reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Naprawdę Was wymiotło... hmmm
Halina - Ja też raczej nie pomogę, ale są tu dziewczyny, które mają niemałe pojęcie, więc uzbrój się w cierpliwość ... bo one chyba na wakacje powyjeżdżały :) Ja dopiero miesiąc temu zaczęłam zabawę ze "wspomagaczami" - ale tylko z castagnusem, i wiesiołkiem. Chociaż z tego co mi wiadomo luteina to nic innego jak progesteron, który podtrzymuje ciążę, i sprawia, że macica jest lepiej "odżywiona" - przepisywana jest zarówno jako "pomagacz" jak i później w podtrzymaniu ciąży. Co do tego jak ją podawać to tylko i wyłącznie lekarz decyduje. Najpierw jednak powinnaś mieć zrobione badanie na poziom progesteronu, po co Ci luteina jeśli masz go w nadmiarze??? (oczywiście o ile masz...)

Rysica - super pazurki :)

reklama
witajcie dawnu nie pisałam na tym wątku ( chyba od listopada) Dużo was tutaj na forum i dobrze oby nam sie udało. Mam już córcie 5 lat skończyła . W zeszłym roku zaczelismy starania i zaszłam w ciąże ale... w 8 tyg zaczełam krwawić i okazało sie że to pusta ciąża i musiałam mieć zabieg wyłyżeczkoawanie . Wielki ból i rozpacz i pytania dlaczego. Długo trwało zanim doszłam do siebie , ale postanowiłam walczyć i dać mojej córci rodzeństwo , którego ja nigdy nie miałam. Ja z mężem mam konflikt serologiczny , miałam podaną imunoglobine po 1 porodzie i po wyłyżeczkowaniu.
Mineło pół roku i zaczeliśmy od nowa starania , lek. gin . przepisał mi luteine .
Dziewczyny mam do Was pytania czy kturaś bierze luteine jeśli tak to jakie ma objawy i jaką do pochwowo czy pod język? KTÓRA może być skuteczniejsza ? Czy kturaś brała luteine i dzięki niej zaszła w ciążę ? I czy dzieki luteinie można zajść w ciążę mnogą ? wybaczcie tyle pytań ale jestem ciekawa . Prosze Was podzielcie sie swoimi doświadczeniami , może to choć trochę pomożecie mi odpowiedzieć na te pytania.
Dziękuje , mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona .
pozdrawaim

Hej Halina. Ja Ciebie pamiętam i Twoją historię też. A o luteinie to pierwsze słyszę żeby brać w czasie całego cyklu...

Hejka babeczki!
Czytam Was na bieżąco ale jak zbieram się za pisanie to mały wstaje... Z resztą teraz jest w miarę pogoda więc na dworze cały dzień siedzimy. Już nie mogę się doczekać Waszych testowań!!! :tak:

Dziewczynki - ja się z Wami żegnam na tydziń, bo o 4 rano wyjazd! :D:D:D:D Mam nadzieję, że przywiozę stamtąd II ;) Nawet mąż się dziś śmiał, że poprzednim razem jak w ciąży byłam, też w Szklarskiej byliśmy :p
Kładę się zaraz, bo o 3 pobudka...
Buziaki, i jak wrócę, to mają na mnie czekać same dobre wieści o II!!!!! W końcu już maj, bociany już poprzylatywały!!!

rysiaca śliczne pazurki
halina ja też cię pamiętam:D.... co do luteiny to to jest progesteron i absolutnie nie powinno się go brać przez cały cykl bo wzięty za wcześnie może powstrzymać owulacje proponowałabym zmianę lekarza i to szybko bo jeszcze takich cudów nie słyszałam szczerze.... luteinę bierze sie w drugiej fazie cyklu po owulacji (to jest najczęściej od 16 do 25 dnia cyklu) chyba że masz bardzo długie cykle to jeszcze później ...luteine bierze się z dwóch względów pierwszy by wyregulować cykle lub drugi podtrzymać ciąże.... i naprawdę szczerze z reką na sercu jeszcze nie słyszałam aby ktoś zażywał progesteron cały cykl no chyba że transseksualista.... chyba że wprowadzili jakieś nowe metody leczenia lub twój progesteron równa się ZERO...
aga ja tam wiem że u ciebie to formalność;-)zrób sobie w dzień dziecka
mou weekend wiec nikogo nie ma ..a ty jak wykorzystujesz chłopa;-)
klaudusiu buziaczki

No to Rysica !!! Szalejcie na maxa !!! Miłego wypoczynku :)
Halina - a nie mówiłam że tu są takie które dobrze wiedzą jak działa luteina... :tak:
Nikolaa - no pewnie że wykorzystuję - a jemu w to graj :-D
Właśnie lecę na górę - bo mnie woła :-D:-D:-D
Do zobaczenia z rana.
Buźka :cool2:

kasiurek zazdroszczę togo ze choć zobaczyłaś morze ja w tym roku to niestety tylko mogę widokówki pooglądać ...i mi tu nie panikować póki co taki spadek to nie spadek ;-)...ja trzymam kciuki!!!!!

ja też spadam spać bo dziś zmęczona życiem jestem może jakoś podczas snu to przetrawię dobranoc

WITAM was staraczki
Na początek chciałabym życzy wam wszystkim powodzenia.
Ja mam na imie Kasia i w październiku skończe 24lata. Z moim narzeczonym mam synka-Kacperka który w październiku skończy 3 latka. Za tydzień bierzemy ślub i od nocy poślubnej planujemy rozpoczą starania o rodzeństwo dla naszego zbója. Dlatego mam nadzieje że mogę już na 5dni przed rozpoczęciem starań dołączyc do waszego grona, co by sie już dobrze uszykowa do starań, bo jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy

Naprawdę Was wymiotło... hmmm
Halina - Ja też raczej nie pomogę, ale są tu dziewczyny, które mają niemałe pojęcie, więc uzbrój się w cierpliwość ... bo one chyba na wakacje powyjeżdżały :) Ja dopiero miesiąc temu zaczęłam zabawę ze "wspomagaczami" - ale tylko z castagnusem, i wiesiołkiem. Chociaż z tego co mi wiadomo luteina to nic innego jak progesteron, który podtrzymuje ciążę, i sprawia, że macica jest lepiej "odżywiona" - przepisywana jest zarówno jako "pomagacz" jak i później w podtrzymaniu ciąży. Co do tego jak ją podawać to tylko i wyłącznie lekarz decyduje. Najpierw jednak powinnaś mieć zrobione badanie na poziom progesteronu, po co Ci luteina jeśli masz go w nadmiarze??? (oczywiście o ile masz...)

Rysica - super pazurki :)

Sie zgadza ;] ZAZWYCZAJ ,powtarzam ZAZWYCZAJ lutka jest przpeisywana od owulki do chyba dnia spodziewanej @ - ale łba nie dam sciac
ja tez castangus i olej z siemienia (wieisolka trzeba przerwac brac przed woulka)a olej nawet zalecany w czasie ciazy.

Rysica - super pazury ;] imilego urlopiku - ja wrocilam z wypadku 3 dniowego hihi w sumie to od piątku rano do niedzieli rano

klaudusia - hihi maly sie daje we znaki cio ;> on wie kiedy mama ma czas owlny dlatego potem bucy jak do kompa zasiadasz;]

reklama
kasiurek zazdroszczę togo ze choć zobaczyłaś morze ja w tym roku to niestety tylko mogę widokówki pooglądać ...i mi tu nie panikować póki co taki spadek to nie spadek ;-)...ja trzymam kciuki!!!!!

ja też spadam spać bo dziś zmęczona życiem jestem może jakoś podczas snu to przetrawię dobranoc

cmok ;]

ja z natury panikara "jezdem" ; ] dobranoc kolorowych snow ;]

ahhhhhhhhh gdzie moje maniery ?? Witam wszystkie nowe koleżanki

Do góry