reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MK - za 15 dni??? co tak późno? Jak owu miałaś we wtorek, a dzisiaj czwartek, to @ powinnaś nie-dostać za 12 dni, nie za 15 :p
Ollena - a to ja już nie wiem czemu Ci tak testy wychodziły negatywne pomimo ciąży... A co do pierwszego cyklu starań - ja w pierwszym cyklu miałam wszystkie objawy ciąży, nawet test mi wyszedł fałszywie z drugą jasną kreską, a w ciąży wcale nie byłam... Więc możliwe, że Ci organizm robi psikusa...
MOU - już rozumiem :) ale gdzieś tam kiedyś czytałam, że im dalej od owu, znaczy im bliżej "terminu ważności komórki jajowej" tym ma słabszą powłokę i plemnikom łatwiej się dostać...

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica tyle, ze ja nie wiem czy tej ciazy chce, bo raczej nie bylaby wskazana. Sama sobie wiec objawow nie szukam, chcialabym poprostu wiedziec na czym stoje i czy to ciaza czy cos innego. Bo jesli cos innego to pewnie nic milego bo mi sie NIGDY @ nie spozniala, wiec moglo sie cos popitolic tam w srodku. Ale czytam rozne fora i mnostwo dziewczynom testy wychodzily dlugo negatywne, zalezy od firmy, rodzaju testow itd. Jutro kupie inny, drozszy jakis, zobaczymy. ale jak do jutra @ nie przyjdzie to mysle, ze na 100% jestem w ciazy... innej opcji nie ma. We wtorek tylko pojde do gina i potwierdze to.

Ollena - bardzo dużo dziewczyn chwali sobie Quick Vue, ale wstrzymaj się jeszcze kilka dni, chyba że Ci kasy nie szkoda, to rób :) Ja bym robiła - ale ja to ja - baaardzo niecierpliwy stwór :-D
Rysica - dziś 15 dzień cyklu, a nie za 15 dni @, za 10 dni powinna być @, chyba że w tym cyklu będzie 28-9dni.
Mam bóle podbrzusza i nie wiem czy to z nerwów cy cuś :)
Luby właśnie powiedział że mnie zgwałci wieczorem bo teraz mu się nie chce... to zaczęłam się z min "kłócić", powiedziałam że wieczorem to już będzie po ptokach, i że ptoka to wtedy będzie se mógł w ... wsadzić... :-D to stanęło na tym że mam mu zapłacić 10 funtów, a później dodał że to i tak po kosztach... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Fajnie słyszeć że jajeczko jest wtedy łatwiejsze do "przebicia" to spoko.
Dobra idę go molestować - bo jeszcze cena wzrośnie.... http://www.google.pl/url?sa=t&sourc...sg=AFQjCNGw1XxxRqmB9STz3Sp63MAM2rEGtA&cad=rja

Rysica moje obliczenia wyglądają następująco:
@ - 11 czerwiec
sex - 18 czerwiec
owu - 20-21 czerwiec
następna @ po 28 dniach czyli 9 lipca...
Tak więc testuję dopiero w lipcu :(

MOU - to z tymi 15 dniami było do MK ;)
MK - to ja już nie wiem jak Ty liczysz... Owu jest na 14 dni przed @, więc jeśli masz mieć @ dopiero 9 lipca, to owu powinnaś mieć ... jutro/pojutrze... hmm a jeśli owu miałaś 21-22 czerwca, to @ powinna być po 14 dniach czyli 5-6 lipca... Chyba, że masz taką długą fazę lutealną, czy tak? Ale jeśli owu miałaś 21-22 czerwca, to testować możesz już 5-6 lipca, bo już wtedy będzie 2 tyg po owu i może już test pozytywny wyjść (bo to będzie tak jakby normalny dzień spodziewanej @ - w 14 dni po owu).
albo ja już zgłupiałam :p

W ostatnim cyklu owu miałam w 13 dniu cyklu a mimo to cykl miałam 18 dniowy... Teraz owu była w 11 lub 12 bo dokładnie nie wiem wiec właściwie faktycznie jest nadzieja, że zatestuje szybciej i może już coś wyjdzie -albo i nie:wściekła/y:

Rysica - zasugerowałam się tymi 15 dniami ;-)
MK - Też masz strasznie dziwnie z tą owulacją. Niezależnie od cyklu powinna wypaść 14 dni przed @. Dużo kobitek błędnie sądzi, że owu jest 14 dnia cyklu. To duży błąd który jest skutkiem licznych artykułów o płodności - a które opierają się na książkowych 28 dniowych cyklach. Przy 28 dniowym cyklu owulacja faktycznie jest 14 dnia cyklu - jak i 14 dni przed kolejną@. Ja powinnam mieć owu 11 dnia cyklu, biorąc pod uwagę moje 25 dniowe cykle. 25 minus 14 = 11. A miałam dzisiaj, na to wychodzi. Bo test pozytywny testów owu był wczoraj. Czyli 24 godziny po była owu - tzn. że jakoś dzisiaj rano - do południa.
No nic - a my już się zgwałciliśmy - zdążyłam poleżeć z dupcią w górze przez 35 min.
TERAZ TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MOJE JAJECZKO, BO WIERZĘ ŻE JAK BĘDZIECIE TRZYMAŁY, I MYŚLAŁY CZASAMI O MNIE, TO SIĘ UDA I TO JESZCZE W DZIEŃ OJCA !!!
za 10 dni testowanko, bo ja będę testować w dniu spodziewanej @. Czyli za 10 dni. :-D

W takim razie moje cykle są nieźle popieprzone :wściekła/y: No ale często ma na to wpływ latanie samolotem a latam co 6 tygodni mniej więcej...

Kciuki zaciśnięte!!! I też macie zaciskać :p

MOU trzymam kciuki!!
Co do testu to kupie jakis najlepszy! Wstrzymac sie nie umiem, bo najchetniej bym do gina pobiegla a tu jutro piatek i nikt nie przyjmuje, wiec dupa. Moja mama sie dziwi, ze po co sie tak sram, ze jesli ona by nie chciala ciazy to chcialaby sie dowiedziec jak najszybciej a jesli by chciala to wcale by sie jej nie palilo;) nie rozumiem nic a nic, mi sie pali tak czy inaczej!
Jutro z rana kupie test i zrobie popoludniu bo raczej nie wytrzymam do kolejnego rana...chociaz moze?

reklama
Ollena - Bo Ty chcesz jej bardziej niż myślisz !!! Dlatego tu z nami jesteś !!! I ja Ci życzę żeby to była ciąża, bo baby w ciąży są silniejsze niż w jakimkolwiek innym czasie. Jeśli nie jesteś to uporządkujesz swoje życie na spokojnie. Ciąża dodała by Ci powera !
Ale trzymajcie te kciuki mocno co?????????
Ja za każdą z Was trzymam za każdym razem... hlip hlip....

Do góry