reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasik no ja mam takie wlanie pobolewanie jak na @, choc lzejsze. Poczekamy, zobaczymy:-) Jedyne co moge teraz zrobic to sie przytulac, bo testow owu nie mam. Ja temperature tez mam bardzo niska, ale w ciagu dnia juz jest normalna - w granicach 36.6.
Wracajac, do Twojej przeprowdzki, to mysle, ze to bardzo dobra decyzja skoro az tak zle czujecie sie w DE. Raz sie zyje i trzeba starac sie przezyc to zycie jak najszczesliwiej. Zycze Wam z calego serca powodzenia. Napewno poradzicie sobie w Polsce.

reklama
IM - piękne wszystkie imiona które wymieniłaś. Moja babcia ma Józia więc też sentymentalne dla mnie :) ... ale szczerze to Yusuf dużo bardziej podoba mi się od Alexa. A imię po babci - cudne...
Na moim teściku druga kreska już jest wyraźniejsza dzisiaj. Jeszcze wieczorkiem zrobię, postaram się nic nie pić przedtem, bo teraz zrobiłam ale jak zwykle wypiłam mnóstwo płynów.
Tak czy siak dwa przytulanka były i jeśli plemniorki przeżyją to muszą dotrzeć do jajeczka. Szyjka otwarta że hej!!! palucha aż można wsadzić. Więc się zaczęło, już jajeczko czeka na armię po malutku, no i wczoraj po od razu usnęłam więc wszystko zostało w środku i mogło działać, a żelu poszło że ho ho :-D:-D:-D oby ten cykl był mój w końcu... no i wasz też oczywiście :)

... aha - skoro nie masz testów to działajcie na maxa, bo wszystko wskazuje na owu...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

witam się po weekendzie na Mazurach

było tak cudnie, ze prawie cały weekend przespaliśmy :-D:-D:-D
oddaliśmy Lili dziadkom, a sami poszliśmy na spacer nad jezioro i usnęliśmy na pomoście :-)
potem były lody, rybka i wróciliśmy tacy zmęczeni, że znów poszliśmy spać :laugh2:
rano Lili poszła do dziadków a my do południa w łóżku :tak:
a w nd trzeba było wracać

i tyle po naszym testowaniu :-p

ale za to jesteśmy wypoczęci

ja na testowanie takie bez ciśnienia daję sobie pół roku
jak się nie uda, to wtedy będę pracować nad kalendarzykiem
co prawda, Lila jest już duża i przydałoby się rodzeństwo szybciej, bo nie planowaliśmy takiej rożnicy wieku, ale najważniejsze, że ja się dobrze czuję

córcię zostawiliśmy na 2 tygodnie dziadkom, bo tam pogoda ciągle piękna, a tu bez przerwy się chmurzy albo pada
no i ja mam teraz więcej czasu na swoje firmowe rzeczy
właśnie dostałam spore zamówienie na wrzesień i musze się wyrobić, bo od wrześniu będę prowadzić zajęcia wyrównawcze na uczelni dla "pierwszaków"

przejrzałam, co napisałyście przez weekend - swoją drogą sporo produkujecie ;-)
wątek dotyczący cen mieszkań jest bolesny dla wszystkich
my właśnie też szukamy większego mieszkania, bo jakby pojawił się bąbel, to się nie zmieścimy na 45m2
ale ceny w naszej kochanej stolicy są zabójcze i nic nie spadają
teraz mieszkamy na Ochocie i musimy się liczyć, że metr będzie za 10-11 tyś :szok:
na obrzeża nie chcemy się wynieść, bo już mieszkaliśmy w Piasecznie i dojazdy nas wykańczały :-(

u mnie z imieniem dla dziewczynki nie będzie problemu, bo mamy cały kalendarz do dyspozycji....dla chłopaka gorzej
u mnie w rodzinie jest taka tradycja, że imiona w jednym pokoleniu się nie powtarzają
a sami chłopcy się rodzą
ja mam dużo rodzeństwa ciotecznego i już jest 27 chłopców w pokoleniu Lili i tylko nasza jedna dziewczynka :-p

lecę robić malinowy deser dla mojego chłopaka:tak:
malinki mam z lasu, więc będzie pycha

Dzieki Mou. Moze umowimy sie z moim mezem, ze jak bedzie dziewczynka, to po jedo mamie, a chlopiec po moim tacie:-)

Ja znalazlam jeszcze 2 przeterminowane testy owu. Zrobilam jeden i mam bledziuchna druga kreske - czyli ujemny, ale zaznaczam, ze przeterminowany dokladnie 8 miesiecy. Sluz mam zupenie "nie teges" wiec mysle, ze jednak kolo srody cos sie ruszy. Podbrzusze mam takie jakby napiete.

Mou prosze napisz mi jak to dokldnie czujesz, jak masz otwarta szyjke. Moja jest daaaleko :-) Ale z tym otwarciem, to sobie nie radze. Tzn czuje dziurke malenka ( chyba).

Rysica - twoje imie tez super, jesli bardzo Ci sie podoba, to mozesz zawsze dac.

IM - oj to baaardzo czuć, u mnie jak normalnie czuć tylko taką małą dziureczkę jakby wgłębienie, to teraz jest dziura jak po bombie atomowej :):):) i bardzo się to czuje że jest otwarta.
Znajduje się wyżej niż zazwyczaj czyli łatwiej jest dosięgnąć. Ja tak mam przynajmniej ale zaraz Ci znajdę taką stronkę ze zdjęciami szyjki... niezbyt smaczny że tak powiem widok ale wszystko idealnie widać...

Dzieki MOU :-) Nic dodac nic ujac, bardzo dokladne widoki.-)
Wynika z tego, ze jeszcze musze troszeczke poczekac:-)

Ostatnia edycja:
IM - nieźle zobrazowane he he ... ale fajnie że ktoś wpadł na pomysł zrobienia zdjęć tego typu. Coś mi się zdaje że mąż sfotografowanej jest ginekologiem, a jeśli nie to dziwne dość.... nieważne :):):) ważne że my możemy sobie popatrzeć i porównać. :-D

reklama
mou te zdjecia sa robione dla potomnosci tzn dla nauki wiesz tak jak ludzie daja sie koric po smierci dla nauki tak za zycia tez co dla niej robia to samo bylo zporodami hahah ;] kiedys baby w doamch rodizly nie w psiztlaach

Do góry