reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

To my przez jeszcze 27 lat będziemy płacić po ok 1800-2000 zł miesiąc w miesiąc :/ MASAKRA! Wiele bym dała, żeby tego kredytu nie mieć, ale tak się nie da... Jedyna szansa, to za jaaaaaakiś czas sprzedać mieszkanie babci (ale babcia jeszcze żyje i oby jak najdłużej żyła!) i podzielić się z bratem. Wtedy, może połowę kredytu się spłaci... Ale do tej pory - będzie ciężko przez jeszcze długo...

reklama
Kochana oby babcia zyla jak najdluzej, a Wam moze sie trafi jakas okazja, jakas fucha....nigdy nie wiadomo:-) Dobrze, ze macie wlasne mieszkanie,jestescie mlodzi przynajmniej nie ladujecie kasy w kabze wlasciciela wynajmujacego mieszkanie, tylko w swoje cztery sciany. Co Wasze to Wasze! A w ogole to zapomnialam Ci napisac, ze bardzo sie ciesze z dobrych wynikow Twoich badan:-) Juz jakis pozytyw:-)

A ja jestem taka podekscytowana zblizajacymi sie staraniami:-) Juz coraz blizej:-))) Pierwszy cykl i znow te emocje jak 2 lata temu:-) Tylko niech faktycznie nasze ciazowki tu zagladaja i wysylaja fluidki:-)

IiM - a ja się zastanawiam coraz mocniej, co jest powodem do tego, że mam faze lutealną taką krótką. No zobaczymy... Ale te wyniki są zadowalające ;] Ja też już się nie mogę doczekać staranek, bo już się przez ten @ za moim chłopem stęskniłam :D:D:D No nic, w 21 dc będę miała badania, pójdę na wizytę i może mi USG zrobi, zobaczymy jak wygląda pęcherzyk :) bo teraz w Medicover mają USG w każdym gabinecie, yeah ;]

Ryniu najwazniejsze, ze trafilas na fajnego i doswiadczonego ginka. Ja mam jakos przeczucie, ze bedzie dobrze. Moze faktycznie te stresy wplynely na tak pozna owulacje. Lekarz pewnie odpowiednio sie wszystkim zajmie, a skoro powiedzial, ze ma nadzieje na kolejna wizyte w czasie Twojej ciazy, to znaczy, ze nie dopatrzyl sie jak narazie niczego niepokojacego.

Ja tez sie z moim chlopem stesknilam. Biorac pod uwage dlugosc moich cykli to plodne powinny sie zaczc 16 lipca, czyli tuz tuz. Zobaczymy jak bedzie z owulacja i mam nadzieje, ze ja wyczuje i "wysluzuje":-) No i jestem ciekawa co pokaza te moje pomiary.

A Ty bedziesz uzywac testow owu?

U nas tez jest USG wszedzie i w ciazy robili mi co 2-3 tygodnie 3D :-) Rzadko dabaja dowcipnie, raczej USG przez powloki brzuszne. Jesli sie uda, to znow bede chodzic do tego samgo gina.

IiM - będę używać testów owu, ale żeby potwierdzić moje przypuszczenia co do owu z wykresu i innych objawów. Też mam nadzieję, że tych hormonów jest wystarczająco ;) Tym bardziej, że robiłam te badania w ciągu dnia i po dość tłustym śniadaniu - jajecznicy - a te hormony co badałam, to rozpuszczają się w tłuszczach i ich największe stężenie jest rano a potem ich stężenie maleje a i tak nie wyszło ich za mało :) No też mam nadzieję, że będzie ok i że już mi się uda zaciążyć.

Tak sobie Was podczytuję od jakiegoś czasu Wasza wiedza mnie onieśmiela ;-) W pierwszą ciąże zaszłam od razu jak tylko tego chciałam, a w drugą.... niby 2 cykle narazie ale jakoś zła jestem że nie wyszło od razu, muszę cofnąć się i poczytać co Wy tam mierzycie, zapisujecie, kiedy i co badacie itp ....

Witaj Nocanka!
No niestety tak to czasem bywa, że łatwo nie jest. Też w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu a teraz jest coś nie tak i nie mogę zaskoczyć... Ale życzę Ci szybkiego zafasolkowania i serdecznie witam :)

Witajcie Dziewczyny! :)

U mnie dzisiaj pomiar już bez zakłóceń i o wiele bardziej "normalny" ;)
a w ogóle to obudził mnie grzmot!!! Burza u nas od samego rana grrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!

reklama
Cześć kobietki :) Dzisiaj to ja was ubiegłam i jestem pierwsza :) Miki tradycyjnie zrobił mi pobudkę o 5 zjadł pobawił się i spać nie chciał! a czasem jeszcze pośpi z godzinkę, ale co tam słoneczko świeci to można nie spać :) @ dalej nie ma, eh... pokręcony ten mój organizm w konia mnie tylko robi :)
Rysica to jeszcze kawał czasu przed wami z kredytem, my chcemy się budować ale nie chcemy brać kredytu, trochę odłożyliśmy w uk a jak już zaczniemy to stopniowo chcemy wykańczać, mieszkać mamy gdzie więc się aż tak nam grunt pod nogami nie pali, żeby kredyt brać, ale rozumiem, że są sytuację, że jest to nieuniknione.
Burza u ciebie a u mnie już jest 25 stopni :)
IiM to już się pewnie rozgrzewasz na przyjazd mężusia :p
Mou o oszczędzaniu i mieszkaniu w uk też można mówić, my kupowaliśmy co chcieliśmy, jedzenie, ubrania, sprzęty, pół chaty mam zawalone gratami co sobie nawiozłam bo promocje były ektra i do tego jeszcze odłożyliśmy trochę kasy, mimo, że ostatni rok w uk to tylko mój m pracował a ja latałam do pl na każdą kontrolę :) Ale mieszkaliśmy ze słowakami co nie kupowali prawie nic, wode pili z kranu, soki najtańsze z możliwych, mięsa prawie w cale bo oszczędzali na budowe domu, ale jak reklamowali nowe tusze do rzęs czy kremy to ona musiała je kupić :D
Kasiurek koleżanka jest teraz w 23 tc też ominęły ją wszelkie atrakcje, nawet stwierdziła, że ona może całe życie w ciąży być bo tak się rewelacyjnie czuje, życzę ci kochana takiego lajtowego przebiegu ciąży i obyś tym razem w 40 tc urodziła a nie wcześniej :)
Nocanka witaj :)

Do góry