reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Kasiurek a Ty zawsze masz taką krótką fl że już na @ czekasz??
A i @ przychodzi do Ciebie na wyższych bez spadku wcześniejszego??

reklama
Kasiurek a Ty zawsze masz taką krótką fl że już na @ czekasz??
A i @ przychodzi do Ciebie na wyższych bez spadku wcześniejszego??

wiesz co ja chyba pierwszy raz mam tak pozno owulke ja w sumie 3 cykle obserwuje i wsyztskie 3 cykle sa na stronie jak dasz na poprzedni to zoabczysz jakie cykle mialam

w zalaczeniu I z niepełnym II cyklem oraz clay II a trzeci w podpisie

Ostatnia edycja:
Ech, nie umiem coś tego powiększyć albo coś mi się wiesza bo nie dowidzę ;/
Jak masz owulkę to nic ale jaką masz zwyczajowo fl i czy @ dostajesz na wyższych? Ten Twój obecny wykres jest bardzo ładny z jeszcze piękniejszym skokiem w 11dfl ale dość szybko się na testa skusiłaś.. Jeśli jeszcze urosła tempka to nie powinnaś dostać @ a raczej odczekać ze 2 dni i walnąć z rana teścik a i może nie wyjść na 13dfl, różnie bywa.
Wybacz, że się tam rozczytać nie mogę.. napisz może jakie masz te fazy i jak @ przychodzi :D

Ech, nie umiem coś tego powiększyć albo coś mi się wiesza bo nie dowidzę ;/
Jak masz owulkę to nic ale jaką masz zwyczajowo fl i czy @ dostajesz na wyższych? Ten Twój obecny wykres jest bardzo ładny z jeszcze piękniejszym skokiem w 11dfl ale dość szybko się na testa skusiłaś.. Jeśli jeszcze urosła tempka to nie powinnaś dostać @ a raczej odczekać ze 2 dni i walnąć z rana teścik a i może nie wyjść na 13dfl, różnie bywa.
Wybacz, że się tam rozczytać nie mogę.. napisz może jakie masz te fazy i jak @ przychodzi :D

w pierwszym cyklu mialam @ jak mialam tempke 36,8 w drugim 36,4 natomiast w trzecim czyli tym co teraz mam @ dstalam 36,8 i wydaje mi sie ogladajac te dwa cykle ze faze FL mialam jakos 15 dni ......
test dzis robilam z rana i o czulosci 20 ......

ja nigdzie nie umiem znalesc jak powinna sie zachowywac szyjka ...jajniki mnie kluja mniej ale nadal mam takie dziwne uczucie wczoraj krzyz mi nawalal ;/

co do tempki z dzisiaj to mi sie wydaje ze to moze przez emocje w nocy snili mi sie *******y i mierzylam jakos 30 minut przed czasem jesli dorbze pamietam bo nie wiedzialam co bedzie jednak czlowiek nie chce myslec o czyms to mysli jeszcze bardziej

lilith- jak wejdzisz na moj wykres w podpsie to mozesz poogladac wsyztskie poprzednie -nie trzeba sie logowac bo jest udostepniony dla wszytskich

Ostatnia edycja:
NikolaaSukienka boska:D Calkiem w moim typie;-)tez chce taka samaaa:-)
Izula Co nie znaczy ze dostaniesz @,mnie tak boli od ponad tygodnia i nic.

Juz od 3 dni pobolewa chwilami, i za każdym razem już mysle ze dostałam @... Cały czas mam mokro na dodatek i glupie uczucie..

Dziewczyny, przy kazdym wysiłku, mnie tak dziwnie ściska w podbrzuszu i promieniuje do prawej pachwiny..

Ostatnia edycja:
kasiurek widzisz lilith ma podobne zdanie do mnie teścik za wcześnie dalej zaciskam mocno kciukasy!!!!! a szyjka z tego co pamiętam twarda to na pewno ale czy wysoko czy nisko to ci nie powiem
izka to może pozostałości po zapaleniu nie licz że cokolwiek bedzie w tym cyklu normalne to chyba natrualne ze organizm potrzebuje czasu aby dojsć do siebie nie zdziwiłabym się gdybyś @ dostała dopiero przy następnym terminie @...

Kasiurek to @ dostajesz jednak na wyższych.. ale może się dopiero coś stabilizuję skoro i na niższej miałaś. Fl nie powinna trwać krócej niż 10 dni bo to znaczy, że może być niewydolność ciałka żóltego. A z obecnego wykresu wychodzi, że to dopiero 11dfl, z czego na test za wczesnie i na @ również. Spokojnie jak na moj gust możesz odczekać te 2 dni, jeśli na 2 nie pojawi się spadek wtedy testować.
Jutro zerknę na te wykresy dokładnie jak liczysz skoki etc. A jaką metodę stosujesz? To też ważne bym CI nie namieszała..
Co do szyjki to chodzi o taką ciążową?? Na pewno jak pisała Nikolaa jest twarda [ może Ci dopiero twardnieć ] i zamknięta [ tez dopiero może się zamykać ] a to czy nisko czy wysoko to już zależy.. każda kobieta jest inna niektóre mają wysoko niektóre nisko. Z czasem powinna zrobić się długa. Ale nie wiem dokładnie kiedy.
Jeśli chodzi o bóle krzyżowe, bywają takie w ciąży. Sama męczyłam się okrutnie w ciąży z córa z takimi i to nim o ciąży nie widziałam. Pamiętaj, że bóle na @ nie oznaczają, że ona się zbliża, mogą również oznaczać fasolkę :)
Co do emocji.. nie wiem czy sny na tempke wpływają.. ostatnio miałam straszne koszmary senne i tempka była niższa troszkę niż zazwyczaj.
A gdy mierzysz wcześniej lub później to korygujesz??

kasiurek chyba twarda bo wiem że jak sie ma w ciąży miękką to zły znak wiec wychodzi że na ciążę twarda zamknięta z tym ze z teggo co przed chwila czytałam na necie to ile ludzi tyle opini ale najczęściej to że szyjka długa twarda i zamknięta no niby logicznie to bo potem jak lekarka cię w ciąży bada to patrzy czy się szyjka nie skróciła ale ja to wiesz na tych grzebaninach się nie za bardzo znam wiesz jak ja tam czuje u siebie to kiedy bym palucha nie wsadziła to tak samo dla mnie wygląda

oooooooo lilith to prawdziwy ekspert tempkowy ;-)

lilith
a ty ile się starasz przepraszam ale zapomniałam!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Eee albo to ze zmęczenia albo faktycznie na zeszłych widać, że masz fl około 10 dniową a nawet chyba 9 się dopatrzyłam na 1. Trochę nie rozumiem jak interpretujesz skok. Nie wiem gdzie masz szczyty bo na mój gust szczyty nie są przy skokach [ patrząc na opisy ]. Jak mówiłam jutro na spokojnie siądę i zerknę popatrzeć. Ciężko się odczytuje z tego skarbu wykresy :D są takie kolorowe :D że się po prostu gubie :(
Trzymam mocno by jutro nie spadła tempka i przeciągnęła fl :)

Przepraszam ;/ na tym 2 masz chyba 12-13 dni fl. Jakby liczyć tak od tego, że szczyt szyjki był 16dc.. ale temu pytałam o metode by syfu nie narobić..

Nikolaa.. tak.. długi już, ponad 3 lata, prawie 4 ale z przerwami sporymi.. i żaden tam ekspert :D daleko mi do niego :D

Ostatnia edycja:
Do góry