reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU nie doszukuj sie objawow zagniezdzania, te bole to moga byc od wszystkiego, ja mialam teraz bole brzucha od owu do samej @ wiec sama widzisz, ze bole moga byc z roznych powodow. Bedzie ciaza to bedzie, zobaczysz juz niedlugo, narazie nie mysl o tym i wg mnie dzialajcie caly miesiac tak jak radza wszedzie co 2 dni.

Dziewczyny robilyscie swoim maluchom badania krwi? Mojemu bym zrobila, ale kuzwa on w ogole zyl nie ma, moja mama powiedziala ze nie podejmie sie pobrania, a nie wyobrazam sobie isc i na sile mu pobierac w laboratorium, chyba bym zeszla na zawal :(

reklama
Mou ja posadzilam w tym roku 100 pomidorow ale pomagal mi dziadek i odleglosci mierzyl dokladnie itd zeby nie bylo za gesto i juz mamy bardzo duzo pomidorw tylko jeszcze zielone no ale u mnie sie tak porozrastaly ze wlasnie boje sie ze sie polamia z tego nadmiaru bo nie mam kiedy ich na nowo popodwiazywac ...a czyscisz je z "wilkow"? bo moze za bardzo sie w wilki rozrosly i dlatego nie masz jeszcze owocow...?
lolciano to jak wczesniak to w ogole inna sprawa zreszta ja uwazam ze dzieci rozwijaja sie we wlasnym tempie i nie ma co im przeszkadzac;) ..tez bym chciala zeby moj synek byl grzeczniutki ale na razie to lobuziaczek jest niezly no chyba ze spi;p
Ollena a nie martwisz sie tymi bolami? ja tez mam takie bole od polowy cyklu do okresu i bylam pewna przez to ze owulacje mam ale na usg wyszlo ze nie mam a jak spytalam gina o te klucie w jajnikach to powiedzial ze dlatego ze baba jestem;);/ ale nie wiem czy to przez leki czy cis tam sie dzieje..chociaz w sumie jestem na monitoringu juz 3 miesiac wiec raczej by zobaczyl gdyby cos bylo nie dobrze..
chyba tez zamowie testy na przyszlosc;p no i bardzo jestem ciekawa waszych wynikow;)

Ollena Maja miala robione badanie krwi tak z 2 miesiace temu,i tez nie bylo gdzie wkluc igly bo zylek nie widac.W koncu scisnal jej raczke i wklul sie.a raczej wkluwal kilka razy:-(kropne przezycie,Maja tak plakala a mi sie serce krajalo.A czemu chcesz zrobic swojemu małemu badanie krwi?Moja miala zlecone od lekarza,jak wtedy spadla na wadze i nie chciala jesc.

Ale tu goraco,dzisiaj ponad 30st w cieniu,wytrzymac sie nie da.

trix nie martwie sie bo mam wszystko ksiazkowo i poprostu zaraz po bolach owulacyjnych zaczynaja sie bole przed @, taki juz urok kobiety;) a w tym cyklu mialam wyjatkowo mocne bole, moze dlatego ze @ mi sie spozniala tak mocno i wszystko buzowalo w srodku;)
kasik chce mu zrobic tak poprostu te badania bo jeszcze nie mial robionych a wszyscy mowia, ze blady choc jestem pewna, ze to po mnie bo ja od zawsze blada jestem. No i miesiac temu mial goraczke tydzien bez powodu, teraz tez i chcialabym zrobic dla sw spokoju, ale obawiam sie ze nie dam rady...

Ollena - ja nigdy bóli nie miałam, nawet miesięcznych. Dlatego ledwie przeżyłam poród, bo przed nie miałam nawet skurczy przepowiadających. Nic mnie nie uprzedziło przed tym co znaczy mieć bóle podczas skurczy. Jak się dziewczyn na forum pytałam jak rozpoznać skurcze, to każda odpowiadała że to tak jak bóle miesiączkowe - coś koło tego :) a ja oczywiście - ..no tak to już sobie rozpoznałam skoro nigdy nie miałam... nic a nic ...hmmm
Dlatego, jak coś mnie dziś w nocy budziło, to trochę podejrzane :-D
A starać się już aż do po @ nie będę, ponieważ wszędzie trąbią, żeby przy staraniach odpuścić sobie przytulanie, gdyż może to grozić poronieniem. Dopiero jak się dobrze zagnieździ można zacząć przytulanka :-D
A po co robicie dzieciom badania krwi? Moja nawet nie miała grupy sprawdzonej. Nie wiem jaką ma grupę. Lekarze tutejsi twierdzą że jak będzie trzeba wiedzieć to nawet karetki są zaopatrzone w sprzęt żeby szybko sprawdzić. Wiem że dziwne, i mam wielką chrapkę aby sprawdzić... muszę się dowiedzieć jak to się odbywa, i czy jeśli na własne życzenie - ile kosztuje :)
Nie mogę się doczekać rana - i testowania. Te testy do mnie mrugają co chwila z szuflady :-D
Trix - tak - wyrywam wilki, ale są tak szybkie bezczelne:-D, że prawie nie nadążam, one po prostu mają strasznie ciasno. Już ich nie mogę przesadzić, i nie mam gdzie zresztą. W przyszłym roku będę wiedziała co i jak - to moja pierwsza próba. Będę mega szczęśliwa jak mi ze 20 pomidorków wyrośnie - nic mnie w sumie nie kosztują, bo podlewam deszczówką.

Aha - teraz to i tak starania nie miały by sensu, bo już dawno mam dni niepłodne - z ciekawości test owu zrobiłam, i już nawet cienia kreski nie ma...

Ollena Aha,wiesz moja mała tez byla przez pewien czas blada,i miala wysoka goraczke,ale wyniki krwi wyszly dobre,a kilka dni pozniej dostala trzydniowki.Potem wszystko zniknelo i ta bladosc skory i goraczki tez juz nie bylo.A moze faktycznie ma blada skore po tobie.Mi tez sie zawsze wydaje ze Majka taka blada,bo ja mam ciemna karnacje a ona taka jasniutka.

Dziewczyny,od wczoraj mam delikatne jasnobrazowe plamienia,nie ma tego duzo,takie plamki,kilka razy na dzien.Co to moze byc?

Ostatnia edycja:
No MOU ja jeszcze nie slyszalam nigdy zeby nie starac sie po owu bo grozi to poronieniem. Raczej wszedzie slyszalam i czytalam, ze dlugo nic zarodkowi nie moze zaszkodzic bo jest tak chroniony, ze nic z zewnatrz i nasze dzialania mu nie zaszkodzia. Pozniej tak, ale zaraz po zaplodnieniu i w pierwszych tygodniach nie ma opcji... chyba, ze poronienie mechaniczne, bez przyczyny to ok.
Btw jak niektorzy nie znaja dnia owu? Lekarze z tego powodu zalecaja kochac sie co drugi dzien. Nie codziennie tylko dlatego, zeby plemniki byly mocniejsze..zreszta sama wiesz. ;)
Co do grupy krwi u malego to mnie nie interesuje az tak, raczej wolalabym sie przekonac ze wszystko z nim ok. Trzydniowke mial jak byl malutki wiec teraz to jakies wirusy moze..tzn taka mam nadzieje.
Mou serio nawet nie masz boli brzucha przed @? niezle, zazdroszcze, chociaz wtedy nawet nie wiesz czy @ przychodzi czy nie. W kazdym razie zycze Ci zeby te bole ktore czulas to bylo TO! :-)
Kasik ja np tez mam ciemna karnacje ale zawsze mialam blada twarz i podkrazone oczy, od malego. P. ma tak samo..

Ollena No to napewno wdal sie w Ciebie,ale z ta goraczka to ja bym poszla do lekarza,moze to nic powaznego ale chyba lepiej pojsc na kontrole.

kasik bylam dzis u kontroli, nadal gardlo czyste i osluchowo tez. dzis tez juz goraczki brak, juz szalal maluch na polku, bo te 2 dni myslalam ze zbzikuje z nim, ciagle bylo 'polko, autem, polsko autem...' Straszne jak dzieciaki choruja i to jeszcze w lecie...

reklama
Do góry