reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurektak chyba od poltorej tygodnia,moze dluzej,nie pamietam dokladnie a tez na wykresie tez tego nie zaznaczylam bo zapomnialam.
Chcialabym zeby byla fasolka,ale stoje twardo na ziemi,bo czy przy takim dlugim cyklu moze byc ciaza?Chociaz moze,swedza mnie tez piersi ale tylko czasami i zaraz przestaje,ale to tez moze byc objaw PMS.Nigdy nie mialam takiego czegos przed @,ale moze teraz to sie zmienilo.Po prostu nie chce sie nastawiac,co bedzie to bedzie;-)
no to jak ejszcze z 10 dni tempka bedzie wysoko to ...... rob trest chyba ze wczesneij przyjdzie @.

no ja tez sie nie nastawiam chociaz, roznie bywa ostanie zblizenie bylo dokladnie dzien przed pozytywnym testem owulacyjnym ale raczej watpie ze sie cos udalo. czekam na @ i mysle co dalej sukcesynie chodz maz sie upier zeby probowac dalej

reklama
witam się:)
wczoraj był taki upał, że padłam jak mucha !!! całą noc chodził wiatrak na najwyższych obrotach, a i tak pół nocy z tego gorąca nie przespaliśmy... dziś zanosi się na to samo...
My już nie próbujemy - po pierwsze już po owulacji, po drugie nie powinno się po owulacji kilka dni, ponieważ jeżeli coś się zagnieżdża to może nie być bezpieczne.
Dziś mija 5 dni od szczytu owulacji i po przytulanku, czy możliwe jest żebym odczuwała takie jakby lekkie ciągnięcie, taki nawet nie ból - ale na pewno coś. Trudno opisać aż... podczas zagnieżdżania???

Mou nie mam pojecia ...w sumie przy pierwszej ciazy w ogole sie nie zastanawialam czy w niej jestem i nie zwracalam uwagi na takie objawy a pozniej to juz nie pamietalam czy cos bylo a teraz jak sie staramy to widze objawy a raczej czuje wszedzie doslownie nawet jak nie mam owulacji to wydaje mi sie ze ja czuje wiec u mnie to zdecydowanie glowa no ale moze u ciebie akurat to cos znaczy;)

a ja dzisiaj sie lekko wkurzylam bo mialam zaplanowane duzo roboty w ogrodku;)bawie sie od tego roku w ogrodniczke;) ...miala do nas przyjechac moja siostra cioteczna ...ale przed 1 w nocy wyslala sms ze cos jej wypadlo!!!a umawialysmy sie duzo wczesniej;/ ale tak to jest z nastolatkami ...ona ma dopiero 16 lat ehhh i teraz chyba pojde na ogrod z dzieckiem...ciekawe jak dlugo wytrzyma w wozeczku ..Szymek ma 7 miesiecy i juz raczkuje wiec to by robil najchetniej a nie siedzial przypiety w spacerowce;/...

Trix - dzięki.. ja właśnie też nic nie pamiętam z poprzedniej ciąży, bo chcieliśmy się zaciążyć, niczego nie stosowaliśmy, nic nie mierzyliśmy, nawet nie słyszałam czymś takim jak test owulacyjny... O owulacji mało co wiedziałam, jak ją rozpoznawać itp. aż w końcu dowiedziałam się że jestem w 5 tygodniu ciąży. Moje szczęście nie znało granic :) ale też niczego nie pamiętam. Ja na 1000% nie miałam żadnych zmian w piersiach. Tylko to pamiętam - ale jakieś kłucia, ciągnięcia itp - nic. w ogóle nic. A szkoda bo bym miała porównanie. NA pewno jest mi trochę mdło dzisiaj. A na to jestem wyczulona, bo nienawidzę jak mnie mdli. Co do uczucia jakiegoś dziwnego w macicy to mnie to obudziło w nocy, nie siedzę i nie wyobrażam sobie symptomów.
Zrobiłam test oczywiście bo głupiutka jestem, ale wyczytałam że jak tylko zarodek się zagnieżdża to test powinien coś pokazać. Oczywiście mój nie pokazał nic, a ja się nakręcam. Chyba że się mylę? I po dopiero kilku dniach od zagnieżdżenia test coś wyczuje - a testy mam bardzo czułe bo 10mlU/ml. Cóż - czekam na @..zobaczymy :)

aha - ja teżż w tym roku bawię się w ogrodnika, hoduję pomidory ogórki i cukinię :)

a no i jeszcze tak - masz łóżeczko turystyczne???
Ja je wykorzystywałam właśnie jak niunia była w wieku Twojego dzidziusia. NA ogródek wystawiałam żeby biedactwo nie męczyło się w wózku jak musiałam coś zrobić :)

Ostatnia edycja:
Witam się z rana :)
Trix twój maluszek już raczkuje? fajnie :) ja narazie czekam aż się zacznie dobrze na rączkach podpierać ale już mam niezłego aparacika w domku to aż się boję myśleć co będzie później :)
Mou ja pamiętam tylko ból piersi ale później w kilka dni po teście miewałam bóle brzucha i to czasem mocno zakuło nawet się wtedy bałam, że coś może się dzieciatku stać, ale to było właśnie gdzieś w okolicach 5 tyg

Lolcia - no właśnie - mam taką nadzieję na ciążę, że może z tym kłuciem to organizm sobie ze mnie jaja robi aaach... Ale to by mnie aż w nocy budziło? Cały czas czuję taki niby ból, raczej ciągnięcie. Zrobię jutro z porannego moczu test, bo dziś robiłam z drugiego. Ja wiem - głupio się nastawiam i za wcześnie robię. Ale naczytałam się głupot że już 6 dni od zapłodnienia można wykryć ciążę... zobaczymy potem.
Cześć Kasiik - widzę że się przyłączasz ??? :):):)

Hej,
MOU a moze to faktycznie zagniezdzenie sie zarodka,ale na test i tak jest za wczesnie ty niecierpliwcu jeden:-);-)Ile Ci zostalo do terminu @?
Ja w obu poprzednich ciazach za zagniezdzenie sie zarodka wzielam te silne zawroty glowy ktore mialam i to ze prawie mdlalam.I to bylo tydzien przed terminem @.

U mnie dzisiaj temperatura wysoko jak nigdy,ale zmierzylam pol godziny pozniej bo zaspalam,wiec moze dlatego az taka wysoka.Piersi mam dalej nabrzmiale i wieksze juz 3 dzien,fajne sa;-)moga tak zostac.Ja mam maly rozmiar 75B a pod koniec ciazy z Maja mialam 90D i szkoda ze takie nie zostaly:-D
Ja zaraz wychodze do siostry,idziemy zalozyc konto w banku dla niej,a potem wpadne na chwile do mamy,tata dzis wrocil z Polski.Bede potem

P.S.Filmik dla mm prawie skonczylam,nie umialam sie zdecydowac jaki podklad muzyczny,ale w koncu zdecydowalam sie na lata 80,kocham muzyke lat 80.Piosenka Foreigner-I want to know what love is...:-)

Kasiik - @ w przyszły poniedziałek powinna być. Ale jak przyjdzie to ją do schroniska oddam !! :-D
Wiem że za wcześnie na cokolwiek, ale ja naprawdę czuję jakby mi się macica kurczyła, spinała - nie wiem jak to określić. Ja też czekam, aż zatestujesz... kiedy się skusisz??

reklama
Do góry