reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nikolaa taaa bo przez ta niby pewna ciaze u mnie pogodzilam sie z mm i tylko dzieki temu wszystko jest w miare ok. a nie tak planowalam...

reklama
kasik @ mi się spóźnia 7 dni test negatywny
Trix trzymam kciuki za to żeby była fasolka
iza sorry szczerze naprawde ja cię nie rozumiem bo w ciągu ostatnich miesięcy podejrzewałaś u siebie adis maiłaś jakiś guz zapalenie macicy a teraz mlekotok z tym że przy hiperprolaktynemi takiej w której by ci tak ciekło mleko to jeszcze inne objawy by się pojawiły wycieki z piersi to nie tylko hiperprolaktynemia czasem to możne być dużo poważniejsza sprawa !!!!!!!
ale do czego zmierzam nie rozumiem twojego postępowania powinnaś iść do lekarza nie tylko gina ja ci to już pisałam dawno temu!!!!! wiesz narzekasz cierpisz a nic z tym nie robisz dla mnie to ciutkę dziwna sprawa bo wiesz żaden zdrowo myślący człowiek z takimi objawami i podrzeniami nie siedział by na tyłku i zastanawiał się co to może być!!!!

święta racja niestety.
A ja wariatka na maxa jestem. Jak za kilka dni nie będzie dwóch kresek to zdecyduję się na clo. Poważnie.
Dziewczyny mają przepisywane jak wszystko jest ok a z niewiadomych przyczyn nie mogą zaciążyć. tak dla zwiększenia szans - im więcej się uwolni jajeczek tym większa szansa niż przy jednym... A skoro ze mną i lubym wszystko ok, to równie dobrze będziemy czekać kolejne 4 lata zanim zaskoczę.
Wiem że dostanę opr od Was... no trudno. Tak tak - moja desperacja sięga aż tak daleko...
Przynajmniej macie jednego wariata na wątku... :-D ... a macica dalej ciągnie...

MOU a jak rozrozniasz bol macicy od bolu jajnikow? ;)
Jezuuu jak Was czytam to az sie boje! Po ostatnim razie i nerwach z testami i spozniajaca sie @ odechciewa mi sie staran...
A glupia nie wierrze w ten kalendarz chinski a nie wiem czemu przejmuje sie, ze szanse na dziewczynke mam tylko w lipcu! Cholera powinnam sie puknac w leb!

Ollena -po prostu ostatnio - w dzień pozytywnego testu kuł mnie jajnik lewy, potem prawy - w takich samych odległościach z jednej i z drugiej strony, a teraz tak w dole bardziej, i na samym środku. Czasami czuję jak coś mnie zakuje po prawej stronie ale bliżej środka niż jak wtedy prawy jajnik. Po prostu czuję - tak jak w pierwszych tygodniach ciąży pierwszej, czułam rozpychanie, ale to jak był 6 czy 7 tydzień dopiero a nie tydzień po owu. To takie samo jakby kłucio-ciągnięcie :-D

MOU mialam to samo w tym cyklu ostatnim przed @! Identycznie! I tez myslalam, ze to to.... wrrrrr.
Ale u Ciebie jest inaczej! Nie wiem czy mi odpisalas na pytanie kiedy @ masz miec?

Ollena - powinna być w ten poniedziałek co będzie 4 lipca - przez ostatnie 3 cykle była jak w zegarku, równiusieńko po 25 dniach.
Z tą macicą to pierwszy raz tak mam - i już przecież 3 dzień trzyma.

...a testy negatywne...

Nikolaa no to test powinien teoretycznie juz wyjsc,no albo ze owulka Ci sie przesunela,ale ty tez masz nieregularne cykle,pewnie przez te prolaktyne?Poki @ nie ma..;-)
Ollena bralismy pod uwage kredyt,ale to wtedy MM musial by w Pl troche pracowac zeby go dostac,a tutaj nie chcemy brac,zeby potem z Polski splacac,nawet niewiem czy tak mozna,To Wy tez planujecie powrot do PL?
Trix :-(szkoda,ale moze nastepny cykl bedzie szczesliwy.Trzymam kciuki,no i przynajmniej masz @ jak w zegarku.
Mou a moze nie bedziesz musiala sie juz starac;-)moze fasolka juz jest:-)Do niedzieli juz coraz blizej.

A mysmy wrocili wlasnie ze spaceru,i zaskoczyla nas ulewa,ja nie wzielam kurtki i zmoklam,na szczescie Majcia schowana byla w wozku,i ja deszcz ominal.Ale ciesze sie ze pada,nie lubie upalow,a tak jest baardzo przyjemnie w domku:-)

A gdzie sie podziala Rysica?

Ja uwielbiam upaly i kurcze przylecialam do PL sie wygrzac a tu ciagle zimno buuuu!
Kasik a nie dadza Wam kredytu patrzac na zarobki za granica? Nam powiedzieli, ze bez problemu mozemy dostac kredyt gdybysmy chcieli tylko musimy wykazac zarobki zza granicy. Moj maz tez pracowal w PL tylko miesiac wiec jakby wcale. Ale mamy konta polskie i ciagle pieniadze na nie wplywaja wiec nie byloby problemu z kredytem.
Chcielibysmy tu wrocic ale jeszcze nie wiem kiedy, nie wyobrazam sobie ciagle z dala od rodziny i przyjaciol zyc:( chociaz w NY meszkalam 2 lata bez przerwy zadnej i sadze, ze teraz tez bym mogla, ale Dublin to nie New York;)

Z tym kredytem to fakt - znajomy lubego z pracy chce wziąć w przyszłym roku, żeby kupić mieszkanie w PL, już się dowiadywał - i może na bank. Nie musiał pracować w PL.
Nikolaa, Trix - szkoda - fajnie by było, gdyby nagle wszystkie były zafasolkowane :) ale byłby numer.
Mamuśka ma dziś wybłagać w aptece CLO bez recepty. Wątpię że jej się to uda, ale spróbować można. W razie czego - mogę kupić tutaj za 25 funtów 20tabletek x 50mg.
Tylko boję się że mogę nie zdążyć w razie czego kupić na ten cykl. Nie chciałabym wydawać niepotrzebnie kasy, skoro byłyby 2 kreski :)
Tak czy siak fajnie by było po ClO od razu ze dwie fasolki zmajstrować :):):) :-D

reklama
kasik nie ja wiem że to nie fasola test owulacyjny pokazał dwie kreski 16 czy 17 dc wiec jeśli nastąpiła owulka to była koło 20 wiec już by wykazało nie ma bata teraz czekam na @ oby przyszła dziś albo jutro
ollena to dobrze że się pogodziliście
mou co do clo to ja cały czas myślę i właśnie dziś zdecydowałam że jeśli do września nie zaciążę to też się zdecyduję na nie u mnie będzie wtedy 12 miesiąc starań więc z czystym sumieniem to zrobię clo monitoring i ewentualnie ten lek na P;-) co się podaję żeby peknął pęcherzyk no i w sierpniu chce zmusić mojego do badania nasienia choć wiem że ciężko będzie ale ma urlop wiec nie wykpi się brakiem czasu

Do góry