reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou nie mysl, nie licz tylko dzialaj dzis i nie tylko dzis;)
Mamunia Kubusia ja tez ostatnie przytulanie mialam w 8dc a owu niby byla 14/15, prawdopodobienstwo zadne a @ brak. Test niby wyszedl negatywny ale to jeszcze nic straconego bo przy Patryku dopiero pozytywny test wyszedl mi 2 tyg po terminie @. Wczesniej negatywne...
Juz nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. Moze wziac luteine?

reklama
To jest nasz pierwszy miesiąc starań... W sumie jescze miał być miesiąc później no ale wyszło jak wyszło.Seks 2-3 dni przed owu i kurdeeee chciałabym, żeby jednak te 2 kreski były... Z pierwszym bubu udało się w pierwszym cyklu...

Ollena - a może wtedy z Patrykiem Ci się owu przesunęła? I owu miałaś w dniu kiedy powinnaś mieć @? I dlatego Ci wyszedł test tak późno? Nie miałaś młodszej ciąży z USG niż z OM?

Rysica - mi nie chodziło o %zapłodnienia, tylko jaki jest procent możliwości że mogłoby dojść do zapłodnienia :)
Dobra nie stresuję się, bo w najgorszym przypadku moja komórka jajowa dziś w południe będzie miała maxymalnie 12 godzin, a w najlepszym, dopiero się wykluje w południe, i będzie jeszcze dzidziusiowym jajeczkiem, alko jajeczkiem weteranem czekającym na "towarzysza" :-D Podobno kłucie jajnika równie dobrze może zwiastować dopiero nadchodzącą owulację, nawet do 3 dni jak i stan po owulacji. Ale skoro testy owu dopiero wczoraj mi wyszły - robione o 12 to dziś o 12 powinno nastąpić pęknięcie pęcherzyka dopiero. Dlatego też biorę poprawkę że stężenie LH mogło wystąpić w nocy - kilka godzin przed testem. Dlatego wydaje mi się - co by było logiczne dość, że jeżeli LH wzrosło w nocy z 21na22 to dziś około południa w naaajbaaardziej złośliwym przypadku moja komórka nie przekroczy 12 godzin. Więc luby musi być gotowy od razu jak wejdzie do domu. Bo plemniki tak naprawdę potrzebują ok 6 godzin.

Aha - piękne pazurki - i powiem Ci szczerze, że choć poprzednie też były ładne, to te mi się podobają najbardziej. Kocham taki zestaw kolorów, i chyba zgonię po Tobie koncepcję, jak tylko zakupię (za ruski rok) zestaw do pazurów.

Mamunia Kubunia
, skoro za pierwszym razem w pierwszym cyklu... to ja Ci daję duże szanse... :)

Ostatnia edycja:
MOU - nie nadążam za Tobą :-D ale 6h to chyba "wszystkie" docierają, ja czytałam, że 45 min to standard na dotarcir plemników. Ale może różnie piszą ;)
a co do pazurków - dziękuję :-) też mi się podoba i nawet dokładnie mi wyszły ;]

Rysica - plemnik potrzebuje 2 godzin do dotarcia do komórki jajowej i kolejnych kilku na jej zapłodnienie. Ok 6 łącznie. Czasami nawet ok 8. "Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość.

Właśnie zrobiłam test - i wyszedł jakby ciemniejszy niż ten wczoraj, bardziej przypomina kolorem kreskę kontrolną, wczoraj testowa była nieco jaśniejsza. Więc chyba są jeszcze szanse dla mnie...

Rysica termin z OM i z USG roznil sie 2 dniami. Nie wiem czy mi sie cos wtedy przesunelo, ale watpie, zawsze mialam @ jak w zegarku, co 28 dni, ewentualnie 29 z rana. Mysle, ze na test bylo dzis za wczesnie, dodatkowo kupilam najtanszy, wiec jutro kupie porzadny jakis. W poniadzialek pojde do gina jak sie uda a @ nadal nie bedzie. Myslicie, ze organizm robi sobie ze mnie jaja wlasnie w pierwszym cyklu staran?!
Dodatkowo dzis rano idac do ubikacji cycki mi prawie spadly na podloge... mam twarde i bolesne w dotyku, nigdy tak przed @ nie mam...

Ostatnia edycja:
reklama
MK - ja dziś mam 15 dzień cyklu, co jest bardzooo dziwne, bo mam 25 dniowe cykle, chyba że ten się wydłuży, aczkolwiek mam nadzieję że luby mnie dziś zapłodni ! Od tygodnia faszeruję go witaminkami na plemniczki :)

Do góry