R
RiSiA
Gość
dziewczyny szlag mnie trafia bo tak komp mi muli, ze szok bedziemy musieli kupic nowego ... bo ten się non stop zawiesza M go non stop robi
no to ja tez jestem dziwnym przypadkiem... teraz wiem, ze jak mnie wysypie to mam juz brac odpowiednie leki
tez brałam jakis lek, ale nie pamiętam nazwy
ja miałam spadek taki krótko po owulce a potem kolejny a potem to juz wysoka tempka byla
ja miałam, ale minimalne gdybym się tak nie stresowąła i nie wyczekiwała to moze bym i nawet nie zauwazyla
powodzenia!
:-):-)
zdrówka malutkiej :-(
gratuluję 11 miesięcy my za 2 tygodnie roczek masakra
Hej Betty, w UK rok starań bez skutku jest już wskazaniem do kontroli ze strony specjalisty, idź do swojego GP i poproś nie tylko o badania hormonalne ale skierowanie do poradni ginekologicznej oraz na badania dla Twojego męża. Często po prostu jest jakiś problemik, który latwo da się farmakologicznie wyeliminować. A prowadzisz takie tabele i wykresy jak Rysica i Iza?
Dziewczyny, a nagle zaczął bardzo mocno boleć brzuch jak na okres. A wczoraj to dziwne różowe plamienie. Jak to jest z tą implantacją? Ile dni wędruje zarodek do macicy? Chyba nie aż tak dlugo jak 6 dni, co?
edit:
Pajka ech ta cholestaza to naprawdę uporczywa choroba, a mnie tak wszystko swędziało!!! Pożaliłam się położnej, bo o takim schorzeniu w ciąży nigdy nie wiedziałam .... I ta mnie od razu na badania, a na nastęony dzień telefon ze szpitala. Byłam wystraszona jak nie wiem, ale antybiotyki dostałam i co kilka dni do szpitaa na ktg i badania. A od 38 tyg. wywołanie.
A przeczytałam na necie, że cholestaza zazwyczaj występuje:
-u kobiet ok. 30 roku życia (ja 23)
-zimową porą (sierpień)
-przy kolejnej ciąży, rzadziej przy pierwszej (hehe)
Także książowe przypadki jesteśmy.
A słyszałaś, że jest wysokie ryzyko wystąpienia cholestazy w drugiej ciąży i to nawet wcześniej? Trochę się tego obawiam.
Mou na test za wcześnie, ja bym jeszcze z 4, 5 dni poczekała na Twoim miejscu. Jak się czujesz?
no to ja tez jestem dziwnym przypadkiem... teraz wiem, ze jak mnie wysypie to mam juz brac odpowiednie leki
tez brałam jakis lek, ale nie pamiętam nazwy
Pajkaa, Aldo, Kasiik - ja mimo wszystko dalej mam nadzieję, że to za wcześnie, ale testy tak czułe - 10 mIU powinny pokazać chociaż cień gdyby HCG rosło. 3 tygodnie po @ czyli 1 tydzień po owu HCG może osiągnąć nawet 30. Więc testy o czułości 10 powinny coś pokazać. Nie pokazały. Pewnie że się ucieszę że się @ nie pojawi, ale raczej się pojawi.
Rysica - na nerki dużo piwa mi z kolei odkłada się piasek i raz byłam w szpitalu pod kroplówką przez tydzień. Oj jak booolaaało...
no więc która brała lub bierze clo?
ja miałam spadek taki krótko po owulce a potem kolejny a potem to juz wysoka tempka byla
No dobra - jednak nie panikuję, ale też się nie nastawiam. Może będę w tym gronie dziewczyn co Twoja koleżanka Aldo. Może w przyszłym tygodniu coś wyjdzie.
Rysica - no tak - faktycznie we krwi - Ty to zawsze sprowadzisz mnie na ziemię jak trzeba
...aaa i tak sobie czytam - IM miała krwawienie implantacyjne - Pajkaa też, a ja nie miałam. Ja wiem że nie każda ma, ale gdybym miała jakieś plamienie kilka dni temu to bym była wniebowzięta
ja miałam, ale minimalne gdybym się tak nie stresowąła i nie wyczekiwała to moze bym i nawet nie zauwazyla
Czesc dziewczynki!
Troche mnie nie bylo,ale zagladalam z doskoku. Niestety u mnie sie zaczal nowy cykl....Za to maz zrobil mi niespodzianke i w nastepna sobote bedzie w domu Oj bedzie dzialo Ciagle leje u nas wiec chyba posprzatam w koncu w domu
powodzenia!
Cicho Rysica - bo do zoo Cię oddam...
:-):-)
Rysica - za rysia :-))))))))))
Meli sie wlasnie obudzila z placzem:-( Serce mi peka jak widze, ze cos jej dolega.
zdrówka malutkiej :-(
Laski ale mam dla Was nowine. 7 dni po pozytywnym teście owul. przyszła @ !!! WTF ;-) Niezłe jaja. Jak to interpretować?
Dziś mój mały skarb kończy 11 mcy- Czyli ja dokładnie co do niemal minuty (!!!) po 11 mcach dostałam @. Hehe.
IiM Ty jeszcze nie testuj, poczekaj trochę, za wczas.
Rysica w zoo - hehe.
Ja uciekam karmić Aleksa i idziemy się potem polansować na plac zabaw.
Buziaki xxx
gratuluję 11 miesięcy my za 2 tygodnie roczek masakra
no to się spisali jak dziecko wymęczoneOjej - wiecie że mnie zmuliło ??? poszłam spać jak zabita - babcia z tatusiem poszli na placyk i wrócili po 3 godzinach !!! jak już - i tu uwaga - nie oni mieli dość - ale moje biedne dziecko hahahahahah
dobrze jej tak ! (ale ja wredna matka jestem!)
Aldo - Rysiek (buhahahaha) ma racje, tempka tylko z rana. Ja jestem wyjątek bo mi po skakaniu, wbieganiu po schodach itp temperatura podskakuje zawsze o 1 - potwierdziłam to kilkunasorazowymi badaniami (mierzyłam zaraz jak oko otwarłam, i w ciągu dnia, nigdy nie przekraczała jednego stopnia nawet po wysiłku ) Czyli jutro zanim nawet pomyślisz o podniesieniu nogi z łóżka to mierz tempkę - i nie pod językiem, bo tam tempka jest zmienna (zimne zęby, powietrze wciągane nosem. Chyba że masz rtęciowy i dotykach mocno do śluzówki ???
Rysica - piękne akwarium - ale nie szalej bo się wciungniesz, i sprowadzisz do domu wieloryba, i miejsca dla Was braknie