reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Rysica - codziennie mierzę z rana. Nie stosuję się do zasady, że na leżąco. Bo w poprzednich dwóch cyklach - czy jak tylko oczy otworzyła, czy jak posprzątałam czy biegałam to wahania były u mnie max 1 kreska, więc nie przejmuję się tym czy leżę jeszcze czy nie :)
Mierzę od owulacji. Najpierw było przez kilka dni 37,3, potem wzrosło do 37,4 aż do wczoraj, no i dzisiaj 37,5. Zrobiłam test na temperaturę. Wbiegłam kilka razy po schodach - zmierzyłam - i było 37,6
przed bieganiem było 37,5 tak więc zawsze się u mnie sprawdza tylko ta jedna kreseczka różnicy.
Sugeruję się też tym, że miesiąc temu w dzień prze @ spadła do 37,2 utrzymywała się tak cały dzień aż do wieczora, i tak całą @. A dziś od rana jest 37,5 krwawienia są więc skoro to @ to powinna spaść tempka już wczoraj, a nie spadła...
hmmm. co do testu to na pewno nie wytrzymam jak listonosz przyniesie hi hi, choć będę się starać baaardzo żeby nie zrobić. A jak zrobię i nie wyjdzie to pójdę do sklepu i kupię paskowy... :-D
Ollena - ja bardzo często myję się dogłębnie chusteczkami do higieny intymnej, szczególnie po ostatniej infekcji. A że szyjka jest wysoko to i łatwo jej dotknęłam tą chusteczką :-D
.. na razie nie ma żadnego krwawienia już...

A... Ollena - nie - ona się nie wchłania - ja tym co piszę próbuję zobrazować że jest jej tak mało, że poprostu nie wypływa tylko trzyma się wewnątrz :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny,
ja właśnie dostałam zielone światełko od gina, żeby rozpocząć starania i mam nadzieję, że uda się do końca roku, bo moja córcia już ma prawie 4 lata i będzie niestety duża różnica wieku

mam pytanie, czy któraś z Was ma epi, bo chciałabym nieco pogadać na ten temat

pozdrawiam wszystkie starające się
niestety nie wiem co to epi -no i witamy ;]

mou - jak szyjka jest nisko to idzie ja dosiegnac bez problemu jak jest wysoko to nie mozna jej dosiegnac - albo ?

NIKOLA
Ej no wybacz ale mówiłyście że aids w zwykłych wynikach by wyszło coś nie tak, a zwykłe wyniki z krwi miałam ok, więc się nie czepiaj. Staram się dowiadywać, wiem sporo, ale no wybacz - nie wszystko! Po to tu pisze żeby się cos dowiedzieć, pogadać, no po co to forum, co?? Krzykiem nic nie zdziałasz. Robisz mi tylko przykrość. Już pisałam że na razie sie nie staram bo nie byłam na kontroli po zapaleniu bo mieli awarie. Dostałam @ i w tym tygodniu też isc nie mogłam. Jezu, robicie ze mnie zacofaną, a taka nie jestem. nic nie wiesz o mnie.. Teraz nie moge normalnie sobie tu wejsc i pisac bo oczywiscie wszystkie mnie gnoic bedą bo raz napisałam że coś tam podejrzewam! Fajnie, bo całe zamieszanie Ty zrobiłaś i dzieki wielkie. Jak zaszłam w pierwsza ciaze to to forum było dla mnie super, ale siedziałam na innym wątku. Tu jak Ci cos Nikola nie pasi, to omijaj moje posty, ok? I dalej uwazam ze jestes niesprawiedliwa. Nie dlatego ze mi cos tam doradzalas, tylko to ze wyjechalas na mnie o byle co. Kazda do cholery ma jakiś problem. I to mnie kurwica bierze bo ma ktos zly dzien to sobie gnoi kogos innego.

Ollena, jej chodziło o AIDS a nie ADIS.

Ostatnia edycja:
Witaj Ullana, niestety ja tez nie wiem czym jest epi, ale zawsze chetnie pogadam:-) Fajnie, ze mozesz rozpoczac starania, bedziemy trzymac kciuki.

MOU ale strasznie wysoka masz ta temp jak na brak choroby... 37,5 to juz podwyzszona temperatura jest, u mnie sie tak chorobkso zaczyna...
No co do mycia sie gleboko chusteczkami to odradzalabym bo wszedzie bebnia zeby nie wkladac TAM nic i nie myc sie tam gleboko bo prowadzi to do infekcji. Po to mamy to tak zbudowane zeby nic niepowolanego sie tam nie dostawalo... tampon i tak juz wystarczy.
Nie wiem lec do apteki po test i rob, bedziesz miala z glowy;) tak daleko apteka?
Iza wiem, ze o AIDS.

Izulqa - nie denerwuj sie. Mialyscie wymiane zdan i tyle. Czesto przez internet latwo sie zle zrozumiec, slowo pisane to jednak co innego niz rozmowa twarza w twarz. Najwazniejsze to dbaj o swoje zdrowie i jesli jest cos nie tak to kontroluj u lekarza, nie tylko dlatego, ze myslisz o drugim dziecku. Musimy byc silne i zdrowe po pierwsze dla tych maluchow, ktore sa juz z nami.

zburzylas mi obraz swiata ;p

xxx-witamy ;> ponownie bylo minelo nie ma co wracac do historii

:-D bo to w przypadku macicy jest odwrotnie... nie wiem po co tak to utrudnili. Powinno być - jak nisko to nisko a jak wysoko to wysoko i hej... a nie że jak wysoko to nisko i jak nisko to że wysoko ... chyba się zaraz sama zakręcę :)
Zauważyłyście że jak na coś czekam to listonosz nie przychodzi??? :):):)... no cóż, jeszcze go nie ma :)
Ullana - witamy. Ja też przyłączam się do pytanie co to epi ? (epilepsja?)

Ollena - apteka właśnie daleko a leje. Poza tym test jest kupiony, ale jeszcze nie doszedł. Po co mi kupować drugi jak już jeden jest kupiony? Jak ten nie wyjdzie to dopiero kupię następny.

Aha - Ollena - to nie choróbsko. Temperatura mierzona "dowcipnie" zawsze jest wyższa.

Listonosz był - testu nie przyniósł...

Ostatnia edycja:
reklama
Aha... to pewnie gdybym byla naprawde chora to zamiast 39 wyszloby mi 40 ;) np zmierzyliby mi na pogotowiu i stwoerdziliby, ze sobie dobrze wyolbrzymilam;)

Do góry