reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

iza ja niestety w cuda nie wierze i nie chce ci robić żadnej nadziei przy zapaleniu macicy pewnie wcale nie maiłaś owulacji a samopoczucie mdłości to tylko skutki uboczne leków lub choroby ale ja jestem pesymistaka
rysica kochana zapomniałam o tobie buziaczki jak tam sie czuje zacziążona;-) już ci sie pewnie kluje falolina:-)

reklama
To jak miałaś brać 3 dni, to na pewno przedłużonego działania (może Summamed?), więc on jeszcze 4 dni będzie w Twoim organizmie. Dicoflenac to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny. a laclovaginal czy lactolady to brać natychmiast - żeby się grzybica nie przypałetała! Bo jak antybiotyk zabije bakterie (złe i dobre też) to to będzie moment jak chlamydia czy candida będzie miała szansę zaatakować. Lactovaginal będzie działał szybciej - bo nie będzie pomagał produkować bakterie kwasu mlekowego, tylko od razu je w tym czopku na miejsce dostarczysz. Więc mimo iż doustny mówią, że lepszy, tak w czopkach zdecydowanie szybszy.

iza ja niestety w cuda nie wierze i nie chce ci robić żadnej nadziei przy zapaleniu macicy pewnie wcale nie maiłaś owulacji a samopoczucie mdłości to tylko skutki uboczne leków lub choroby ale ja jestem pesymistaka
rysica kochana zapomniałam o tobie buziaczki jak tam sie czuje zacziążona;-) już ci sie pewnie kluje falolina:-)

no rozumiem, ja sobie w cuda powierze tak jeszcze z 6 dni :) Nie zaszkodzi mi to :)

Nikola, no wiesz jak mogłaś o mnie zapomnieć??? ;-) żartuję
jaka zaciążona? ja dopiero niedawno owulkę miałam, ja po prostu ostatnio mam tak długie cykle... ale owulkę miałam, testy mi pięknie owulkę pokazały, postaraliśmy się z mężem, szanse są. Tym bardziej, że ostatnio stresów mam coraz mniej, na luzie do wszystkiego podchodzę a w poniedziałek jadę w góry na tydzień odpocząć, więc w ogóle mega sprzyjające warunki do zafasolkowywania ;)

aaa i Nikola - Tobie te kreski ciążowe bez ciąży po czasie wychodziły, a mi dwa razy przed czasem wyszły ciążowe a ciąży nie było :p

a ja dziś byłam u okulisty, okazało się, że mam zapalenie rogówki nie spojówek, dostałam antybiotyk i lek regenerujący rogówkę.

To jak miałaś brać 3 dni, to na pewno przedłużonego działania (może Summamed?), więc on jeszcze 4 dni będzie w Twoim organizmie. Dicoflenac to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny. a laclovaginal czy lactolady to brać natychmiast - żeby się grzybica nie przypałetała! Bo jak antybiotyk zabije bakterie (złe i dobre też) to to będzie moment jak chlamydia czy candida będzie miała szansę zaatakować. Lactovaginal będzie działał szybciej - bo nie będzie pomagał produkować bakterie kwasu mlekowego, tylko od razu je w tym czopku na miejsce dostarczysz. Więc mimo iż doustny mówią, że lepszy, tak w czopkach zdecydowanie szybszy.

Lekarz kazał to lactovaginal po skonczeniu kuracji.. ;/ jutro zaczne bo mam zamówiony lacto lady i tak czy siak odebrac musze.. Tego diclofenacu kupowac nie bede chyba, kiedys to mialam, i rewelacji nie bylo ;/ eh..

Witam z rana :)
Wczoraj niestety nic nie było :-D bo niunia nie chciała zasnąć ... i baraszkowałą po nas, aż w końcu wszyscy usnęliśmy :) ... ale rano... ha ha. Właśnie zeszłam po półgodzinnym leżakowaniu "po" i na brzuchu, i z nogami w górze. Ale już nigdy nie będę próbować z nogami w górze !!! Tak mnie skurcz złapała że hej ! A brzuch tak mi się napiął, że aż nospe przed chwilą wzięłam !!! do tej pory mnie boli - no normalnie kondycja na 5 z plusem :-D Oby się udało :) wczoraj pokazało owulację, a dopiero po 20 godzinach było przytulanko, czyli powinno byś idealnie w czasie - zobaczymy co z tego wyjdzie... hmmm... wieczorem powtórka...

Iza - diklofenac jest bardzo dobrym lekiem przeciwzapalnym. Ale nie mam pojęcia dlaczego lekarz Ci go przepisał!!! Lek utrudnia w dużym stopniu zajście w ciąże. Nie poleca się go kobietom planującym dzidzie. A tym które planują muszą natychmiast odstawić !!! Poproś lekarza o inny przeciwzapalny lek - bo koniecznie takowy musisz brać !!! Np. ibuprofen - ma baaardzo podobne działanie do diklofenaku, przeważnie - błędnie stosowany tylko na różnego rodzaju bóle - ma działanie mocno przeciwzapalne również. Zapytaj lekarza czy możesz zamiast diklofenaku - pobrać ibuprofen. OOOO - tu znalazłam potwierdzenie w ulotce leku "Wpływ na płodność
Stosowanie diklofenaku może niekorzystnie wpływać na płodność u kobiet i nie jest ono zalecane u kobiet, które planują zajście w ciążę. W przypadku kobiet, które mają trudności z zajściem w ciążę, lub które są poddawane badaniom w związku z niepłodnością, należy rozważyć zakończenie stosowania diklofenaku
"

A tak w ogóle to gdzie wszystkie jesteście??? Śpicie cy cuś.... ?

Ostatnia edycja:
Hej
U mnie temperarura rosnie,a myslalam ze jak bedzie spadek to przyjdzie @.I znowu zapowiada sie dlugi cykl:wściekła/y:
Kurcze,mam bole krzyza juz od tygodnia,myslalam ze to moze na @,ale tak dzien w dzien?Bole mam jak przy 1 dniu @,podbrzusza i tylnego odcinka plecow:-(

reklama
Rysica ibuprofen strasznie zre zoladek, niewskazany jest do czestego lykania i dodatkowo uzaleznia:(
Iza widze Twoj suwaczek...jak przygotowania do slubu?

Do góry