reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No więc jestem!
Kasiurek - DZIEKI!!! Zainspirowałaś mnie do tej wizyty i zadzwoniłam i akurat się na dziś termin zwolnił.
No więc tak - lekarz dosyć fajny, bez problemu zlecił badania i dziś zrobiłam już FSH, estradiol i Prolaktynę, a w 21 dc mam zrobić TSH, LH i progesteron.
Powiedział, że dobrze że biorę Castagnusa po antykach, bo on zawsze dobrze działa. Ponadto powiedział, żeby się u niego z wynikami pokazać, i jak zobaczy wyniki te z 21 dc to pewnie będzie mnie leczył Duphastonem. Ale jednocześnie życzył mi, abym do niego już w ciąży trafiła :) Sympatyczny starszy człowiek, ale widać, że taki prawdziwy lekarz - przejął się i podjął działania, zamiast zasłaniać się tym, co niektórzy, że to za króko po odstawieniu tabletek czy że rok się trzeba starać bezowocnie, żeby badania zlecili.

No, cieszę się, że poszłam :) Będę wiedziała na czym stoję ;]

Kasiurek - a co do objawów ciąży, to ja w 5tc3d jechałam autokarem 400 km (Warszawa-Szklarska Poręba) i już wtedy mnie w busie nieźle mdliło, niedobrze mi było, duszno i spodnie mi w brzuch uwierały! Jak wracaliśmy po 3 dniach, było jeszcze gorzej, ale na szczęście nie wymiotowałam. 6tc1d byłam już w Wawie, pojechałam na USG i już biło serduszko :)

Poza tym u mnie spokój - wróciliśmy, Szymuś się sam bawi cichutko, ja na necie, zaraz gołąbki wstawię a mąż wybył na piwko z siostrą ;]

IiM - mam termometr! Od jutra już nie będziesz sama z mierzeniem tempki ;]

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiurka - ja mialam objawy bardzo wczesnie, jeszcze przed terminem okresu mialam z rana odruchy wymiotne, ale przekonana o tym, ze to za wczesnie, nawet nie podejrzewalam ciazy. Takie ostre nudnosci zaczely sie chyba okolo 7 tygodnia, ale nie wymiotowalam ani razu, choc moze przyniosloby mi to ulge...A jak u Ciebie? Zaczelo sie?​

Rysica - super, ze udalo Ci sie zalapac na wizyte i do tego do fajnego doktorka. Pewnie jest doswiadczony facet i wie jak sie w razie czego Toba zajac. No, ale miejmy nadzieje, ze bedzie tak, jak Ci zyczyl - nastepna wizyta w ciazy:-)

A my wlasnie wrocilysmy z zakupow i spaceru. Kupilam piekne czeresnie i melisa wlasnie je zajada masakrujac koszulke...dobrze, ze kupilam tez vanish:-)

Resim 712.jpgResim 711.jpgResim 705.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
dziewcyzny dizekuje za info dotyczace objawow ja orpocz bolacych sutow ;p nie mam za duzo i w sumie niekeidy mnie mdli.......... i boje sie ze cos nie tak .......aaaaaaa zwariuje ja chce sie czyms zajac ;p

Rysica- widzisz trafilas na normlanego kolesia ;] i bedzie odbrze ;] bo tak ma byc !!! a paczkuszka dojsżła ?

IiM no twoja cora to prawdziwa modelka;]

Kasiurek - jeszcze nie doszła, awizo też nie ma... Jutro pewnie będzie :-) ale spokojnie, mam 2 op więc aż tak mi się nie spieszy ;)

A co do objawów - nie ma reguły! Mnie ledwie mdliło tak na co dzień - właściwie tylko raz na kilka dni, za to jak mega mdłości miałam jak jechałam autobusem/tramwajem. A z ciążą było wszystko w porządku. Za to Mamuśka23 co tu z nami była, od stycznia dwa razy przecież poroniła, a przecież wymiotowała i to bardzo - co by mogło wskazywać na dobrze rozwijającą się ciążę, a jednak tak nie było. Więc Ty się nie przejmuj! Bo tak naprawdę więcej jest dziewczyn, które mają tylko subtelne objawy! :)

IiM - no cudnie Twoja niuńka z tymi czereśniami wygląda! :D A powiedz jakie u Was "na porządku dziennym" są owoce, jakich u nas nie ma, albo są ale nie są tak często spotykane?

Ufff a ja w koncu uspilam mala i moge bezkarnie porobic to co lubie:-) Kasiurek nie widziala zdjec z FB, ale jak ostatnio weszlam na BB, to Melisa postanowila schowac sie w sypialni, odkrecic pudelko ze swoim kremem i wysmarowac cala siebie oraz moje lozko...caly dom pachnie jej kremem. Dobrze,ze sie go nie najadla...

Jesli chodzi o nasze tureckie owoce, to latem wszedzie sprzedaja pyszne arbuzy. Jemy je co drugi dzien, albo i nawet codziennie - zimne z lodowki pokrojone w duuuza kostke. No i melony - moje ulubione. Sa tez granaty, siweze figi i cos co sie nazywa "yeni dünya" czyli "nowy swiat"- nigdy nie spotkalam tego owocu w PL i nie wiem jak sie nazywa. W Turcji sa tez miejscowe banany - takie maluskie, pyszne pomarancze i inne owoce znane w Polsce na codzien. Melisa za owocami to srednio przepada, za to uwielbia jarzyny. Ciagle ma w rece ogorki albo zielona papryke:-)

Kasiurek nie stresuj sie, mdlosci i cala reszta to sprawy indywidualne:-) napewno wszystko jest w porzadku:-)

To moge Cie pocieszyc, ze nie ma tu tak dobrych jablek jak w Polsce, nie ma tez jagodek, malin jest bardzo malo.... Ja bym chciala zrobic soku malinowego na zime, ale w zeszlym roku w ogole ich nie znalazlam. Za to pierwszy raz robilam syrop wisniowy i wyszedl bomba:-) W tym roku tez bede robic.

Cześć Kochane :)
Nie doczytałam wszystkich zaległych postów :) - ale jak mnie nie ma, jest ich więcej :)
Armia M wczoraj została oddana na badania, zobaczymy co z nimi nie tak.. :)

reklama
no i juz lepszy humorek ???? Mou bedzie git ;] ja trzymam kcoiukasy a zauwazyliscie ze u nas to w sumie tak naprawde 4 osoby sie odzywaja haha rownie dorbze na gg mozna knferencje zorbic hihih ;]

IiM -mowisz ze jablek dobrych niet - ale w sumie taka egzotyke bym sobie pojadla przez jakis czas ;]

Do góry