reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ollena więc muszę poczytać, tylko czy mi starczy cierpliwości, na te wszystkie mierzenia i liczenia:-D

rysica- w przyszłym roku zamierzam kupić taki Łukaszkowi, gratki pozytywa :)) za 2 tygodnie usłyszymy dobre wieści:-)
ja jeszcze staram się podchodzic bez emocji, zeby nie zwariowac.

reklama
IiM - no widzisz - cieszę się, że fajny prezent podpowiedziałam :D

Dziewczyny, kurcze... a jak ja dziś mam owulkę a za 3 dni dostanę @?? No bo w sumie to za 3 dni powinnam dostać, jak będzie tak jak w zeszłym m-cu. To ta komórka nawet się nie zdąrzy zagnieździć... ehhhh nie wiem. Mam nadzieję, że w związku z owu i @ mi się przesunie - ta spóźniona owu to na bank przez te stresy - a teraz się odstresowałam, więc i owu się pojawiła :D spóźniona to spóźniona, ale zawsze :D
mąż ma już zapowiedziane, że dziś powtórka z rozrywki (wczoraj też było :p)
Ale póki co czekamy aż syn zaśnie :p z resztą, my to najczęściej w okolicach północy "na siebie polujemy ;) )

a tak dziś mnie jajnik prawy boli cały dzień, i tak sobie pomyślałam, że ciekawe czemu skoro za późno na owu - a to jednak owu :D aaaale się cieszę :D a ja już spisałam ten cykl na straty a tu taka niespodzianka :p ba, nawet dziś testa robić nie chciałam - ale w końcu zrobiłam :p

IiM - no widzisz - cieszę się, że fajny prezent podpowiedziałam :D

Dziewczyny, kurcze... a jak ja dziś mam owulkę a za 3 dni dostanę @?? No bo w sumie to za 3 dni powinnam dostać, jak będzie tak jak w zeszłym m-cu. To ta komórka nawet się nie zdąrzy zagnieździć... ehhhh nie wiem. Mam nadzieję, że w związku z owu i @ mi się przesunie - ta spóźniona owu to na bank przez te stresy - a teraz się odstresowałam, więc i owu się pojawiła :D spóźniona to spóźniona, ale zawsze :D
mąż ma już zapowiedziane, że dziś powtórka z rozrywki (wczoraj też było :p)
Ale póki co czekamy aż syn zaśnie :p z resztą, my to najczęściej w okolicach północy "na siebie polujemy ;) )

a tak dziś mnie jajnik prawy boli cały dzień, i tak sobie pomyślałam, że ciekawe czemu skoro za późno na owu - a to jednak owu :D aaaale się cieszę :D a ja już spisałam ten cykl na straty a tu taka niespodzianka :p ba, nawet dziś testa robić nie chciałam - ale w końcu zrobiłam :p

a moze, cyk sie przedluzyl ?? wiesz owulka zawsze jest na mium 7 dni przed @ dlatego duzo kobiet po owulce bierze duphaston lub lutke

Kasiurek, nie wiem... bardzo prawdopodobne - w końcu miałam tyle stresów w tym cyklu, że nie zdziwiłabym się.
No to oby już @ nie przylazła - już my o to z mężulkiem zadbamy :D w zeszłym cyklu owu miałam na 9 dni przed @...

rany, jak przeczytałam co napisałam, to dziwię się, że coś z tego zrozumiałaś :p

Kasiurek, nie wiem... bardzo prawdopodobne - w końcu miałam tyle stresów w tym cyklu, że nie zdziwiłabym się.
No to oby już @ nie przylazła - już my o to z mężulkiem zadbamy :D w zeszłym cyklu owu miałam na 9 dni przed @...

rany, jak przeczytałam co napisałam, to dziwię się, że coś z tego zrozumiałaś :p

ja sie dziwie ze wy czasem umiecie mnie rozczytac nie dosc ze mieszam to jeszcze litery przestawiam

Kasiurek, z tym przestawianiem liter to jest tak, że mózg nie zwraca na to uwagi, i bez problemu się czyta, bo to wyraz się czyta a nie litery - ba, nawet jest udowodnione, że jak jest 1i ostatnia litera na miejscu, to nawet jak są wszystkie poprzestawiane w środku, to szybko czytając mózg to odczyta :)

Kurcze - Rysica - to super! Oby się udało!!!
Co do rowerka to niunia ma dwa - jeden trójkołowy dla maluchów i drugi już dwukołowy z tymi malutkimi podporowymi. Ale żałuję że nie kupiliśmy jej tego bez pedałów, bo jak wiedzę jak dzieci zasuwają to jestem pewna że niunia byłaby przeszczęśliwa. No trudno, trzeciego nie kupimy...
Ja zaczynam puchnąć - więc małpa przyjdzie, to jeden z moich objawów niestety. No cóż - test się przyda na za miesiąc ...

MOU :(
zyraffka ja tam mierzyc np tempki nie zamierzam, az tak nie zwariowalam ;) moja kuzynka planowala corke i dzialala tylko do 2 kresek na tescie owu...tzn byly 2 kreski, przytulanko ostatnie i koniec. ja juz nie bede dzialac kiedy pojawia sie 2 kreski zeby nie ryzykowac syna ;)
Poza tym slucham muzyki z 2007 roku kiedy to bylam w NY i bawilam sie na najlepszych hip hopowych kawalkach...eh az mi sie ryczec chce... no i bawic mi sie chce! po ostatniej sobocie nabralam ochoty na imprezki! :-)))

reklama
Ollena ja mam podobny sentyment do Stanow. W trakcie 5 roku studiow wzielam roczna dziekanke i polecialam na kilka miesiecy do USA. Wiem, ze niektorzy nie trawia tego kraju, ale mi pasowalo prawie wszystko. Wrocilam, bo czekal na mnie narzeczony i praca magisterska. No nic....przynajmniej mam super wspomnienia i przygode zycia za soba. Niestety nie dotarlam do NY, mieszkalam w Chicago, ale sporo podrozowalismy po Stanach ( zajmowalam sie 3 dzieci w zamoznej rodzinie). Jedyne, co wspomianam z dreszczem na plecach, to te rozwydrzone dzieciaki, ale byly tak pozbawione rodzicielskiej opieki i milosci, ze nie ma sie co im dziwic.

Mou ja tez juz napuchlam, pobolewa mnie brzuch...w najgorszym razie razem bedziemy malpiszonowac. Jak dlugie masz cykle? U mnie zazwyczaj 28-29 dni.

Do góry