... Małe akwarium morskie 30L plus osprzęt kosztuje jakieś 700 zł plus żywa skała minimum 15 kg za 70zł/kg plus żywy piach jakieś 200 zł na taki litraż - to już masz 2 tys zł;P nie licząc korali i rybek... Do tego testy wody, robi się je często, co 3-4 dni, do tego wódkę już zamiast do kieliszka to do akwarium lejesz ;P to już jest koszt ok 2/zł mc na litr. plus prąd na światło i inny osprzęt (odpieniacz, cyrkulacje, filtr podwójnej osmozy itd).
Morskie akwarium to moje marzenie, ale to jak w totka wygram...
Akwarium 200L to koszt założenia około 15 000 zł...

reklama
Poza CLO biore tylko Mg z wit b6 kwas foliowy i luteine nic wiecej. Bralam jeszcze olej z wiesiolka na poprawe sluzu ale nie widzialam jakis tam poprawy wiekszej.

Amna - nie zauważyłam ;P
poza tym, po co jak i tam mi się niedługo darmowe skończy. I będę tylko na ENPR prowadziła...
Chyba, że uda się na inny adres e-mail założyć - a jeśli tak to i tak zaproszenie będzie na stare konto...
Szkoda mi kasy na 28dni

Rozumiem,ale tutaj tez jestem wiec kontakt sie utrzyma tak czy inaczej :-)

katia a kwas foliowy jak brałaś, to jakiś w zestawie czy sam, bo z tego co kojarzę te zestawy z kwasem maja też dużo wit B6...więc żeby nie było za dużo tego, wtedy wystarczy sam magnez
ja u Ciebie bylo ? i co brałaś z kwasem foliowym

bo ja biorę sam kwas foliowy ale ja ma 6-krotną dawkę ze względu na leki, które biorę i muszę go zamawiać, a Mg+ B6 biorę co drugi dzień i jeszcze preparat z żelazem

odebrałam wyniki krwi...robiłam takie typowe....i znowu mam bardzo niski poziom płytek krwi :-:)-:)-( z Lilą tez to miałam
tak normalnie mam więcej białych ciałek, ale teraz mi sie wyrównało, więc groszek pracuje ;-) a na te płytki znów dostanę w d.....:cool:

dziś mi daje popalić....mdli mnie od 10 i nie przestaje....no ale na razie nie zwracałam....a zjadłam 2 biszkopty i 2 sucharki
herbata mi nie leży, a ja jestem maniaczką herbaty, więc na razie piję lipę :-)

Rysica ale zakręcona jesteś na te rybki :rofl2: i imiona im nadajesz ...hi hi hi
ja się przyznam do swojego bzika : kaktusowego :baffled: mam na razie 15 sztuk, ale za to z Meksyku, Chile, Alaski itp....i też im imiona nadaję
Emila nie mam, ale mam Alejandro :laugh2::laugh2::laugh2:

a do do Emila, to miałam kiedyś takiego chłopaka - boski byl i mam same dobre wspomnienia ;-)
moja bliska koleżanka w lipcu urodziła Emilkę i mówiła, że zaczyna być bardzo popularne Emil - Emilia, bo z nią leżały aż 3 maluszki Emilie :confused:
ja mam ciotkę Emilię i bardzo ją lubię, chociaż już jest wiekowa
a poza tym rzadko spotykane imię w moim otoczeniu

Katiaa - ale wiesiołek tylko do owulacji. Ja po wiesiołku nie widziałam żadnej poprawy, nawet po podwójnej dawce. Od dwóch dni łykam syrop na kaszel, i jest idealny - śluz znaczy się, i nie trzeba czekać faktycznie tych trzech cykli :) Ziołowy produkt zawsze działa wolniej. Bez porównania - jest go więcej i bardziej wodnisty, ale przy tym biorę magnez,potas,B6. Od dziś zacznę łykać aspirynkę na noc. Plus kwas foliowy codziennie, i to już wszystko ze wspomagaczy.
M bierze bio selen plus cynk w podwójnej dawce, oraz łyka syropek razem ze mną. Za dwa dni owulacja u mnie, więc dziś będziemy dawać czadu. Acha - kolejny wspomagacz to żel zestica przedłużający życie plemników.
Aldo - rozpisałam się co biorę powyżej hi hi - dziś dochodzi aspirynka w dawce do 80mg.
Rysica - no właśnie - koszta duże....

Ullana - właśnie dlatego zastanawiam się nad tym Emilem, Emilią... to po dziadku M miało być - Emilianie, ale ze względu na jego popularność zaczynam powoli rezygnować. Na szczęście mieszkamy w UK więc nie będzie takiego zatrzęsienia w razie czego.
To też sporo łykasz kochana :) tyle że Ty dla fasolinki a ja na fasolinkę :):):) Trzymaj się ciepło!!! Jak tam szyjka ???

Ostatnia edycja:
dobra dziewczyny, uciekam
A. wyjeżdża, więc pewnie będzie mnie mniej, ale postaram się codziennie wpadać
w środę powinno wszystko wrócić do normy

jadę po Lilę i położę się trochę, bo czas najwyższy odpocząć :tak:

Mou trzymam kciuki za najbliższe dni, żeby zaowocowały :-) moja szyjka na pół palca, więc jak tylko podniosę nogę, to ją widać ;-((( no trudno...leżenie mnie czeka

witam sie na chwilke

Dziewczyny - przedstawiam Wam mojego nowego mieszkańca akwarium - Betta Splenders (Bojownik Wspaniały) - Emil
Zobacz załącznik 380892Zobacz załącznik 380893Zobacz załącznik 380894
niestety aparat ten gorszy... więc zdjęcia nie będą w stanie oddać jego piękna i dostojeństwa ;)

piękny:)

Witam , zostane mama po raz drugi, w tyg ide na potwierdzenie ciąży. Strasznie sie boje z wielu kwesti mialam rozpoczac lecznie mam zapalenie gruczolow apokrynowych ale z wiazku z tym ze ujrzalam dzis na tescie 2 kreski leczenia nie zaczne a boje sie ze moze miec to jakis wplyw na ciaze.

:):rofl::-)

gratulacje:)
Hmm witam chcialam sie zapytac tutaj wszystkie kobietki maja juz 1 dziecko? Bo ja dolaczam ale nie mam jeszcze dzieci i tak to troche glupio :p
Powiem cos o sobie jestem z moim mezem 4 lata po slubie i od 3 lat staramy sie o dziecko. Raz zaszlam w ciaze ale w styczniu ja stracilam w 12tc bo ciaza obumarla. Od tamtego czasu znowu sie staramy. Zaczelam brac CLO to jest moj drugi cykl z tym lekiem, ciagle mam jakas nadzieje ale coraz czesciej dopadaja mnie teraz smutne mysli itp. Jednak nadzieja ciagle jest.
Z mezem porobilismy juz wszystkie badania i wyszlo ze wszystko z nami jest w porzadku,wiec czemu ciagle nie ma dziecka nie mam pojecia. Staralam juz sobie odpuscic to wszystko ale nie jest tak latwo zrobic jak powiedziec. Zawsze pragnelam miec dziecko i pelna rodzine a tu taki los.
Dzieki za mile slowa przywitania i rowniez witam nowe i starsze staraczki :)

głoda do góry a masz leki na podtrzymanie ciąży??
MOU jak malutka???????????
Kochana daj jej siemie lniane!! Najlepiej lyzeczke wsyp do kubka wody i pogotuj, az sie gluty zrobia! moze z mlelkiem zamiast wody, trocszke cukru na zachete i niech wypije. Kupka murowana!! A pozniej codziennie jej dodawaj ziarenka siemienia do czegos...bardzo zdrowe jest na wszystko!

Moj Patryk kaszle jak pies, chrype ma straszna i katar a dzis wieczorem lecimy.
Na zwenatrz upal...wiedzialam, ze tak bedzie ze bedziemy wyjezdzac a bedzie upal :((((
zdrówka dla synka

witam się i ja

wczoraj do wieczora miałam ok, a potem ledwo do klopa zdążyłam :-( i już na nic nie miałam siły...poszłam spać razem z Lilą

A. wyjeżdża na kilka dni.....i trochę mam pietra ale sie nie przyznaję :-p

Pajka moja koleżanka jest przed @, ( ma być dopiero 19 ) ale ona jest straszna panikara i chciałam pomóc, żeby wcześniej wiedziała....no ale jak nie chce robić bety, to musi czekać
w każdym razie muli ją mocno, więc jest szansa
u niej jest bardzo pokręcona sytuacja, bo była 7 lat z facetem, który miał dwoje małych dzieci i ona je wychowywała.....a od pół roku jest z innym, już po ślubie są i chcą bardzo dzieci

witam nowe :tak: fajnie jak się grono powiększa

Mou jak Natka ma takie problemy, to trzeba ją dobrze przebadać, to raz, a dwa wydaje i się, że porządny dietetyk się przyda, bo leki i inne ziółka, to można jednorazowo, ale na dłuższą metę nie wolno, bo zaburzy się jej całkowicie perystaltykę i potem bez tego nie ruszy
za malutka jest na takie problemy
moim zdaniem trzeba dobrze dopasować jej dietę i przynajmniej pół roku stosować

coraz więcej dzieci ma takie problemy :-(

ja dziś Lilę sprzedałam do klubiku dziecięcego na kilka godzin i idę na zakupy :tak: muszę zaatakować wyprzedaże póki jeszcze są, bo na wiosnę swoją szafę odświeżyłam i mam sporo braków, a podobno sa fajne rzeczy z zeszłej kolekcji jesiennej, bo wymiatają magazyny
Lila też potrzebuje ciuszków do przedszkola
mam blisko do centrum, to podjadę sobie na godzinkę a potem poleżę zanim Pyza skończy zajecia

przy okazji mam pytanie do mamusiek, które chodziły zimą w ciaży - miałyście kłopot z butami ? ja zaczęlam ciążę z Lilą w styczniu i do czerwca nawet nie było widać, więc nie miałam problemu....a teraz jak zima przyjdzie, to ja już będę brzuchatką
:tak:
no to nie ma sensu, zeby robila przedc terminem @ niech zrobi w dniu albo po terminie jest bezpieczniej :)

no to ja jeszcze raz....
z Lilą w brzuchu w czerwcu ( 6 m-c ).....tam gdzie się poznaliśmy z A. :-)

i moja Pyzula zalotnica :laugh2:

oglądać szybko, bo potem kasuję
ślicznie:)

reklama
Dziewczyny mam zepsuty laptop, pisze z komutera szwagra.
Mam nadzieje, ze jutro juz bede miala naprawiony komputer.
Buziaki

ps. Trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte u gina o gidz. 13:-)

Do góry