reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

IiM o matko! nie wiedzalam, ze tam sa takie rzeczy! Ja bym na pewno tam nie mieszkala, wracalabym do PL albo jeszcze gdzie indziej expresowo!

reklama
Kurcze, chwile temu mielismy male trzesienie ziemi. Nienawidze tego i boje sie. Jak nam kiedys tu walnie to bedzie jak w `99, zginelo wtedy ponad 17 tys osob. Turcja znajduje sie na uskoku tektonicznym i to tylko kwestia czasu, moze za rok, moze za dziesiec lat, moze jutro, a moze za 50 lat....ale znow dupnie za przeproszeniem.
ja jetsem obsrana jak u nas tapnie ale to tzw skzody gornicze a i tak czasme porzadnie yhhh wiec wiem co cuzjesz

Ja jako "slaska dziolcha" tez jestem przyzwyczajona do tapniec, ale trzesienie inaczej sie odczuwa. Najgorsza jest swiadomosc, ze moze kiedys sie tak zatrzasc, ze beda sie domy walic. Zreszta tutaj przy kupnie domu jednym z najwazniejszych kryteriow jest jego konstrukcja i materialy uzyte przy budowie. Naszego bloku teoretycznie nic nie powinno ruszyc...ale to teoria. Miesiac temu jak w nocy zatrzeslo, to maz kazal mi sie zbierac i wychodzic z domu, ale na szczescie ustalo. Najlepsze bylo to, ze ja akurat mialam na sobie suknie na slub brata meza i wysokie szpile - fajnie bym wygladala gdybysmy faktycznie musieli uciekac z domu:-) W ciagu chyba 30 sekund przebralam sie, spakowalam paszporty i jedzenie oraz picie dla Melisy.

nie zazdroszcze tych trzesien;/ musi byc okropnie;/

a ja mam nerwa na maksa ..bylam u gina dzisiaj na usg i co? i gowno cholera!!! nie ma pecherzyka i nie bylo wiec nie wiem ale chyba ostatni raz robie test owulacyjny bo klamie okropnie!!!!:/
nastawilam sie ze bedzie super pecherzyk po tym tescie a tu nic 10mm:((((((((((tak sie zdolowalam ze az sie poplakalam...powiedzila ze sprobujemy jeszcze kilka miesiecy no i jak sie nie uda na tych lekach pobudzic jajnika to bede musiala wziac takie za kilkaset zlotych bo one juz nie sa refundowane ale mowi ze juz na nich powinno szybko pojsc...;/
ale jakos takiego mam dola ze myse ze juz nigdy sie nie uda ;(
a dzisiaj jeszcze mam 2 rocznice slubu....maz w pracy a ja mam dola i chyba zaraz ide do malego spac....
mam nadzieje ze u was lepsze nastroje mnei zabija ten brak nadzieji ze jest chociaz cien szansy.....czekam do nastepnego cyklu ale powoli wydaje mi sie ze za bardzo sie przejmuje i moze sobie odpuscic...na jakis czas...

Trix odpusc sobie, ale nerwy i ciagle myslenie o tym - wiem, ze latwo sie mowi, a znacznie trudniej robi. Postaraj sie kochana. Od kiedy bierzesz leki? Moze jeszcze trzeba dac im troche czasu na zadzialanie i doprowadzenie wszystkiego do porzadku.
Rocznica slubu bardzo sie nie przejmuj - to juz chyba tradycja, ze wiele malzenstw ma w tym dniu jakies tarcia, lub nie moga byc razem. Wszystkie inne dni w roku sa tak samo wazne i odbijecie jeszcze to sobie:-)

trix na pewno się uda!!!
a jakie leki bierzesz?? Moja mama 8 lat się starała, a potem jej dali CLO (clostilbegyt) i zaszła w drugim cyklu - a przez kilka lat specjaliści jej nie dawali żadnych szans na ciążę... A jednak jestem, i ja i brat ;]

a my w końcu nie odebraliśmy tego termometru bo nie jechaliśmy oddać odkurzacza, bo jednak trzeba było dwa razy uprać... Ale jutro jedziemy!

Ostatnia edycja:
witam rysica i IiM widze ze wykresujecie na całego ;]

trix odpusc sobie zaobacz ze masz juz jedno dziecko raz sie udalo to czmeu drugi raz ma sie nie udac? ja tez myslalam ze nie wyjdzie nam i ze mlody sam bedzie (moje siorki nie maja dzieci, maz jest jedynak)jak nas zabraknie. Ale jednak udlao sie ;] i teraz drze o to zeby bylo ok zeby serce bylo !!!MUSI BYC I KROPKA tak jak u ciebie i u was MUSI SIE UDAC. Ja ostani cykl czyli 4 olalm bo wiedzialam ze sie nie uda bo ostani sek dlugo przed owulka to raz dwa maz na delegacji a potem juz misie nie chcialo bo i tka by nie wyszlo wiec po co ? to takie glupie nastawienie ze jak sie ma kochac to tylko w jakims celu a nie dla przyjemnosci. i Ba nawet sie umowilam za zeslzy piatek do gina zeby dal mi clo i co ......hyht widzisz .....a moze u ciebie sie dzieci juz szykuje i dlatego nie widac pecherzyka a na tak wczesna ciaze za wczesnie ???

a i dzien dobry Mamuski ;]

Hej Kochane,
Kasiurek dobrze gadasz:-) Musi sie udac, juz jestesmy w o tyle dobrej sytuacji ze mamy pierwsza ciaze za soba.

Rysica mierz tmpke, bo czuje sie osamotniona hahahaha A w ogole to ja sie nie znam jakos super na tych wykresach i temperaturze, wiec jakjuz sie tam cos wiecej pojawi, to bede wdzieczna za komentarze.

Ja sie dzisiaj super wyspalam, maz chory na kanapie w salonie, Melisa cala noc u siebie i ja sama w wielkim lozku:-))) Tylko sny mialam zakrecone, ale i tak bylo cuuudownie:-)

dzieki dziewczyny:)
jakos musze to sobie w glowie poukladac ...biore clo i metformax i bromocorn i luteine od 3 cykli no i na razie sie nie udaje pobudzic jajnika ...a najlepsze jest to ze ciagle mnie bola jajniki i macicia ...lekarz mowi ze to przez leki i ze to dobrze ze znaczy ze jajnik reaguje..chociaz moj jakos kiepsko;/
musze sie wyluzowac i zobacze co bedzie
jade zaraz do stolicy na shopping to mi sie humorek poprawi;p

caluje was wszystkie i milego dnia

reklama
Cześć Dziewczynki! :)

IiM - no dzisiaj termometr już odbieram i od jutra mierzę! :)
Trix - trzymam kciuki, żeby się w końcu udało! A gdzie Ty mieszkasz, że do Wawy jedziesz? Gdzieś niedaleko?? Ja też dziś do Wawy jadę ;)

a my wczoraj przemeblowanie w salonie zrobiliśmy tzn meble poprzestawialiśmy (a w ogóle to ile już w salonie przemeblowań nie zrobiłam - już chyba każde możliwe ustawienie było :p)
Kurcze, nie chce się któraś z Was pozbyć krzeseł? takich do stołu? ;-):-p bo mam tylko dwa taborety i mnie to wkurza... a kasy na komplet nowych nie ma...

Do góry