reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Kasiik no to ty się nie nakręcaj za to my będziemy się już cieszyć tak po cichutku, że ci się udało :)
Nikolaa ja brałam w tamtym roku w kwietniu to być może teraz się zmieniło, nie wiem nie znam się i nie czytam na ten temat bo nie lubię się ostatnio w necie informacji doszukiwać bo mnie wkurza, że trzeba przebrnąć przez x stron a na każdej piszą coś innego i zazwyczaj nie na temat :D

Kasiik - a co tęskniłaś? :D że o mnie pytałaś? Ja dziś cały dzień poza domem - a jak już wróciłam to padłam spać... Cały dzień jeździłam i załatwiałam sprawy w ZUSie - zasiłek rehabilitacyjny, ale lekarka mi kazała jeszcze dowieźć historię choroby z jeszcze jednej poradni i tam musiałam jeździć i wracać, więc się umęczyłam! Ale dostałam 4 m-ce zasiłku rehabilitacyjnego :D więc teraz już nie będę mieć stresów - może to ułatwi zajście w ciążę ;] poza chronicznym brakiem kasy...
Ja dziś testu owu jeszcze nie robiłam, ale śluz mam wreszcie mocno obiecujący - bo wreszcie jest mocno przezroczysty i się ciąąągnie długo ;)
Kasiik - u mnie zawsze przed @ też jest takie zasinienie... To jest naturalne ;) Jakbyś "w środku w środku" miała sine - to prędzej by to był objaw ciąży, ale jak tylko "w środku z wierzchu" to równoznaczne jest to z zasinieniem przed @...

MOU - zaraz ode mnie opr zgarniesz!!! Kobieto - najczulszy test - betaHCG z krwii może wyjść na 4 dni przed datą @ (czyli dziś u Ciebie) a taki paskowy, nawet najczulszy, to i dzień przed @ rzadko komu wychodzi - wychodzi, owszem, jak ktoś miał cykl zaburzony i owu miał nie 14 dni przed @ tylko np 20 dni przed @. Komórka jajowa zagnieżdża się ok 8 dnia, PO 48 H ZACZYNA WYTWARZAĆ BETA HCG!!! PO OK 3 DNIACH MOGĄ TO WYKRYĆ NAJCZULSZE TESTY - BO STĘŻENIE BETA HCG W MOCZU JEST OK 10 RAZY NIŻSZE NIŻ WE KRWII - więc nawet najczulsze testy wykrywają ciążę ok 1 dnia przed terminem @ pod warunkiem, że np nerki dobrze filtrują, beta szybko przyrasta, itd. Bez sensu jest robić testy tak wcześnie, bo nawet jak się komórka zagnieżdża, to zanim ZACZNIE w ogóle wytwarzać betę, miną jeszcze 2 dni... A i wtedy to będą jeszcze śladowe ilości bety...

Właśnie popijam piwko ;]

RysicaO jestes;-)no jasne,brakowalo nam kogos na forum:tak:;-) to jak owulka to do roboty:-)tak na luzie,to podobno sprzyja zajsciu w ciaze:-)
Ja zaraz was opuszczam,bo moj mm juz mnie ciagnie w strone łózeczka:-D pa,pa.do jutra:*

Nikola a skad wiedzialas ze to nie fasolka?A moze jednak?Moze test sie mylil?Spoznia Ci sie @?Jakie przesluchanie:-D
Iza lepiej mykaj do lekarza,jak to hiperprolaktynemia to tak szybko sie jej nie pozbedziesz bez tabletek.A mlekotok wystepuje jak ta prolaktyna jest bardzo wysoka,ja mialam 15krotnie podwyzszona,a powinna byc po badaniu podwyzszona tylko 6-krotnie,ja ja zbijalam 3 lata.Ja jestem na tym punkcie starsznie przewrazliwiona,i jak juz cos widze w swoim organizmie nie tak,zaraz umawiam sie na wizyte do gina,u ej poprzedniej bylam 3 razy w ciagu 1,5miesiaca.Nie chce potem zalowac,jak sie dowiem ze sama sobie jestem winna ze dzieci nie moge juz wiecej miec.Dlatego Iza mowie Ci to jako kolezanka,lepiej sie wybierz do lekarza,niech Cie dobrze zbadaja,przepisza Ci cos na zbicie prolaktyny jak to to,i bedziecie mogli znow zaczac staranka;-)

Dzięki kochana, ale myśle że to jakieś zwykłe zaburzenia hormonalne, może po tyh tabletkach co miałam.. Nie wiem..

kasik @ mi się spóźnia 7 dni test negatywny
Trix trzymam kciuki za to żeby była fasolka
iza sorry szczerze naprawde ja cię nie rozumiem bo w ciągu ostatnich miesięcy podejrzewałaś u siebie adis maiłaś jakiś guz zapalenie macicy a teraz mlekotok z tym że przy hiperprolaktynemi takiej w której by ci tak ciekło mleko to jeszcze inne objawy by się pojawiły wycieki z piersi to nie tylko hiperprolaktynemia czasem to możne być dużo poważniejsza sprawa !!!!!!!
ale do czego zmierzam nie rozumiem twojego postępowania powinnaś iść do lekarza nie tylko gina ja ci to już pisałam dawno temu!!!!! wiesz narzekasz cierpisz a nic z tym nie robisz dla mnie to ciutkę dziwna sprawa bo wiesz żaden zdrowo myślący człowiek z takimi objawami i podrzeniami nie siedział by na tyłku i zastanawiał się co to może być!!!!

Jejku, nie mam czasu latać od lekarza od lekarza, zwłaszcza że tu jest wieś, lekarze góra 2-3 razy w tygodniu przyjmują, kolejki jak cholera, eh.. Poza tym nie wiedziałam że z mlekiem w cyckach trzeba lecieć do innego lekarza niż gin.. Wiem wiem, zacofana jestem, ale fakt faktem nie znam się na tych wszystkich lekarzach! :( Czekam dalej na @, po @ pójde do gina. A może w tym tygodniu uda mi się do internisty..

Pozdrawiam kochane!!!

Dziewczyny wiecie co,hihi,bylam pod prysznicem,chcialam zbadac szyjke a tu patrze na dole mam wszystko zasinione,o cholercia.I teraz sie zastanawiam zeby sie nie napalac czy takie zasinienie wystepuje tez przed miesiaczka?

Gdzieś czytałam że to objaw ciąży. :)

Test owu negatywny... :/ Coś czuję, że albo będę miała długi cykl... albo testy są do d... albo mam cykl bezowulacyjny, albo mi się wszystko pochrzaniło, bo się tej komisji w ZUSie bałam...

iza sorry ja też na wsi mieszkam całymi dniami sama z dzieckiem do każdgo lekarza prawie biorę moją małą nawet raz nią byłam u gina wiec dla chcącego nic trudnego nie wiem ale jakoś przykręcone to twoje tłumaczenie z tym że mnie nawet nie chodzi o to że ty że nie idziesz tylko to dla mnie jakaś dziwna sprawa bo naprawdę z tyloma dolegliwościami ciężko funkcjonować..... i tyle ode mnie ode mnie raczej nie usłyszysz rad ani słów współczucia odnoście twojego zdrowia bo dla mnie to powtarzanie w kółko tych samych postów z mojej strony a skoro ty bagatelizujesz sprawę to nie sądzę żeby był sens powtarzać sie w kółko ...wiesz sorry nie nawidze owijania w bawełnę odnosze po prostu wrażenie jakbyś próbowała cały czas wzbudzić w nas coś na kształt współczucia a jak widać sama się sobą nie bardzo przejmujesz!!!!!!
rysica a w ogóle jak na komisji bo mam trochę zaległości

Nikola - na komisji ok - dostałam 4 m-ce zasiłku rehabilitacyjnego i skierowanie na rehabilitację ZUSowską - to nawet więcej niż myślałam, bo spodziewałam się 3 m-cy ;) Ale stresowałam się mocno przed...

reklama
Do góry