reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej wszystkim!
U mnie się na burzę chyba zbiera - a na pewno na deszcz... Nie idę z Szymkiem na rehabilitację dziś - może do sklepu pójdę, ale na rehabilitację mam za daleko i nie będę ryzykować, że nas burza złapie w drodze powrotnej... a auta nie mam - tzn mam, ale prawka nie mam a mąż w robocie... u mnie dziś 14 dc :) niedługo owu ;) ciekawe kiedy w tym cyklu - czy za 3 dni czy za 5 czy więcej :)

reklama
Cześć kobitki :)
Po nocy mam nieco lepszy humor. Na szczęście.
No więc tak...
Ten mój głupek wczoraj siedział i nic nie robił. Ja byłam w łazience, a smażyła się ryba na patelni, mówię mu żeby odwrócił na drugą stronę - ok. zrobił to. Po chwili wołam do niego - "czuje dym - ryba się pali, zmniejszyłeś ogień? Zaraz zacznie alarm wyć i obudzi się niunia" a on na to "nie martw się, wyłączę prąd i gaz i nie będzie wył" i nie wstał, nie zdjął ryby z ognia i się dalej jarała !!! To nie pierwszy raz!!! Jak go opier... na maxa tak wczoraj że jest totalnym idiotą, i nie raz by chałupę spalił, to miał do mnie pretensje, i to mnie od idiotki wyzwał.
Kurde to nie pierwszy raz. Ostatnio polędwiczkę sobie smażył i wyszedł na papierosa. O polędwiczce zapomniał, no i alarm zaczął wyć, tak że niuni głowa aż pękała!!!
Teraz właśnie dzwonił, i myślałam że sobie przemyślał jaki jest nieodpowiedzialny, ale nie !!! Powiedział, że oczywiście przesadzam.
Tak się znów przed chwilą wściekłam, że z owulacji chyba nici będą, zresztą co za różnica, skoro nawet nie mam ochoty na niego patrzeć !!! Wyzwałam go od stóp do głów, i się rozłączyłam.
Jak można być takim głupkiem??? Nie wyobrażam sobie w tym momencie zostawiać go z dzieckiem w domu sam na sam, bo jeszcze mu przyjdzie do tej głupiej głowy, żeby obiad zrobić !!! Ach !!!
Wrócę wtedy na zgliszcza a nie do domu !
Zamiast przeprosić, to udaje durnia !!! Zabić to mało.
A takich sytuacji, że coś przypala jest mnóstwo, tylko że on nie przypala - on spala jedzenie ! Co za dureń !!!!

Trix - ja w lutym odstawiłam antyki i w tym momencie mi się wszystko popierniczyło z cyklami... Pierwsz cykl miałam 39 dni, drugi miałam 38 dni, ostatni miałam 34 dni ale owu była na 10dni przed @ a nie 14 dni przed @... owu była potwierdzona testem owu. Jak będzie teraz - nie mam bladego pojęcia, dlatego codziennie robię testy owu.

Mou - współczuję - faktycznie debil (sorry, że tak ostro) ale normalny odpowiedzialny facet by tak nigdy nie zrobił!!! Mój (może dlatego, że kucharz) nigdy by nie dopuścił, żeby coś się choć trochę przypaliło, a co dopiero spaliło!!! Ba, mój to taki przezorny, że gaśnicę w domu mamy :p

Hejka z rana,dzisiaj bym jechala do Pl,a tak musimy tu siedziec,szkoda.Wzielam sie za wielkie czyszczenie wozka Majki,mam nadzieje ze po praniu do popoludnia wyschnie,ładna dzis pogoda a potem chcemy sie wybrac na spacrek.Szukam tez parasolki do wozka Maji i nie umiem go znalezc,mieszkanko mam małe a niewiem gdzie sie zapodziala,to samo z moja mp3,i sie zastanawiam czy Maja mi przypadkiem przez balkon jej nie wyrzucila,jak tak to juz po niej:-(mieszkamy na 5 pietrze a pod nami beton.A dzis spi u nas moja siostra,wiec na wieczor wybieramy sie z M na jakis spacerek w dwojke:-)

MouNo to faktycznie rozumiem twoja zlosc,ale kazdy facet ma jakies wady,moj np.dobrze gotuje ale za to nie da sie odciagnac od kompa,i naprwade duzo przy nim siedzi.Czasami mi to przeszkadza i wtedy sie ostro klocimy.

Dzięki dziewczyny. Szkoda że ten dureń tego nie rozumie, jak ważne jest uważać szczególnie jak coś się smaży! Szok.
Rysica - debil to mało powiedziane :-D
Testy jeszcze nie przyszły oczywiście, ale po co mi one? Chyba tylko żeby sprawdzić czy owulacja wyjdzie w tym samym czasie...
Musiał mnie dureń wkurzyć akurat przed owulacją !!!

Hej kochane!

Ja padam na twarz, śpie non stop.. Teraz siedze i oczy mi się zamykają.. Taka pogoda że duszno jest.. Masakra..

Ja ciągle mam ten biały śluz, żadnych zmian, no może poza tym, że wczoraj mnie strasznie bolał brzuch.

Rysica, jak tam staranka? Gwałcisz już męża? ;D He he mój też kucharz z zawodu :)

Ollena, oby to fasolka.. Trzymam kciuki za Ciebie..

Nie pamiętam co miałam napisać reszcie dziewczyn..

Mou, powiem troche "na pocieszenie" że mój znów jest bardzo nerwowy.. Krzywdy mi i małej nie zrobi, ma takie swoje "wybuchy", które brzydko wyglądają, ale ja tylko na to machne ręką, i milcze. Sam przychodzi i przeprasza ;) Nauczyłam się że im więcej sie "jedzie" po drugiej osobie tym ona bardziej na złość robi. Milczenie jest złotem, uwierz :) Spróbuj następnym razem przemilczeć sytuacje, i nie odzywaj sie, a jak sie zapyta czemu z nim nie rozmawiasz to spokojnie powiedz "bo jesteś nie odpowiedzialny i spalił bys dom". I nic wiecej nie mów. Poczekaj az zrozumie i przeprosi. U mnie dopiero jak to nie działa t krzycze ;D

Kasiik, Kasiurek, Nikola - Buziaki!

Ostatnia edycja:
mou to twój choć podchodzi do kuchni dla mojego to jakby ziemia nieznana!!!! co do przypalania to wiesz ja powiem tak, że mnie też sie czasami zdarzy coś przypalić szczególnie makaron;-):-) to kwestia koncentracji a nie złej woli ...naprawde są gorsze wady mój naprzykład potrafi skarpetki zostawić w takich miejscach że normalnie szczęka opada po za tym jest chorobliwym skąpcem...pamiętaj też że faceci inaczej pojmują różne rzeczy i coś co dla nas jest brakiem odpowiedzialności dla nich jest niczym wielkim.....
trix witaj długo sie już starasz????
rysica u mnie też pogoda do du... miałam jechać na zakupy ale ciśnienie mi tak dzis daje w kość że szok
kasik no szkoda że ci sie nie udało pojechać do Polski
izka hejka

Hej chciałabym dołączyć do Was:) Od czerwca zaczynamy staranka o 2 maleństwo. Nieststy jeszcze karmie córke więc z cyklami bywa róznie ale 3 ostsnie cykle miałam 31-33dniowe wiec może trafimy :)
pozdrawiam

reklama
Rysica u mnie przed chwila mega burza ale przynajmniej powietrze nie jets juz takie ciezkie:)
mou kazda z nas nieznosi jakichs zachowan swojego partnera niestety...ja tak samo jak ty wybucham od razu ...puszczam cale kazanie a on i tak uwaza ze to ja jestem idiotka bo sie tak wsciekam ...to juz sie chyba nigdy nie zmieni..ale na pewno nie pomaga w staraniach;/...takze jak zbliza ci sie owu to moze postaraj sie spojrzec na meza z tej lepszej strony ...popatrz na to za co najbardziej go kochasz i moze nabierzesz ochoty;))
nikolaa ja w sumie 5 miesiecy ale moj synek ma dopiero 7 a do 6 go karmilam takze nie wiem czy te miesiace przy karmienu w ogole mozna zaliczyc...no i mam pcos wiec na razie owulacji brak ...od wczoraj biore mocniejsze leki i mam nadzieje ze przy nastepnym cyklu bedzie lepiej ale to jeszcze kupe czasu bo jestem w 16dc bez owulacji
a jakich testow uzywacie?? bo czytalam ze czesto sie myla i nie wiem czy to nie wyrzucone pieniadze...

Do góry