reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dziękuję dziewczyny!!!!!
Jeszcze to do mnie nie dociera....
Oczywiście teraz się martwię, że beta jest niska...

Aldo - trojaczki na pewno nie bo beta na trojaczki za niska ;)
ale od rana czuję się w ciąży - brzuch pobolewa, jajniki doskwierają, w sensie prawy, no-spę wzięłam i luteinę :) Mam brać luteinkę 2x1 ale zastanawiam się nad 2x2 bo ja mam trochę nadwagę i tak jakoś myślę, że może brać po dwie??..........

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica - zaszkodzisz fasolkom!!!! Beta jest super i przyrost super! Mowilam Ci, ze dopiero za tym trzecim testem owul. sie udalo?;-) Jeszcze bardzo wczesnie jest, zeby nagle byla 100 ;) Forumowe ciocie bardzo sie ciesza :-)

Jakie superaśne wiadomości z frontu docierają! Rysica i Dronka gratulację!!!!!! i teraz proszę dbać o siebie i fasolki :) Aldo trojaczki?! a to by miała nasza Rysica niespodziankę :)

ale te tygodnie liczy się od OM ;) licząc że owulacja była w 14 dc :p więc jak u mnie była owu 20 dc (a zapłodnienie w dzień 21 dc :p) to jest 3 tydzień skończony (liczę dwa tyg do owu i trzeci od owu do teraz jako skończone)
UFF :)
a wiecie, że w medicover normy są dla 3 tyg : 5,3 - 178 a dla 4 tyg : 9,6 - 240! więc mieszczę się i w 3 i w 4 tyg ;)
umówiłam wizytę na środę 17 sierpnia, za 9 dni ;)
idę z Szymkiem na dwór ;)

Mou mam utrogestan 3 x dziennie bo mam większą dawkę ( 200mg)
i dostałam najmniejszą możliwą dawkę Kaprogestu - zastrzyk 125 mg - to się daje w bardzo zagrożonej ciąży :-( dostałabym większą dawkę, ale mam leki na padaczkę, więc nie można....w ogóle jest to ryzyko, ale w sumie nie miałam wyboru, bo w szpitalu i tak bym to dostała tylko w końskiej dawce :confused:
działa ok 2 tygodni, więc może więcej nie będę musiała...i tego się trzymam

zapomniałam Ci podziękować, że wciągnęłaś mnie na listę "normalnych" rzadko mi się to zdarza :-D:-D:-D

Iza - buły pięknie pachną i rosną jak dzikie :-D czekam niecierpliwie na nie

Aldo a ja to co....mam już spadać :-p i czekam na Twoją wróżbę, Ty wiedźmo :-)

a najlepsze zostawiłam na deser :-D

Rysiczko piękna betka :happy2: niech rośnie tak dalej :cool2::happy2:
równanie Ci wyszło fachowo :-D i prawidłowo :laugh2: BRAWO !

Dronka no to pięknie, że dwie krechy

dobry dzień jest :happy2:

to teraz proponuję kumulację fluidów dla reszty :tak:

fajnie, że nam się grono powiększa :happy2: będą byczki i baranki :tak:

wrócę wieczorem, bo muszę poleżeć...mdli mnie masakrycznie, nie mocno, ale tak przeszkadza, że hej
i Lila chce trochę poczytać....kupiłam jej nową książeczkę, więc mnie molestuje ;-)

Lolcia - hihi, taki zarcik :-)
Ullana - a Tobie wróżę bezproblemową ciążę, a płci nie wiem ;-)
Rysica - dużo odpoczynku i zero stresów, jak sama widzisz wszystko jest w porządku :-) obliczyłaś sobie termin porodu już?;-) Czyżbyście obie z IiM zostały kwietniówkami? :-)

Ullana - a Ty jaką miałaś betę? :D

Aldo - czarownica jesteś na maxa! :D Dziękuję Ci kochana za takie piękne czary!!! :D

a no właśnie, termin, czekaj już liczę :p
edit - 18 kwietnia :D
obym tylko po śwętach urodziła ;)

Ostatnia edycja:
Oooo matko Rysica!!!!!!!!!!!!! Wierzylam w Ciebie :-)))))))))))) Mowilam, ze testy moga nie wychodzic|!!!
Bosko!!!!!!!!! gratulacje :)))))))))))))))))))

reklama
Rysica - będziesz rodziła w święta... a zresztą ja już NIC NIE MÓWIĘ !! sama się siebie zaczynam bać! hihi :-)
Ullana - żadna wiedźma, tylko dobra wróżka ;-) :-)

A powiem Wam, że zona kolegi jest w 38 tyg. ciazy i wczoraj mi mowil, ze chcialby, zeby juz byla dzidzia. Ja mu na to - cos mi mowi, ze w przyszlym tyg. (czyli obecnym, bo wczoraj byla niedziela) bedziecie juz rodzicami. I teraz sms: jestesmy juz na porodowce Ty czarownico ;-) ładnie, ja tu ludziom dobrze wróżę, a oni mnie od wiedźm i czarownic hehehe ;-)

Do góry