reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć dziewczynki :) U nas znowu pogoda do du*** bez sensu normalnie, zarąbiste lato się szykuje nie ma co :/ U mnie dziś 21 dc i chociaż obiecywałam sobie, że żadnych dolegliwości szukać nie będę to jakoś od 3 dni mnie prawy jajnik kuje i po obu stronach mam takie dziwne wrażenie jakby mnie ktoś szturchał, no ale oczywiście psycha robi swoje... Tak czy siak jak mi @ przyjdzie po tym nieszczęsnym 28 dniowym cyklu to i tak będę szczęśliwa bo może się wreszcie ureguluje :)
Egg gratulację i spokojnych 9 miesięcy życzę :)
Iza i Melisa witam serdecznie i oby ci się szybko udało :) Mówiąc o ciepłych krajach to chciałabym kiedyś Turcję zobaczyć byliśmy z mężem na poślubnej w Tunezji i bardzo mi się podobało a mam wrażenie że to takie podobne klimaty :) Wszystkiego naj z okazji rocznicy :) my 21 czerwca obchodziliśmy swoją 3 i mężuś zaskoczył mnie bukietem kwiatów i szampanem :) Życzę i tobie miłego dzionka :)
Ollena fajnie, że się z mężem pogodziliście oby już teraz było tylko dobrze :)
Kasiik nawet jak @ przyjdzie to przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i następny cykl będzie twój :)
Rysica 2 tyś??!! tosz to ogromna suma :/ zwariowali...
Mou ty czekaj cierpliwie do terminu @ i wtedy testa rób bo napewno 2 krechy wyjdą :)
Ok idę :)

reklama
lolcia, ogromna suma jak dla nas! Nie wiem jak my damy radę! Chyba trzeba będzie ziemię gryźć! Bo na jedzenie już nie starczy... Masakra... Mieliśmy do Szklarskiej do męża rodziny jechać i dupa, pewnie nie pojedziemy, szkoda kasy na przejazd (bo u teściowej byśmy mieszkali, więc byśmy nie płacili nic poza kupnem jedzenia dla nas). Urodziny Szymka są w lipcu na dodatek - i nie wiem skąd my na to kasę weźmiemy, tort, małe przyjęcie dla rodziny, prezent - przecież dziecka nie można zawieźć - tym bardziej, że on już pamięta, że ma niedługo urodziny i mówi, że chce ZykZaka MacQueena... :( Nie wiem, czuję się jak bidota... Pierdzielony kredyt!!!!!!!!! Żeby normalna rodzina w PL musiała się co m-c martwić, czy starczy do pensji do pensji, a tu jeszcze takie kwiatki!!! Paranoja :(

Ostatnia edycja:
Rysica a nie można tego jakoś odroczyć? albo przynajmniej rozbić na mniejsze kwoty? przecież nikt nie jest w stanie ot tak z miejsca wyskoczyć z taką sumą :/ Nasze polskie realia są jakie są, wszędzie mówią o polityce prorodzinnej a tu co? du** bo jak można żyć szczęśliwie i mieć gromadkę dzieci jak na każdym kroku kłody pod nogi rzucają :/ Nie rozumiem tego albo ja taka ciemna albo ci na wiejskiej :) Urodzinki synka na pewno będą dla niego wielkim przeżyciem i wcale się nie dziwię, że chcesz mu imprezkę przygotować bo dzieci jak dzieci... imprezka rzecz obowiązkowa :) Mam nadzieję, że uda ci się uda problemy finansowe rozwiązać :)

lolcia - Mamy trzy opcje ratunku
1. przyjdą w końcu pieniądze z PITów (ale cholera no, mieliśmy to inaczej zagospodarować!!!)
2. mąż szybko dostanie kredyt pracowniczy 0% i kasę za wczasy pod gruszą...
3. rodzice moi nam trochę pomogą - ZNOWU!!!! Bo to nie pierwszy raz... No i nie będą w stanie całych 2 tys... a my żyjemy od pensji do pensji, więc NIC nie mamy oszczdności, bo po prostu nie mamy z czego odłożyć... błędne koło...
Bank nam proponuje kredyt na to - ale na 8%!!!!! na wszystkim chcą zarobić, i do ostatniego grosza człowieka zgnoić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale masz rację, nasz kraj prowadzi prędzej politykę ANTYrodzinną. NIC nie ma pomocy dla młodych małżeństw z dziećmi... Masakra :((( szkoda, że pensje nie rosną tylko wszystko wokół...

ech... nic tylko się załamać!!!!! bezsilność mnie dobija!!!!!!!!!!!!!!

witam dziewczyny u mnie pogoda pod psem @ dalej nie ma widocznie dalej coś pochrzanione ale jeszcze czekam bo nie chce sie faszerować a czuje się dobrze wiec na razie czekam co będzie
ollena
sorki ja czeski błąd popełniłam nawet go nie zauważyłam z rozpędu źle napisałam co do podejrzeń izy to jakieś 2 miesiące pisała że możliwe jest u niej zakażenie wirusem bo jej partner prowadził ryzykowne życie seksualne i sam u siebie podejrzewa to tak dla woli wyjaśnienie żeby nie było ze z palca sobie wyssałam jeszcze wtedy się na klaudusie obraziła że jej napisała że dla niej to patologia gadanie o dolegliwościach w kółko a nie pójście do lekarza wiec taka sytuacja nie jest nowa!!!!!!
rysica biedulko współczuje
lolcia to trzymam kciukasy już żeby sie już coś tam u ciebie kluło
IiM to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!!!

Xxxizul a skąd niby to podejrzenie o aids? Chyba mało o tym wiesz, by walić takimi tekstami..
A dziewczyny dobrze CI napisały.. trzeba iść i się porządnie przebadać. Wiek nie ma tu żadnego znaczenia.. Wcześnie zaczynasz dorosłe i odpowiedzialne życie a nie wiedziesz ciągłą dziecinade. 21 lat to dużo :)

Xxxizul a skąd niby to podejrzenie o aids? Chyba mało o tym wiesz, by walić takimi tekstami..
A dziewczyny dobrze CI napisały.. trzeba iść i się porządnie przebadać. Wiek nie ma tu żadnego znaczenia.. Wcześnie zaczynasz dorosłe i odpowiedzialne życie a nie wiedziesz ciągłą dziecinade. 21 lat to dużo :)
lilit napisałam ollenie parę postów wyżej skąd ta historia izy i hiv wtedy była oburzona gdy ją do lekarza wysyłałyśmy i teraz też tak jest!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ma się czym obruszać, to rzecz normalna że radzi się lekarza bo co innego można powiedzieć??. Może Iza jest za bardzo wrażliwa? Nie wiem, tylko dziwi mnie to, że pyta się o radę, co zrobić po czym okazuję się, że owe rady są zupełnie dla tej osoby bezsensowne. Po co więc o nie pytać?? Iza, nikt źle by CI nie poradził. Chyba, że oczekujesz uszczęśliwiania na siłę, ale z reguły tego zrobić się nie da..

Hej,i jednak dopadlo mnie przeziebienie,ale nie mam goraczki,kataru tez juz nie,tylko gardlo czerwone,boli strasznie i jest cale zawalone,wczoraj sie meczylam z odkrztuszaniem i dzisiaj to samo:-(
I mam pytanko czy te chorobsko bez goraczki ma wplyw na temperature?Dzisiaj podskoczyla do 36,98st.
teoretyczmnie jesli nie ma oraczki to wplywu ie powinno miec ale .....u niekotrych kobiet 2-3 dni przed okresem jest wyrazny skok po to by spac w dol

reklama
No rozumiem juz wszystko, cos tam pamietam o tym wirusie Izy, ale moze niepotrzebnie sie nakrecacie i wczuwacie? skoro jej nie zalezy na zdrowiu to jej sprawa. Iza nie powinnas sie obrazac na nas, ze zyczymy i radzimy Ci dobrze. Mama Twoja co na to? Bo o ile wiem rozmawiasz z nia o wszystkim, nawet wie ze w wieku 21 lat starasz sie o drugie dziecko (moja mama chyba chyba by mnie za pierwsze w tym wieku zabila, nie mowiac o drugim;)) wiec moze spytaj jej cos Ci radzi.
Ale mysle, ze my tu gadu gadu a Iza juz stad uciekla i tyle ja zobaczymy...

Do góry