reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witajcie dziewczynki! :)

Nie wyspałam się :/ choć po 8 wstałam... no cóż :/ tak już mam, że się nie wysypiam, ehhhh
A wiecie, pan doktor obejrzał mój wykres i mi wczoraj odpisał, że badania są prawidłowe i moja interpretacja wykresu, że owulacja była w 20 dc jest też prawidłowa i w 21 dc badania miały prawo wyjść tak jak wyszły :) A jutro na wizytę idę z nim porozmawiać :D

IiM - jaka śliczna tempka :D:D:D Coraz mocniej trzymam kciuki!!! :) a co do szyjki - i przed @ i na początku ciąży jest rozpulchniona, więc... na dwoje babka wróżyła. A jest wysoko czy nisko??
Muma - witamy! :) I od razu też trzymamy kciuki :) 26 lat i 1 cykl, ach... zazdroszczę :) ja mam 25 lat i już ponad pół roku się staramy.....
a córcia jak ma na imię? 1o lat to już duża dziewczynka i pewnie fajnie się już z nią rozmawia i spędza czas :))

reklama
Rysiczko, trudno mi okreslic, ale nie jest ani bardzo nisko, ani bardzo wysoko. Musze dosyc "zanurkowac", zeby ja zbadac:p Niestety chyba sie otwera, ale nie jestem tego pewna....zobaczymy:-)Chociaz tyle, ze tempka wysoko, ale jesli ma przyjsc @, to niech przyjdzie szubciutko.
Super masz z tym lekarzem, ciekawe co Ci jutro powie. Ja mysle, ze Twoja fasolka jest juz blizej niz dalej. Takie jakies ma przeczucia, ze teraz kolej na Ciebie:-)

IiM - jak musisz nieźle zanurkować, to jest dość wysoko ;) a szyjka przed @ powinna być nisko (czyt. ledwo palca włożysz i już na nią trafiasz). A widzę, że Ty już masz ją wysoko od kilku dni! Wiesz, specjalistą to ja nie jestem, ale dla mnie to jest objaw ciąży... Bo to już końcówka cyklu a szyjka już od kilku dni wysoko :)
Ja później zobaczę jak u mnie, bo wczoraj była wysoko, więc to we mnie trochę nadziei tknęło... I mam nadzieję, że rację masz :D
czekaj zaraz Ci pokazę wykres szyjki w cyklu miesięcznym ;)
o jakie ładne znalazłam : ;)
http://rodzina.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2011/05/11NPR-plansze-006.jpg
http://rodzina.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2011/05/05NPR-plansze-007.jpg
a w ogóle - na całkiem fajną stronkę się natknęłam :)
http://rodzina.wroclaw.pl/artykuly/plodnosc-i-rodzicielstwo/wskazniki-plodnosci/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Wszystkim :-)
Muma witam, i ja się staram od niedawna trzymam kciuki za szybciutkie zajście.

U mnie to było tak, że pierwsza ciąża była szybciutko zaraz po ślubie (a dziś właśnie córcia kończy 11 lat!)...nie spodziewaliśmy się, że będzie tak szybko miesiąc starań tylko!
Za to o drugą ciążę staraliśmy się 1,5 roku... myślę po czasie, że to moja wina ja się nakręciłam chciałam od razu i się zablokowałam.
Chociaż kłopoty z cyklem też mam od zawsze...wielokrotnie łykałam luteinę.

Dzień dobry Wszystkim :-)
Muma witam, i ja się staram od niedawna trzymam kciuki za szybciutkie zajście.

U mnie to było tak, że pierwsza ciąża była szybciutko zaraz po ślubie (a dziś właśnie córcia kończy 11 lat!)...nie spodziewaliśmy się, że będzie tak szybko miesiąc starań tylko!
Za to o drugą ciążę staraliśmy się 1,5 roku... myślę po czasie, że to moja wina ja się nakręciłam chciałam od razu i się zablokowałam.
Chociaż kłopoty z cyklem też mam od zawsze...wielokrotnie łykałam luteinę.

Ewelunia - jakoś dopiero się zorientowałam, że masz dwie córcie :p Nie wiem jak mi to umknęło...
Justyna - śliczne imię! Jedno z moich ulubionych :) Mam siostrę (cioteczną) Justynkę, z którą się super dogadujemy i od zawsze się jak siostry a nie jak siostry cioteczne traktujemy :))) Jest chrzestną mojego Szymusia :D

Rysica, Ewelunia - dziekuję za miłe przyjęcie :)
Tak , moja córcia to prawdziwa kumpela już teraz i bardzo ale to bardzo marzy o braciszku ,
W zeszłym roku kupilismy psa i to na chwilę ostudziło pragnienia ale teraz to ... albo teraz albo nigdy :)
Cykle mam regularne, badania ładne, tylko wiek już nie ten ;)
Ale raczej cierpliwa jestem :) Trzymam kciuki za Was wszystkie, będę wpadać tutaj do Was :)

Muma - to bardzo fajnie, że córeczka marzy o braciszku :) W ogóle, że chce rodzeństwo :) a jakiego pieska macie?
wiekiem się nie przejmuj! Jak jesteś zdrowa i badania ok, to nie powinno być problemu :)

reklama
IiM - cieszę się, że się podoba :D Mnie uspokoił ten wykres hormonów :D Bo to potwierdza, że LH z 21 dc była nie za niska a idealna UFF :D:D:D
Ja też zaraz śniadanko robię, mąż już wybył do pracy, Szymek się bawi :)
a na 15coś idziemy z Szymkiem do mojej pani dr od rehabilitacji...

Do góry