reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ale żeście się rozpisały... :-D
Ja niuni też zakładam czapeczkę jak jest duże słońce żeby uchronić przed przegrzaniem. Mamy taką fajną jedną mexx-a i jest rewelacyjna, jakbym mogła to bym kupiła kilka rozmiarów, ale niestety był jeden ... one size... porażka. Jest cieniusieńka z rondem, zakrywa jej oczka jak świeci słońce i troszkę ochrania kark. Niunia ma strasznie jasną karnację - jak ja - od razu słońce mnie pali, choć uwielbiam się opalać... później cierpię, a nienawidzę kremów z filtrem (głupia jestem) ale niunię smaruję kremem dla dzieciaczków :)

Dzień przez planowaną @ ( 13.07 ) robiłam z krwi bHCG i wyszło 0.0 Ze 2 dni temu robiłam zwykły i też wyszedł neg więc to chyba musiałby być cud ........

Czesc Dziewczynki, ale sie rozpisalyscie:-) ja dzisiaj caluski dzien nie mialam internetu. Dzieki temu zabralam sie za ostatnia nieprzeczytana ksiazke, ale przyznam, ze troche tesknilam za forum:-) To dopiero szybko uzaleznia:-)

U mnie dzisiaj znow byl lekki bol po prawej czesci podbrzusza, ale sluz to mam dziwny. Raczej baly z nitkami BJ, jak to chyba u siebie w wykresie nazwala Kasiurek. Jutro powinn byc owulacja, ale spodziewalam sie innego sluzu. Moze sie opozni, a moze wlasnie taki bedzie w tym cyklu. Ja juz od dawna sie nie obserwowalam. Za rada MOU sprawdzam szyjke :-) No i chyba jest miekka:-)
A teraz to juz nawet nie wiem czy dzialac tez dzisiaj wieczorem, czy oszczedzac chlopakow na jutro. jak myslicie?

NocankaNo to raczej nie fasolka,szkoda,ale moze w nastepnym cyklu;-)No i wiem jak to wnerwia jak @ sie nie pojawia pomimo negatywnego testu,moj ostatni cykl trwal 60dni.
MouTez znalazlam fajowa czapeczke dla Majki na lato,z daszkiem z przodu,i z tylu ktory zakrywa kark,no i jedyna czapka ktorej Maja nie zdejmuje;-)wiec przyjmuje ze jej sie podoba:-) O taka:

Witam!
Jezeli moge to rowniez przylaczam sie do tego watku.Rowniez staram sie od ruga dzidzie:)Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:)

Kasiik jaka ona slodziusia:-) A wcina piasek? Moja glaszcze sie po brzuchu mowi mniam i laduje piach do buzi...

Amna witaj:-) W jakim wieku masz dziecko? - o juz masz suwaczek:-) To juz wiem ile ma lat:-) Fajnie, ze tez jestes mama malego dziecka.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich, bo jestem tu nowa.
Piszę, bo chyba wybuchnę zaraz ;/
Może od początku...przebieg:37 lat, 9letni synek i po latach odkładania doszliśmy do wniosku, że albo teraz albo nigdy i zaczęliśmy starania.
W grudniu odstawiłam antykoncepcję, cykle bez niej - o dziwo jak w zegarku co 29 dnim aż do czerwca.
Ostatni okres 22 maja i od tamtej pory cisza. Testy negatywne, 2 tygodnie temu w końcu poszłam do ginekologa, ciąży nie stwiedził, zrobiłam na wszelki wypadek beta hcg, wyszła poniżej 2, więc sprawa jasna.
A okreu jak nie było tak nie ma, a praktycznie od wizyty i ginekolga piersi nieznośnie bolą, nawet zakładanie stanika jest nieprzyjemne, są nabrzmiałe. Gin na urlopie, a ja się martwię.
Dodam, ze nigdy nie miałam takiej jazdy, zdarzały się wahnięcia cyklu, ale max +/-5 dni.
I taka naszła mnie refleksja...a może już za późno...

reklama
Iza i Melisa Wcina piasek,kamyki,az strach ja na chwile z oczu spuscic,niewiem czy to taki etap w zyciu takiego malego dziecka,ale ona teraz doslownie probuje wszystkiego co lezy na ziemi,dzisiaj przylapalam ja na wcinaniu chusteczek ktore wyciagnela z mojej torebki,i naprawde zaczynam sie bac,ze kiedys nie zdaze w pore i małej uda sie cos polknac.A ona wie ze nie moze i specjalnie uciekaw kat,bierze cos do buzi,patrzy na nas i udaje ze sie krztusi a potem sie smieje.

AmnaWitam nową staraczke i powodzenia;-)Oby starania byly jak najkrotsze:)

Do góry