reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOu-0 no wlasnie nie baralam zadnych lekow jak juz urodizlam to tylko te "zmiejszajace" macice i tyle zadnych przeciwbolowych nie bralam a rwalo mnie jak cholera bo w 3 dobie wyszlam na własne zyczenie ze szpitala(syn w innym szpitlau lezal niz ja)
a suwaczek synka nie mam bo jakos w sumie tak wyszlo wiem ze ma urodizny 26 maja hihi trudna taka date zapomniec;>

poza tym ja musialabym miec dwa suwaczki wiek urodzeniowy i wiek korygowany ;]

rucia wiatamy ;] i mamy nadzieje ze na dlugo tu nie zabawisz;> (sensie syzbko beda II krechy)

Ostatnia edycja:
reklama
MOU ja chce zeby teraz wyszly mi 2 kreski na tescie owu bo to znaczy, ze jest szansa ze plemniki z 8dc dozyja do owu :)) Maz dojezdza do nas dopiero kiedy ja juz dawno bede po owu. Ja licze na to ze owu bedzie jutro, wiec bedzie szansa na ciaze:)

Kochana, a ile Ci trwają cykle? Bo u mnie 25 dni, a 7 dnia cyklu sie kochaismy i nie wyszlo :( No chyba że przez moje zapalenie.. Jejku, chciałabym żeby Ci sie udało, bo na duchu by mnie to podniosło, bo następny cykl w moim wypadku tez bedzie taki ze tylko na początku dni plodnych bede sie widziec ze swoim bo później jade do rodziców bo jadą na wczasy i bede domu pilnowac a mój wtedy ma nocki i nie bedzie przyjezdzal bo musi byc na miejscu zeby remontowac mieszkanie.. Lipa :( Chyba że mi sie jednak poprzestawia, no to, kto wie :) POWODZENIA! Wierze w Ciebie!

Ja dalej nie mam @.. Wczoraj mnie bolał brzuch i dziś do południa na @, a teraz nic.. Czuje się jakbym miała @, ale nie mam.. I w ogóle mam tempke wysoką, bo 37,3 st. Kurde to zapalenie mi sie dało we znaki, wierzyłam że sie jednak @ nie przestawi :(

Kasiurek druga jest jasniejsza duzo, zobaczymy jaka dzis bedzie, ale zawsze 10dc mialam juz sluz plodny, jak bialko kurze wiec zobaczymy.
Iza mam cykle 28 dni zazwyczaj, ostatni byl 27.

Hejka :) :) :)
Ollena - te tanie testy - to też mi wyszły tak, że ta druga to jaśniejsza była, ale bardzo widoczna, i tak przez dwa dni, więc to już raczej to. Tak to już jest w tych tańszych testach. Nikolaa pisała, że właśnie tak miała. Robiła tym droższym i tańszym w tym samym czasie. Na droższym dwie mocne kreski, a na tańszym ta druga jaśniejsza. U mnie było tak samo, ale nie miałam porównania na lepszym niestety. W przyszłym miesiącu będę zaopatrzona w testy, które u mnie kosztują 18-20 funtów za 7 sztuk. Koleżanka zamówiła nam przez allegro, bo ja mam konto, ale nie mam jak zapłacić, bo allegro jeszcze nie zna paypala wrrrr, poza tym ona jedzie do pl i wróci dokładnie tego dnia, w którym powinnam zacząć testować. z tymi oczywiście nie będę szaleć :-D bo aż szkoda. jak możesz sobie zamówić dopóki jesteś w PL to nie zastanawiaj się - ta cena to jest jakaś gigant promocja - 48 zł za 14 testów !!! razem z przesyłką !!! nie wiem czy jeszcze jednych nie zamówię ! Clearblue Digital Test Owulacyjny 2x7szt Wyprzedaż (1626620731) - Aukcje internetowe Allegro
Poza tym za 10 godzin się kończy.

Aha - te testy są ważne do 11.06.2011, więc za 8 dni kończy się ważność(dlatego taka fantastyczna cena). Ale pytałam się wcześniej w innej aptece, i farmaceutka powiedziała mi, że testy ciążowe i owulacyjne są w 100% skuteczne, jeszcze przez 3 miesiące lub lepiej, ponieważ producenci leków i w tym testów, zawsze zaniżają termin przydatności o trzy miesiące. Akurat idealnie będzie, bo na 3 kolejce cykle starczy. (oczywiście to nie lek, więc ważne są jeszcze dłużej )

Ostatnia edycja:
KasiurekMoze za wczesnie?Dzisiaj masz termin @?Poczekaj jeszcze kilka dni i jak @ sie spozni to wtedy zatestuj.Wiesz sledze wykresy na 28dni,i znalazlam taki jeden ciekawy wykres,dziewczyna miala mega dlugi cykl,cos ok 60dni,i zaszla w ciaze! Testy robione w terminie @ byly negatywne,wykres tez nie wygladal obiecujaco,nie bylo jakiegos widocznego skoku na owulacje,ale testy robione potem ok 50dc wyszly pozytywne,beta tez:-) Ten wykres jest dowodem na to ze nawet przy dlugich cyklach mozna zajsc w ciaze:-)

Ja powoli przygotowuje sie na kolejny cykl,zamowilam juz termometr Cyclo lady,@ jeszcze nie ma,ale raczej to nie ciaza,zrobilam test,kreska jest taka sama jak poprzednio,oczywiscie nie wytrzymalam i zrobilam na drugi dzien.Wiecej testow nie mam,ale zamowilam juz na kolejny cykl.Moj m mowi ze urosly mi piersi,urosly troche ale to pewnie przed @,kluja mnie czasami,ale to nie jest ciagle klucie-tylko raz na jakis czas,wiec tez pewnie przed @.Dalej mam bol krzyza,bole menstruacyjne sie juz skonczyly.Wiec ten cykl znowu nieudany:-( ale sa kolejne;-)

reklama
Kasiik - nie mów hop. Dopóki nie ma @ to jest szansa. A ta Twoja ciągle druga jaśniejsza kreseczka - jednak jest. U mnie nie ma nawet cienia...

Do góry