reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Hej MOU - chyba to jeszcze nie owu, bo sluz sie nie zgadza. Na wykresie zaznaczylam jednak jako plodne, bo tak wynika z kalendarza. Temperature mam zaburzona chyba przez kilkakrotne pobudki i niewystarczajaca iloc snu przed pomiarem temp. Tak czy inaczej dzialamy w tych dniach co wieczor, przynajmniej taki jest plan:-) Tak wiec zolnierze na front i do dziela:-) Super, ze zel tak swietnie sie sprawdza. No i do tego ta plemnikolubnosc!

Milego dzionka Rysica:-)))

Wlasnie mi sie zaczelo lekkie pobolewanie podbrzusza i zaklulo mnie w prawym jajniku - pewnie cos sie zaczyna dziac, tylko gdzie to bialko jajka!! :-)

Ostatnia edycja:
IiM to chyba o mnie chodzilo nie o olene ? jak sie cuzje ? a lepiej nie gadac dobrze za dobrze i sobie wkrecam ciaze pozamaciczna czy inne rzeczy a do ginekologa dokladnie za 14 dni dłuuugich dni

no i IiM -wydaje mi sie ze dzis owulka bedzie wczoraj sluz i bol brzucha dzis co prawda 2,5 godizny przed poamiarem pobudka ale w sumie mialas noc przespana i jesli nie wstawalas po obudzeniu sie tylko lezalas i zasnelas to nie powinno byc duzego zkalocenia .sprawdz jaki dzis sluz bedzie, mozes znie mic Bj albo np jedna nitke ja tak mialam i widzisz ze wsyszlo

Ostatnia edycja:
IiM - a jakbyście mieli synka, to macie dla niego imię wymyślone (albo jeszcze z poprzedniej ciaży?). Mnie się zajebiście podoba jedno imię nie-polskie męskie - co prawda afgańskie a nie tureckie, ale to moje naj-ulubieńsze - Karim :) Nie wiem czemu tak je lubię, ale dla mnie ono po prostu pięknie brzmi ;) No ale w pl nie nadasz takiego imienia, jak obydwoje rodzice Polacy :p

Rysica - a czemu nie nadasz????

... my w razie czego dla synka mamy Emilian po dziadku, tak dla upamiętnienia dziadka, którego ja nie znałam, bo to od strony M

Ostatnia edycja:
Witam:)

Kasiurek Narazie mieszkac bedziemy z tesciowa w Opolu,no i bedziemy szukac cos dla siebie pod Opolem bo tam taniej.Ale i tak jestem pelna obaw czy wszystko sie uda.Wiem tylko jedno,tu nie chce zostac,i denerwuje mnie gadanie innych ze Niemcy to raj,w zyciu nigdzie mi nie bylo tak zle jak tutaj.Moi rodzice maja to samo,ale niestety musza juz tu zostac.

Kasiurek oczywiscie chodzilo mio Ciebie i Twoje samopoczucie, ale jak to sie mowi w Turcji - pewnie allah sprawil, ze napisalam Ollena i teraz sie okaze, ze i ona zafasolkowala:-)))))))))) Nie wkrecaj sobie nic kochana, zadnej ciazy pozamacicznej nie masz. Zobaczysz, ze wszystko bedzie wporzadku. Rozumiem Cie, ja tez pewnie w drugiej ciazy, jako osoba bardziej obeznana w temacie, bede sobie wkrecac rozne rzeczy - ale oby nie.

Rysica - ja chcialabym dac imie Alex - raczej malo tureckie:-) Moj m chyba nie bedzie chcial. mam jeszcze jedna opcje, ktora nikomu sie nie podoba, ale ja z sentymentu chcialabym dac imie Yusuf ( Polski Jozef:-) ) To imie mojego taty i jego taty. W Polsce to oczywiscie obciachowe imie, ale w Turcji zupelnie normalne. Mialabym takiemo malutkiego Jozka:-))) Moj m za tym imieniem tez nie przepada. Zobaczymy.... A jak wyjdzie dziewczynka, to moze bedzie Yasmina, albo Elif ( po tureckiej babci), mam jeszcze kilka innych opcji. Chcialabym dac dzieciom w miare miedzynarodowe imiona. Dla chlopca jeszcze jest opcja Deniz.

A wracajac do mojego sluzu ( sorki za opisy, ale w sumie wszystkie jestesmy w temacie) to mam bialy, ale zupelnie wodnisty. Moze pokaze sie BJ. Bede sprawdzac:-) Lekki bol podbrzusza sie utrzymuje, a w nocy nawet nie wstalam, tylko siadlam na lozku na chwile. Przy moich niziutkich temperaturach, to ten skok rzeczywiscie jest spory. No nic jak tylko mezus wroci do domu to go wezme w obroty:-)

reklama
Iza i Melisa Ładny skok,ja tez w ostatnim cyklu mialam bole podbrzusza jak na @ i dzien pozniej pojawil sie sluz plodny.

Moja tempka jakas dziwna,wczoraj 36,17 dzis 36,07.Jakas taka niska:crazy:

Do góry