reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Tak Ci sie tylko wydaje MOU. Ja to zawsze mam wrazenie, ze jak mnie nie ma, to wszystkie sobie tu piszecie hahaha.

A Kasiurka to tez cos dlugo nie ma....

Aldo jak dostalas @, to przynajmniej teraz juz na spokojnie bedziesz mogla zaczac staranka. Bedziesz wiedziala kiedy sie spodziewac owu. Bedziesz prowadzila wykres?

Ostatnia edycja:
reklama
IM - Kasiurka to pewnie przeze mnie nie ma tak często jak wcześniej. Ale ja nie zamierzam przepraszać - bo obelga - że tutejsi lekarze są uwstecznieni to nie był dobry pomysł... bo nie są i kropka. To tak jakby powiedziała mi że ja oddaje własne dziecko kiedy coś się dzieje w ręce angielskich konowałów. I tak - tekst Kasiurka -lekarze w UK są uwstecznieni ( to dla mnie że są do d...) a to znaczy że lekarze do d... zajmują się mną i moim dzieckiem, co świadczy o tym że ja jestem do d... bo nie dosyć że ja się u nich leczę ( to można przeboleć ) ale jeszcze chodzę do tych lekarzy z UK - uwstecznionych z małym dzieckiem - czyli robię mu krzywdę.... hmmm.... kwestia do dyskusji - lub nie.

buahahahaha - no tak!
Ja cie kręce, nie wpadłam na to że byłabym po prostu Rysicą :p:p:p

nieee absolutnie się nie obraziłam - ja lubię takie poczucie humoru :D

A gdzie się podziałam - na innym forum siedzę - akwarystycznym :p
Mam zajawkę, bo na urodziny dostanę od taty akwa 126 L (co tam to moje raptem 54 L) które stanie na komodzie w salonie i już myślę nad podłożem, roślinami, rybkami, oglądam inne, pytam o to czego nie wiem itd ;)
a okazywałam Wam jak mi teraz ładnie akwarium zarosło ? :D I powsadzałam skały a właściwie duże kamienie :D Tylko żwirek nie pasuje mi ten co mam: pasowałby czarno-biały kwarcowo-bazaltowy, nie rzeczny jaki mam teraz... :p

DSCF0001.jpgDSCF0006.jpgDSCF0005.jpg
i kilka moich ulubieńców (ostatnio dużo się uczę korzystania poprawnie z aparatu i robieniu ostrych zdjęć szybko pływającym rybkom oraz krewetkom)
DSCF0056.jpgDSCF0115.jpgDSCF0087.jpgDSCF0125.jpgDSCF0212.jpgDSCF0052.jpgDSCF0166.jpg
ładne? :D:D:D

a w ogóle to mnie jajnik prawy kłuje od 3h co chwila... Ale jakby mi ktoś igłę wbijał, a przed owu to jakby mi się rozrywał, taki inny ból...

Aldo - gratuluję @ w końcu!
A może to krwawienie implantacyjne? Czy to normalny legalny obfity okres się zaczął?

a do Rysia się nie przeprowadziłam :p
mąż dziś w pracy, nie w zoo
buahahahah

chyba mi odbija :p

deszcz u nas leje...

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny, w końcu @ wróciła. Nigdy nie myślałam, że będę się z tego cieszyć ;-) Szkoda że to nie fasolka, ale teraz porządnie zaczynam starania :-) TESTY owul. kupione i za miesiąc będę w ciąży ! Razem z Wami :-)

MOU mysle, ze chyba taka dyskusja nie powinna wplynac na czyjas obecnosc lub nie na forum, no ale to jest moje zdanie:-) A, jeszcze mialam napisac, ze lykam od zeszlego cyklu kwas foliowy:-) Jak tylko pojawila sie u mnie mysl o drugim dziecku, poszlam kupic folik.

Iza już zaczęłam wykres, day number one! :-) A jak go wkleić w sygnaturę żeby mieć tak jak Wy? Mierzę tempkę pod językiem, dzi,ś wyszla 37.1 hmmmm, co wy na to?

A mam do Was jeszcze pytanie - jak sie sprawdza te wszystkie parametry szyjki????????????? Kurcze zielona jestem i nie umiem??? ;-)

Aldo - a kiedy mierzyłaś?

Bo mierzy się rano, zawsze o tej samej porze plus minus pół godziny, po przespaniu 5h, PRZED wstaniem z łóżka, otwarciem buzi czy napiciem się ;)

Temp mierzona w dzień się nie liczy

Jak 37,1 to tempka z rana, to hmmm, może to jednak krwawienie implantacyjne takie mocne?
bo tempka tuż przed @ spada.

Ojej - wiecie że mnie zmuliło ??? poszłam spać jak zabita - babcia z tatusiem poszli na placyk i wrócili po 3 godzinach !!! jak już - i tu uwaga - nie oni mieli dość - ale moje biedne dziecko hahahahahah
dobrze jej tak ! (ale ja wredna matka jestem!)
Aldo - Rysiek (buhahahaha) ma racje, tempka tylko z rana. Ja jestem wyjątek bo mi po skakaniu, wbieganiu po schodach itp temperatura podskakuje zawsze o 1 - potwierdziłam to kilkunasorazowymi badaniami (mierzyłam zaraz jak oko otwarłam, i w ciągu dnia, nigdy nie przekraczała jednego stopnia nawet po wysiłku ) Czyli jutro zanim nawet pomyślisz o podniesieniu nogi z łóżka to mierz tempkę - i nie pod językiem, bo tam tempka jest zmienna (zimne zęby, powietrze wciągane nosem. Chyba że masz rtęciowy i dotykach mocno do śluzówki ???

Rysica - piękne akwarium - ale nie szalej bo się wciungniesz, i sprowadzisz do domu wieloryba, i miejsca dla Was braknie :):):):):):):)

Ostatnia edycja:
MOU - to jak radzisz Aldzie mierzyć dopochwowo, to jeszcze powinnaś napomknąć, że musi mierzyć na takiej samej głębokości (np gumkę recepturkę zawiązać na termometrze, żeby wiedzieć dokąd wkładać) bo na różnych głębokościach jest inna temperatura :p
A co do rybek - dziękuję :D - mnie się marzy mieć mój mały kawałek rafy taki 500 L ale to jak już w totka wygram w końcu ;)
MOU - mówisz, że Cię śpiączka złapała??? :D:D:D
PS - Ja Ci dam "Rysiek", nu nu nu :p

Aldo - cholercia ja już nie pamiętam jak to się robiło... Nie wiem, czy się nie wstawiało linku do wykresu jako obrazek
chyba jakoś tak...
IiM - pamiętasz?

Ostatnia edycja:
reklama
MOU Ty nie przekreslaj tego cyklu tylko czekaj do 5. A jak z Twoja macica, boli Cie cos jeszcze?

Aldo kurcze ja tez nie pamietam jak wklejalam wykres, musialam skopiowac tam jakis link. Sprawdze to i dam znac.

Rysica piekne akwarium - ja juz podziwialam zdjecia na Picasa. Moj brat tez jest zapalony akwarysta, hodowal paletki, teraz chyba cos innego. Ma wielgachne akwarium, ale nie wiem ile ma lt.

A mi "spuchly cycki" i wkurzam sie, ze objawy na @ sa u mnie takie same jak na ciaze, bo wiem, ze nic nie wiem.

A jeszcze Wam napisze, ze stresuje mnie te poranne pomiary, bo tylko czekam na spadek temperatury i jak zobacze niska , to juz bede wiedziala, ze ten cykl sie nie powiodl. Nawt sam okres chyba tak by mne nie zestresowal co poranne pomiary pod koniec cyklu:-) Najfajniej jest jak sie widzi skok zwiazany z owu:-)

Moj mezus wlasnie polecial po lody:happy:

Aldo sprobuj skopiowac link, ktory Ci sie pokazuje po otwarciu Twojego wykresu i wklej go w sygnaturke na forum - chyba tak sie wklejalo wykres. Jesli chodzi o szyjke, to ja tez jeszcze niewiele wiem, dopiero teraz pod koniec cyklu zaczynam widziec roznice. Dziewczyny pisaly k,edys, ze miekka ma konsystencje ust, a twarda czubka nowa i tak to faktycznie u mnie wyglada. Z otwarciem ciezej i w sumie dopiero jak sie zamknela, to sie zorientowalam, jaka to roznica...

Ostatnia edycja:
Do góry