reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć kobitki :)
Widzę Nikolaa że wczoraj na dłużej zagościłaś ;-)
Rysica - dzięki, potrzebowałam takich dokładnych informacji co i jak - bo co strona to inne informacje co do czasu zapłodnienia. Raz że 6 dni - raz 10... itp.
Dziś mija 8 dzień od przytulanek w szczycie owulacji, więc równie dobrze może to być 5-6 dzień od zapłodnienia. Czyli jak dobrze rozumiem, jeszcze kilka dni do zagnieżdżenia???
Oczywiście, jeśli się jajko z chłopakami spotkało, i zrobiło imprezkę :-D Fajnie że Ci się na komisji udało, to faktycznie masz spokój, i możecie działać... :)
Kasiik - czekam z niecierpliwością jak wrócisz od lekarza :) ja też takie zasinienie miałam w poprzednim cyklu, i @ dwa dni po przylazła. Ale tym się nie przejmuj, masz piękne inne objawy :) Dziś gin pewnie zrobi Ci test z moczu, może "coś" wykaże ... życzę Ci tego.

reklama
Nikola, jesteś niesprawiedliwa. Mam 21 lat, nie wiem wiele o chorobach kobiecych. Jesteście starsze, bardziej oczytane, wiecie więcej. Nie musisz mnie tak gnoić. Nie bagatelizuje swoich spraw, nie robie z nich po prostu wielkiego halo.. Nie wiem czegoś to się was pytam. Nie mam zamiaru budzić współczucia, po prostu szukam informacji.. Do tej pory było miło pogadać.. Dzięki wielkie :( myślałam że jesteś bardziej przyjazna.

Hej,
No wiec tak,bylam u gina,zrobila mi badanie USG ktore wykazalo ze w jajnikach znajduje sie duzo komorek jajowych wiec dlatego nie moge zajsc w ciaze,ale powiedziala ze @ jest juz blisko,powiedzialam jej o tym ze podejrzewam ciaze,to zrobila mi test ciazowy-ktory wyszedl negatywnie,wiedzialam ze nie wyjdzie bo i tak jest za wczesnie na test.Bety nie zrobila:wściekła/y:bo nie robia tutaj:-(Przepisala mi Duphaston na wywolanie @,a w 3 dc mam sie zglosic na badanie prolaktyny,no i prawdopodobnie bede musiala brac antykoncepcyjne przez 3 miesiace.
I teraz niewiem co robic?Powtorzyc test w niedziele?Bo oczywiscie ze dzis wyszedl negatywny bo mam dzis 7dfl.Czy zaczac brac Duphaston?Chyba poczekam do niedzieli,powtorze test.

Kasiik - czyli jak? że nie mogą się uwolnić i zalegają w jajnikach??? Do niedzieli niedaleko, ja bym poczekała, bo na usg nie widać jeszcze czy jest ciąża czy nie. Chyba dopiero w 5 tygodniu.
Ale fajnie w ogóle że ruszyło, i wiesz na czym stoisz. Od razu zrobiła usg - dobrze trafiłaś. Ja tutaj nie mogłabym ubłagać na kolanach nawet... wrrr

No,nie uwalnialy sie,a tym cyklu niewiem czy jedna sie uwolnila,bo babka powiedziala ze @ sie zbliza,ale niewiem dlaczego dala mi duphaston na wywolanie?Skoro do @ juz blisko.

A zaniosłaś jej swój wykres??? Może dlatego Ci dała - na podstawie wykresu :-D może według niej - jako że cykl baaaardzo długi i @ nie daleko to że za 2 tygodnie :-D
Poczekaj do niedzieli i bierz.
A ja wkurzyłam się na to moje dziecię że hej... !!!
Właśnie zrobiłam sobie serdelka na ciepło, i miałam ochotę zjeść z musztardą - postawiłam słoiczek na stole, serdelek się zagrzał - ja sięgam po musztardę - a jej nie ma !!! Musiała gdzieś zakosić i schować. Szukałam wszędzie !!! Ona ma takie skrytki że nigdy nie znalazłam nic co schowała !!! Zamorduje robala !

Zanioslam jej wykres.Powiedziala ze prowadzenie takiego wykresu to dobry pomysl i ze mam go dalej prowadzic.Testy juz zamowilam,zobacze co pokaza w niedziele a potem wezme duphaston.
Hihi,to u nas odwrotnie,wlasnie przed chwila mielismy taka sytuacje,ze szukamy jej kubka niekapka zeby nalac Mai picie,mowie do Majki,ze nie ma jej kubka,a Maja wyszla z pokoju i nam go przyniosla.:-)

Kiedyś kupiłam calpol - taki truskawkowy paracetamol dla dzieci w saszetkach, bo zaczęła smarkać po zabawie szlauchem. Przyszłam ze sklepu, opakowanie położyłam na stole i też zniknęło. Szukałam ja, tatuś, nasi znajomi - cała czwórka przeczesywała calusieńki dom!!! Co Ty - nie znaleźliśmy, po trzech dniach przyniosła skądś i z powrotem położyła na stole. Oczywiście calpolu na noc nie dostała bo nie poszłam po nowy, a kataru do rana nie było. Kaloszki takie fajne jej kupiliśmy - może ze dwa miesiące była para, teraz jest tylko jeden. Przeszukaliśmy dosłownie wszystko - ale jedyna opcja to taka że wyrzuciła do śmieci. W ten sposób pozbyliśmy się małych łyżeczek. Mieliśmy zestaw 10 teraz może ze 4 zostały... a takie ładne... Nie przyszło nam do głowy żeby w śmieciach sprawdzać.
Kubeczki też swoje chowała, ale jak jej powiedziałam, że jak schowa wszystkie to nie dostanie nic do picia. Jakoś poskutkowało - ale tylko na kubeczki, reszta rzeczy wciąż znika.
No nic - ja się zbieram- jadę na dworzec bo kochanie moje odbiera swoją teściową z lotniska, a muszę kupić bilety, bo on nie zdąży ... he he :) :) :) Dzisiaj bedzie imprezka :-D

reklama
Hej Dziewczynki!

Iza - Nikola jest sprawiedliwa, ona dobrze gada, chce Cię zmobilizować i otworzyć oczy na pewne sprawy - ja w Twoim wieku wiele wiedziałam na temat zdrowia, chorób i różnych rzeczy związanych z kobiecymi sprawami - mimo, iż nigdy nie miałam z nimi problemów. Na pierwszą wizytę u gina poszłam jak miałam 15 lat - właśnie o wiele rzeczy wypytać. Na biologii mieliśmy też dużo na ten temat, no i w internecie też od groma jest różnych wiadomości. Masz 21 lat, nie 12... Jakbyś się interesowała tymi tematami, to byś regularnie uzupełniała swoją wiedzę. A do lekarza zawsze jest sposób by się dostać w krótkim czasie... Nawet na wsiach. Dla chcącego nic trudnego, a złej baletnicy to i rąbek spódnicy....

Kasiik - a ja bym Ci radziła wziąć duphaston - bo jeśli jednak jesteś w ciąży - to on tę ciążę wzmocni - duphaston przecież daje się na podtrzymanie ciąży. A jeśli nie jesteś, to szybciej dostaniesz @ i będziesz mogła dalej działaś :)

Mou - no coś w tym stylu - jeśli wczoraj był 8 dzień, to fasolka się może dopiero zagnieżdżać. Może stąd te uczucie rozpierania - aczkolwiek nie powinno być ono mocne - bo to mogą być też skurcze macicy a te przeszkadzają w zagnieżdżeniu jajeczka - no-spa nie zaszkodzi... A jak zaczyna być produkowany beta HCG - to jajniki powinny kłuć, nhie macica, bo to one produkują ten hormon. Ale najlepiej to czekać minimum do dnia spodziewanej @...

mnie się dziś niiic nieee chce... :p

Do góry